Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda 2018
  Tentoonstellingen

- Tentoonstelling 'Vive la plume'in Betje Wolff Museum
- Expositie Anneke Burger-Blom in De Keijserin
- Finnissage expositie werk kunstenaars met beperking
-
Tentoonstelling; Alex, kijk op het Water' in Museumgemaal ...Wilhelmina

Erfgoedkamer - Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen: - Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Z-INN zin in yoga - Meedoen aan Yoga in Zuidoostbeemster
Vaartochten: - Vaartochten Landschap Noord-Holland
Darten in Buurthuis ZO -Zie: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl
Muziekschool Waterland - Start vanaf 7 maart met 'Muziek op schoot' voor peuters
Inloopochtend - Inloop voor vragen en hulp in bibliotheek
2018
juli
augustus
Juli
Boeken en kunstmarkt in De Rijp zondag 22 juli 2018

Het is al jaren een traditie, de prachtige kunst en boekenmarkt op de Grote- en Kleine dam en het Jan Boonplein. Alweer de laatste editie van dit seizoen 2 markten.  
Naast het VVV en nabij terrassen, voor een drankje een hapje, ijsje of snack. De ideale locatie voor dit evenement. Gratis entree. De markt is van 11:00 tot 17:00. Boekhandelaren en kunstenaars van uit het hele land, maar ook lokale artiesten, presenteren hun boeken en kunst. Antiquarische boeken, echte collectors items, of gewoon dat ene boek of kunstwerk wat je past. Prachtig glas, brons, keramiek en schilderkunst. Kortom voor elk wat wils. Kom gezellig cultuur snuiven in het pittoreske De Rijp.

 
Augustus
SWOS en WonenPlus organiseren Snackmiddag in de Horn

Op Donderdagmiddag 2 augustus wordt een gezellige Snackmiddag georganiseerd door SWOS en WonenPlus Aangenaam in de Horn, Hornplein 8 te Schermerhorn.
De aanvang is om 17:00 uur.
U krijgt een drankje naar keuze, een broodje kroket en/of hamburger, frietjes en een ijsje toe voor de prijs van 5,50 euro per persoon. Op dezelfde middag vindt in de grote zaal van de Horn ook een spellenmiddag plaats vanaf 14:00 uur waar u van harte welkom bent.
In verband met de boodschappen kunt u zich tot en met vrijdag 27 juli aanmelden voor de snackmiddag door te bellen met Janny Alles op 072-5021712 (bereikbaar na 18:00 uur). We kijken uit naar uw komst!

Cartouche met Klassiek topconcert in Grote Kerk De Rijp

Op 8 augustus treden weer drie jonge getalenteerde klassieke musici op in de Grote Kerk van De Rijp. Samen met de Rijper stichting Cartouche organiseert TIHMS (The International Holland Music Sessions) het concert in De Rijp. De Canadese Ariel Mo (piano) zal dan stukken spelen van Mozart, Debussy en Messiaen en de Hongaarse Balázs Dolfin (cello) en Spaanse
Àlex Ramírez (piano) spelen samen stukken van Schubert, Bach, Lutoslawski en Piatti. Het internationale gezelschap zal de bezoeker tijdens deze warme zomer in De Rijp zeker een vakantiegevoel bezorgen!
THIMS verzorgt vanuit Bergen al 29 jaar voor ruim 125 jonge talenten tussen de 18 en 25 jaar een Summer Academy & Festival. Oorspronkelijk waren de optredens alleen in Bergen en Alkmaar, maar ruim 10 jaar geleden is ook De Rijp als locatie aangeschoven. Inmiddels zijn er optredens in grote delen van Friesland en Noord-Holland. De samenwerking tussen Cartouche en THIMS is altijd iets bijzonders gebleven en de artiesten (en hun gastgezinnen) vinden het altijd een feest om hier te komen en/of op te treden.
De beste muzikanten worden aan het eind van de zomer uitgenodigd voor de internationale concertserie New Masters on Tour. Deze serie gaat internationaal en is te zien in de grote concertzalen overal ter wereld.
De voorstelling in De Rijp is op woensdag 8 augustus en begint om 20.30 uur in de Grote Kerk. Kaarten kosten €18,-. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp. Met CJP kosten de kaarten € 8,- (via internet of aan de kassa). Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis naar binnen.