Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda 2018
Tentoonstellingen - Exposities Anneke Burger in Onder de Linden t/m 21 kaart en meer:
Erfgoedkamer - Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen: - Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Z-INN zin in yoga - Meedoen aan Yoga in Zuidoostbeemster
Vaartochten: - Vaartochten Landschap Noord-Holland
Darten in Buurthuis ZO - 23/3; 20/4; 25/5 en 29/6. Zie: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl
Inloopochtend - Inloop voor vragen en hulp in bibliotheek
2018
februari
maart
april
mei
 • wo. 23: VSV - Fietsuitje.
Februari
Bewonersbijeenkomsten Beemster Polder Partij

In het kader van de komende Gemeentraadsverkiezingen houdt de Beemster Polder Partij in de vier kernenen van de Beemster bewonersbijeenkomsten en wel op:

 1. Maandag 29 januari Kerckhaen Westbeemster, aanvang 20.00 uur
 2. Woensdag 7 februari Bonte Klaver Noordbeemster, aanvang 20.00 uur
 3. Maandag 12 februari Zuiderhof Zuidoostbeemster, aanvang 20.00 uur
 4. Maandag 19 februari Onder de Linden Middenbeemster , aanvang 20.00 uur

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn:

 1. Voorstellen kandidaten kieslijst BPP.
 2. Bestuurlijk samengaan Beemster met Purmerend ?
 3. Hoe zitten wij als BPP daarin ?
 4. Discussie met inbreng aanwezigen.
 5. Wat heeft nog meer uw interesse?
 6. Pauze met gelegenheid inleveren schriftelijke vragen.
 7. Ervaringen van een inwoner.
 8. BPP verkiezingsprogramma.
 9. Discussie

Heeft u vooraf vragen dan gaarne contact opnemen via fractie.bpp@gmail.com of met Nico de Lange tel.: 06-53624147 . Meer info: www.beemsterpolderpartij.net

Historische beeldpresentatie HGB door Cor en ida Roet

Wegens gebleken grote belangstelling voor hun diashow met historische beelden van de beemster geven Cor en Lida Roet op verzoek van het Historisch Genootschap Beemster op 12 en 22 februari en 7 maart weer een beeldpresentatie. Deze bevat dit keer twee verschillende thema’s: Voor de pauze ‘Beemster in de winter’ en na de pauze beelden van de 10 door de hele Beemster verspreid liggende dagkaasfabrieken.
maandag 12 februari, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster
donderdag 22 februari, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Zuiderhof, Zuiderhof 16, Zuidoostbeemster
woensdag 7 maart, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster
In verband met de grote te verwachten grote belangstelling is reserveren verplicht via.
info@historischgenootschapbeemster.nl of telefonisch 0299-673500 (Hilda Reijm), onder vermelding van naam, datum en aantal personen.
Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.

Buurthuisdiner in Buurthuis Zuidoostbeemster

Op maandag Maandag 12 februari wordt in Buurthuis Zuidoostbeemster weer een Buurtdiner gehouden.
Aanvang 17.30 uur. De kosten bedragen € 7,50 inclusief een drankje. Maar wel snel opgeven, want het is meestal snel vol.
Opgave: info@buurthuiszuidoostbeemster.nl of 0299-427661 of bij de beheerder van het Buurthuis, Middenpad 2, Zuidoostbeemster.   

Helleborusdag in boerderij De Witte Poort

Op zaterdag 17 februari van 10.30 tot 16.00 uur, wordt in boerderij de Witte Poort, Rijperweg 118, Middenbeemster weer de jaarlijkse Helleborusdag gehouden.
Er is een ruime keuze aan prachtige soorten door Joep Lambalk zelf gekweekte Helleborus orientalis (ook wel Oosterse kerstroos of Lenteroos) en hij zal iedereen gratis deskundig advies over de verzorging van deze special winterplant geven.
Gratis:koffie, thee, chocolademelk met appeltaart.
Maar er is op De Witte Poort ook een opheffingsverkoop. Monique Lambalk wil namelijk haar winkeltje met brocante/curiosa, spullen uit Grootmoeders tijd stoppen en op deze Helleborusdag de laatste spullen aanbieden ( tegen weggeefprijsjes...).
Monique is te bereiken via tel.: 06-30191054

