Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda 2018
  Tentoonstellingen - Tentoonstelling 'Vive la plume'in Betje Wolff Museum
Erfgoedkamer - Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen: - Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Z-INN zin in yoga - Meedoen aan Yoga in Zuidoostbeemster
Vaartochten: - Vaartochten Landschap Noord-Holland
Darten in Buurthuis ZO -Zie: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl
Muziekschool Waterland - Start vanaf 7 maart met 'Muziek op schoot' voor peuters
Inloopochtend - Inloop voor vragen en hulp in bibliotheek
2018
mei
juni
Mei
NKT start instroomcursus jong talent

Durf jij het aan? Kom kennismaken met theater op de NKT Theaterschool!
Na de meivakantie start er een introductiecursus op het NKT. Vanaf 17 mei tot aan de zomervakantie kunnen kinderen tussen de 9-14 jaar komen kennismaken met het NKT. Afwisselend heb je samen met jouw groep les in zang, dans en acteren én is er een korte eindpresentatie voor ouders, opa/oma en vrienden.
Lijkt het jou leuk om samen met anderen te zingen, dansen en acteren? Applaus te krijgen? Geef je dan nu op en ga aan de slag! Leer nieuwe mensen kennen, vergroot je zelfvertrouwen, straal als een ster! Wees er wel snel bij, want we beginnen al over 2 weken.
De lessen zijn op donderdag van 15.30 tot 17.30 uur en worden gegeven door professionele docenten. Deelname is € 100
Informatie en aanmelden via info@nkt.nl / 0299-43 43 25
NKT Theaterschool – Gedempte Singelgracht 14 – 1441 AP - Purmerend

Uitnodiging open avonden Waterland Jeugdorkest!

Op de vrijdagavonden van 18 mei tot en met 20 juli van 17.30-19.00 (m.u.v. 7 juli) organiseert Muziekschool Waterland gratis open avonden met het Waterland Jeugdorkest. Tijdens deze avonden kun je ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Kom eens kijken, luisteren en voelen of het spelen in een orkest iets voor jou is!
Samen met andere kinderen lekker muziek maken in een echt orkest? Speciaal voor kinderen en jongeren vanaf 9 jaar organiseert Muziekschool Waterland het Waterland Jeugdorkest. 
Het Waterland Jeugdorkest is een enthousiast orkest van musicerende kinderen en jongeren. Het orkest heeft een aantrekkelijk repertoire en treedt regelmatig op. Jaarlijks wordt een studieweekend georganiseerd waarbij de repetities worden afgewisseld met gezellig samenzijn. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Vinken.
Zowel de open avond als de lessen vinden plaats bij Muziekschool Waterland aan de Geulenstraat 62 in Purmerend. Zie de website www.muziekschoolwaterland.nl, tabblad koren en musicals). Of neem contact op via mail n.van.zadel@muziekschoolwaterland.nl of telefoon 0299-427812.
Waterland is koploper op het gebied van muziekeducatie in regio Waterland. Zij maakt zich sterk voor muziekonderwijs op basisscholen en heeft een inspirerend lespakket ontwikkeld waarmee jaarlijks zo’n 5000 basisschoolkinderen in de regio kennis maken met muziekbeoefening. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en speciale doelgroepen. Het beleid is erop gericht muziekonderwijs betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen.

Taallokaal op 24 mei in proeflokaal Bakker 

Hierbij is iedereen van harte uitgenodigd voor het eerstvolgende Open Podium Taallokaal van Dichterskring Waterland op donderdag 24 mei in Proeflokaal Bakker, Koemarkt 44 in Purmerend.  Het is tevens het laatste Taallokaal van het seizoen 2017-2018.
Muzikale medewerking verlenen enkele leden van het ensemble Corry and Friends.
Open Podium Taallokaal is voor iedereen, die zin heeft in een gezellige avond met muziek, een biertje/wijntje en eventueel gedichten of verhaaltjes uit eigen of andermans werk wil voordragen. De nadruk ligt op gezelligheid, gedichten voordragen hoeft niet, mag wel. Ook de leden van de Dichterskring dragen werk voor, meestal van eigen hand.
Er wordt een taalopdracht verstrekt die aan het eind van de avond door iedereen die dat wil kan worden voorgelezen. Vanaf half 8 inloop, circa 8 uur aanvang. Toegang is vrij.