Veronique Sodano met haar Featuring band in Onder de Linden

Op zondagmiddag 18 februari, aanvang 15.00 uur,  verzorgt ‘Onder de Linden’ in het kader van ‘Zondagmiddag Live’ in Middenbeemster, Middenweg 150, een optreden van Veronique Sodano. Veronique is hier in Middenbeemster zeker geen onbekende. Vorig jaar nog stond zij op het podium met haar cabaretprogramma en nu zingt ze dus met haar “Fuaturing de Band”, bestaand uit: David Lucas (alt sax), de Rein Godefroy (piano, toetsen), Guy Nikkels (gitaar), Mark van Kersbergen (drums), Luciano Poli (bas). Dit optreden zal energiek, meeslepend en overweldigend zijn, groots en intiem tegelijk, origineel en bijzonder met een nieuw genre wat nergens mee te vergelijken valt: funky, jazzy, poëtisch en teksten in het Nederlands. 
entree: € 9,00 (kinderen tot 12 jaar € 5,00)
reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl

Feestelijke zangdienst met Projektkoor Edam in Keijserkerk

Op zondag 18 februari, aanvang 10.00 uur wordt in de Beemster Keijserker in Middenbeemster de zogenaamde veertig dagentijd op weg naar Pasen met een feestelijke zangdienst ingeluid.

Het Projectkoor Edam onder leiding van Joep van der Oord zingt dan delen uit de Missa Festiva van de hedendaagse Amerikaanse componist John Leavitt. Ook is er solozang van Femke Leek.

Archieffoto: Korenfestival 2016

Klaverjas- en Keesavond Beemster Gemeenschap

Op dinsdag 20 februari 2018 staat alles klaar in café De Kerckhaen te Westbeemster voor gezellige uurtjes sportief spel. Er wordt gespeeld om groepsprijzen en leuke individuele prijzen! De inschrijving is open voor iedereen en mogelijk per team van 4 personen. Inschrijfgeld bedraagt €10,- per team en dient op de speelavond vooraf te worden voldaan. Telefonisch aanmelden is nodig bij Marit Mulders via 06-18338560 of via klaverjas-keezavond@hotmail.com. Vergeet niet de teamnaam en spelkeuze te noteren. Sectie Sport ziet u graag op dinsdag 20 februari 2018, aanvang 20.00 uur!
Locatie: De Kerckhaen
Aanvang; 20.00 uur
Zie ook de website van de Beemster Gemeenschap: http://stichtingbeemstergemeenschap.nl/events/klaverjassen-en-keezen-2/

Twee avonden Amsterdams Kleinkunstfestival in Onder de Linden

Op zaterdag 24 februari en zaterdag 10 maart vindt in Onder de Linden een selectieronde plaats om de “AKF Sonneveldprijs”. Zes halvefinalisten strijden om een plek in de finale.
Het advies is dan ook “plaats te nemen op het pluche om als eerste hét talent van de toekomst te ontdekken!’
Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halvefinalisten van 2018! Op 24 februari  de eerste drie en dat zijn: 

Glodi Lugungu met Een lange weg
Een lange weg is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.
Marjolein Fokkema met Woeden
Ken je dat gevoel dat alles precies loopt zoals het hoort? Marjolein ook niet. In haar voorstelling laat ze zien hoe alledaagse dingen met haar brein aan de haal gaan, of andersom. Over de liefde en andere dingen die mis gaan. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten.
Sanneke van der Meulen met Angstzweet
In haar muzikale cabaretvoorstelling Angstzweet, gaat Sanneke de strijd aan met al haar angsten.
‘Dat ik diarree krijg in gezelschap. Dat ik de pil vergeet. Dat ik mijn haar kort knip. Dat er ineens een kind in mijn buik zit. Dat ik ongelukkig word.
De dokter zegt; ‘Mevrouw van der Meulen, u bent angstig'. Nou, Ik schrok me dood!’
Start beginnerscursus moestuin

Op woensdag 28 februari, van 20.00 – 22.00 start er in Z-INN, pr. Wilhelminasingel 39 ZO-Beemster een kleine workshop rond de grondbeginselen van het  beginnen en onderhouden van een eigen moestuin. Het gaat om drie avonden, om de twee weken. Er zal een grote verscheidenheid aan informatie worden verstrekt over tuinindeling, welk gereedschap er nodig is, welke gewassen te planten en verder allerlei handige tips en weetjes. Gedurende de cursus krijgt u de informatie ook schriftelijk uitgereikt, dan kunt u het thuis nog eens rustig nalezen. De kosten van de cursus zijn 30 euro inclusief cursusboekje Info en opgave via Stef Koopman:  accordeons@quicknet.nl

Maart
The Fifties in Buurthuis Zuidoostbeemster, zondagmiddag 4 maart

Op zondag 4 maart om 15.00 uur wordt in Buurthuis Zuidoostbeemster weer een muzikale middag ingevuld door The Fifties. Deze band, bestaand uit Dick van ‘t Hoog (bas), Hans van Oorspronk ( zang), Rob van Oosten (slaggitaar), Peter Pronk (drums) ,Ron ter Schegget (solo gitaar) , Tom Slokker op de Keyboard  met als gast Henk Wagenaar op Mondharmonica.
The Fifties startte tien jaar geleden met het duo R & R (Rob en Ron) met een eigen repertoire.
De naam kostte wat hoofdbrekens maar vanuit het refereren aan de Rock & Roll en de geboortejaren van de bandleden ontstond de naam The Fifties.
In de loop van de jaren is het repertoire breder geworden en heeft een diversiteit variërend van softe meerstemmige pop, eigen werk, Blues en Rock & Roll en wat steviger Rock.
Op ons You Tube kanaal :  Fifties becoming Sixties  is een goede impressie van de band en onze muziek te vinden.

Cursus Kunst- en Cultuurgeschiedenis in Onder de Linden

Op donderdag 8 maart gaat onder leiding van Tine Sijm, kunst- en cultuurhistoricus in Onder de Linden, Middenweg 150 te Middenbeemster weer een bijzondere cursus kunst- en cultuurgeschiedenis, getiteld Beeldenmakers/Beeldenbrekers, van start. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 10.00 tot 11.45 uur.
Startpunt is Griekenland, dat vorm gaf aan haar godenrijk, want religiositeit bepaalde de beeldvorming. Door af te stemmen op de goddelijke orde, zou de mens net zo goddelijk kunnen worden als de menselijke natuur dat toestaat. Volgens de christelijke kerkvader Augustinus echter, was de dwaalleer van de heidense godsdiensten ingefluisterd door demonen, die gedreven werden door hun bloeddorst naar offers. De christenen besloten dat er niets mocht overblijven wat aan die goden herinnerde. Vernieuwing gaat maar al te vaak gepaard met beeldenstormen. Ze zijn van alle tijden en vinden overal plaats. Ook wetenschap en techniek kunnen bepalend zijn, evenals kunst of de sociale media. De vraag wie de beeldvorming bepaalt, is weer actueel geworden door de verspreiding van nepnieuws en de discussie rond koloniale ‘helden’.
De kosten zijn 87,50 euro. Voor informatie, brochure of aanmelding: e-mail sijm.t@quicknet.nl of tel. 0229 501837 (inspreken kan ook)

 
 

11.00 uur10 MAART
Amsterdams Kleinkunstfestival met Het Concours om de AKF Sonneveldprijs
Cabaret
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/

Vooraankondiging Ondernemersverkiezingsdebat

Hierbij worden alle politieke partijen van de Beemster uitgenodigd om op donderdag 15 maart, aanvang 20.00 uur deel te nemen aan Hét Ondernemersdebat, georganiseerd door de Beemster Ondernemer en de Land- en Tuinbouworganisatie LTO
Plaats: Kavel II, Volgerweg 42.
In het debat worden een aantal thema’s benoemd. Onze ondernemers zijn aan zet en kunnen vanuit de zaal vragen stellen aan de deelnemende partijen. (De definitieve uitnodiging met daarin de thema’s volgt in week 8) Alle kandidaten op de kieslijst zijn welkom!

Verzoek aan de uitgenodigde partijen:
Zou u in een link het verkiezingsprogramma en uw flyer willen doorsturen? Wilt u deelname vóór dinsdag 30 januari bevestigen?

 
 
20.30 uur17 MAART
Meneer Kruis en Mol met Retteketet
Kindervoorstelling, 3+
muziektheater
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
14.30 uur18 MAART
Jeroen Zijlstra bij Zondagmiddag Live!
Zondagmiddag Live!
Op 18 maart 2018 is het Zondagmiddag Live!-podium voor het duo Jeroen Zijlstra.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
15.00 uur24 MAART
Yora Rienstra met Eerlijk gezegd
Cabaret
20.30 uur
Tijdelijk: € 12.508 APRIL
Koffieconcert
Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam
Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
April
 
 
11.00 uur14 APRIL
Matroesjka met Brainwash
Cabaret
20.30 uur15 APRIL
Zondagmiddag Live ! met Ska Fé
Zondagmiddag Live!
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
15.00 uur21 APRIL
Dag Zon, dag Zee!
Kindervoorstelling, 2+
Muziektheater met Ageeth de Haan
14.30 uurOnder de Linden Middenbeemster
Cultureel Centrum Onder de Linden
Middenweg 150, Middenbeemster
Postbus 82, 1462 ZH Middenbeemster
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Mei