Heropening Centrum voor Jeugd en Gezin in Middenbeemster

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) opent op dinsdag 22 mei opnieuw haar deuren in het CJG gebouw in Middenbeemster aan de Tobias de Coenestraat 3A. Een brand trof het CJG gebouw in 2017. Na heropening in oktober bleken er problemen te zijn met de luchtkwaliteit. Het CJG werd daarom tijdelijk ondergebracht in Purmerend.
De problemen met de luchtkwaliteit zijn inmiddels verholpen. waardoor het gebouw in Middenbeemster weer in gebruik genomen kan worden. Alle ouders zijn hierover geïnformeerd.
Ouders zijn weer van harte welkom in het CJG-gebouw voor afspraken op het consultatiebureau, het inloopspreekuur, het opvoedspreekuur en overige GGD jeugdgezondheidszorgactiviteiten.

Symfonie-orkest speelt Zevende van Bruckner in Grote Kerk

Ter afsluiting van het seizoen 2017/2018 organiseert Cartouche op vrijdag 25 mei het Neon Ensemble, een 70 koppig symfonieorkest, dat de indrukwekkende Zevende Symfonie van Anton Bruckner (1824-1896) gaat spelen. Het wordt een waar spektakel, want de Grote Kerk in De Rijp is eigenlijk te klein voor zo’n groot orkest. Bij deze symfonie spelen de koperblazers een belangrijke rol.
Voordat het orkest begint te spelen zal Loes Bazen wat vertellen over het stuk. Vorige keer was dat zo’n succes, dat Cartouche haar ook dit jaar heeft gevraagd. Bruckner staat bekend om zijn grootse symfonische werken. Meer dan eens worden ze vergeleken met kathedralen: massieve structuren, lange lijnen, een gelaagde compositie en een voortdurende afwisseling van licht en donker. De première in 1884 betekende het grootste succes dat Bruckner tijdens zijn leven heeft gekend. Het is nog steeds een van de meest bekende en gewaardeerde werken van de Duitse componist.
De leden van het Neon Ensemble hebben elkaar leren kennen tijdens de tournees van het Nederlands Studenten Orkest. Jaarlijks komen ze een aantal keren bijeen om onder de bezielende leiding van dirigent Bas Bijvoet een programma in te studeren. Daarna treden ze een paar maal op.
De voorstelling op vrijdag 25 mei begint om 20.30 uur in de Grote Kerk van De Rijp. Kaarten kosten € 12,50- (CJP € 8,-). In de voorverkoop zijn deze, zoals altijd, verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp. 

'Living the Gospel' door B-Stars Gospel and Soul Singers

Op zondag 27 mei wordt in de Keijserkerk, Middenweg 146 in Middenbeemster een gospelconcert gegeven door de B-Stars Gospel and Soul Singers onder leiding van Erwin Young en Rick Piepers. Bekende gospels staan op het programma, zoals: Oh Happy  Day, To my Fathers House, Stand by me, Amen.

Entrée: € 7,50
Reserveren en/of betalen: Helen.blackgospelbeemster@ziggo.nl
Zaal open om 15.30 uur, met na afloop gezellig napraten met een hapje van ons en een drankje voor eigen rekening in de Keyserin.

Per september 2018 zoeken de Gospel and Soul Singers nieuwe, enthousiaste koorleden!! Wil je zelf weer graag meezingen, of weet je nog enthousiastelingen, geef het dan a.u.b. even door via de mail!

Buurtdiner in Buurthuis Zuidoostbeemster

Buurthuis Zuidoostbeemster organiseert op maandag 28 mei 2018 een Buurtdiner, aanvang 17.30 uur. De kosten bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een drankje. Opgave: info@buurthuiszuidoostbeemster.nl of 0299-427661 of bij de beheerder van het Buurthuis, Middenpad 2, Zuidoostbeemster.

'Beemster Amusant', avontuurlijke smakelijke rit door Beemster

Op zondagmiddag 27 mei 2018 wordt langs de zes restaurants, die Werelderfgoed Beemster telt, weer een culinaire tour gehouden.
Brasa Beemster, Kavel 2, Stoer in de Beemster, Poterne restaurant/ Fort Resort Beemster, Brasserie alles met liefde, Beemster Eetkamer zullen zes heerlijke amusegerecht en bijpassende wijnen serveren.

Voor meer informatie, zie facebook.com/beemsteramusant/

 
Jaarvergadering Dorpsraad Zuidoostbeemster

Op maandag 28 mei houdt de dorpsraad Zuidoostbeemster haar jaarvergadering. Deze vindt plaats in de recreatiezaal van Zuiderhof, Zuiderhof 16. Aanvang 20 uur, zaal open om 19.45 uur.
Heeft u een punt(en) om bespreken laat ons dat even weten!
Pieter Jan Loman: pieterjanloman@gmail.com of Klaas Zijp: k.zijp@hetnet.nl
Voor de agenda verwijs ik u naar onze website: www.dorpsradenbeemster.nl/zuidoost
U bent van harte uitgenodigd.

 
juni
Jong Klassiek Talent komt naar Middenbeemster

De programmacommissie van de Lionsclub Pumerend-Whereland organiseert op zaterdag 2 juni een klassiek concert in de Keyserin in Middenbeemster. Drie jonge talentvolle zangers die hun opleiding Klassiek Muziektheater volgen of hebben gevolgd bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg. Zij zullen een gevarieerd programma verzorgen met stukken van bekende componisten zoals Mozart, Schubert, Fauré, Donizetti e.a.
De avond wordt verzorgd door sopraan Maaike Hupperetz, bariton Wessel Wirken en tenor Carlos de Vries. Zij worden deze avond begeleid door pianist Carl van Kuyck.
Carlos is opgegroeid in Middenbeemster en speelt momenteel de rol van Harpo in de musical The Color Purple.Het doel van dit concert is om jonge zangers de gelegenheid te geven om klassiek muziektheater onder de aandacht te brengen.
Kaarten: (€12,50):  concert.lionswhereland@gmail.com
Na reservering ontvangt u een e-mail met daarin een rekeningnummer.
Kaarten ook telefonisch te reserveren, op telefoonnummer 0299 683027
Aanvang: 20:00 uur,  inloop vanaf 19:30 uur; Locatie: Middenweg 148, Middenbeemster

POETRY
Op 9 juni verzorgen harpiste Merel Naomi en saxofoniste Floor Wittink een reis door de klassieke muziek van barok t/m de 21e eeuw. Dit doen zij in de Beemster Keyserkerk in Middenbeemster: een plek die voor beiden een speciale betekenis heeft. Merel Naomi is geboren en getogen Beemsterlinge en Floor woont sinds een paar jaar in Middenbeemster.
De Keyserkerk is natuurlijk de meest prachtige plek om een concert te geven en ook hier hebben beide dames al eerder opgetreden. Floor en Merel hebben geruime tijd geleden hun Masters diploma als uitvoerend klassiek musicus behaald.
Wat zij het belangrijk vinden is hun beleving van de muziek met u te delen! Achter elk stuk zit een mooi verhaal van de componist en de tijdgeest waarin de muziek is geschreven, maar ook hun eigen gevoel kunnen zij door hun instrument overbrengen.
Harp en saxofoon is een niet vaak geziene combinatie: Merel laat horen hoe veelzijdig de harp is, Floor laat de klassieke saxofoon zowel zwoel als helder en ragfijn klinken. Ze spelen poëtische muziek van Loeillet en Debussy tot en met Piazzolla.
Aanvang: 20.00–21.30; Entrée €12,50 in de voorverkoop; €15 aan de deur; kinderen €5
www.merelnaomi.nl
www.floorwittink.nl

Reserveren harp@merelnaomi.nl
Beemster Tuinenweekend 2017 op 10 en 11 juni

Dit jaar is het 18e jaar dat elf enthousiaste Beemster tuineigenaren hun tuin open stellen voor belangstellende tuinliefhebbers. Het Beemster Tuinenweekend wordt altijd gehouden in het tweede weekend van juni.
Dit jaar is dat op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Bij iedere deelnemende tuin is een passe-partout te koop voor € 3,-- per persoon en deze geeft beide dagen toegang tot de onderstaand genoemde tuinen. Op het passe partout staat een overzicht, routebeschrijving en een korte beschrijving van de tuinen. Deze zijn zeer verschillend van grootte en allen hebben een eigen karakter: een vaste planten tuin, een bloemige border tuin, vijvertuin, oude fruitbomen tuin enz. Er is voor iedereen wel iets bij om ideeën op te doen wat betreft bijvoorbeeld beplanting, aanleg vijver, verzorging gazon of bestrating.
De route is ook goed te doen met de fiets (± 20 km). U krijgt dan een goede indruk van de mooie Beemsterpolder, die tot het Werelderfgoed behoort. De tuinen aangegeven met ® zijn (deels) geschikt voor rolstoelen. Honden geen toegang! Geïnteresseerde kinderen zijn welkom (tot 12 jaar vrije toegang). Het betreden van de tuinen is op eigen risico.
De deelnemend tuinen zijn:

* Anneke Schoones & Hans Nijland. Purmerenderweg 52 (1461 DE) ®
* Mies & Chris Démoed, Purmerenderweg 59  (1461 DE) ®          
* Elly & Herry Groot, Zuiderpad 3  (1461 BN) ®
* Hilda & Jan van Kleij, Noorderpad 6 (1461 BM)
* Annemiek & Jan Dorland, Noorderpad 1 a (1461 BM) ®
Middenbeemster:
* Gré & Stan Vlaar, Volgerweg 39  (1462 HR) ®
* Museumtuin Betje Wolff en de
* tuin van Rietje Tol, beiden via Middenweg 178  (1462 HL) ®
* Carolien v.d. Berg & Mart Hellingman, Uilenhoeve 17  (1462 JR)
* Lida en Cor Roet, Nachtegaalstraat 14 (1462 VH)
* Mariët en Hans Geerlings, H.M. van Randwijklaan 44 (1462 XS)

34e editie van het Sport 2000 Beemster Polder Toernooi.

Het toernooi wordt gespeeld van maandag 18 tot en met zondag 24 juni met eventueel een voorweekend op 16 en 17 juni. Het is een dubbeltoernooi (dames, heren en gemengd) voor 20 plussers in de categorieën 4 en 5 en 35 plussers die kunnen inschrijven in de speelsterktes 6, 7, 8 en 9.De categorie 4 is dit jaar aan ons toernooi toegevoegd en wij hopen hierdoor meer spectaculaire wedstrijden op ons park te kunnen laten zien en wat meer jeugdige spelers naar ons park te trekken.
Natuurlijk is er een goed gevulde prijzentafel, die naar wij hopen alle deelnemers zal prikkelen tot het leveren van een sportieve topprestatie!
De finales van het toernooi vinden plaats op zondag 24 juni. Na de laatste finale, naar verwachting zo rond 16.00 uur, vindt de prijsuitreiking plaats.
De wedstrijdleiding is in handen van onze wedstrijdcommissie en westrijdleider Annelies Buijs. Van KNLTB-zijde wordt het toernoo begeleid door bondsgedelegeerde Angelique Timmer-Weisscher.
Inschrijven voor het toernooi is mogelijk tot en met zondag 27 mei. Er kan ingeschreven worden via www.toernooi.nl of via de link op onze website www.ltcbeemstar.nl