Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda 2018
  Tentoonstellingen - Exposities Anneke Burger in Onder de Linden t/m 21 maart
-
Tentoonstelling 'Vive la plume'in Betje Wolff Museum
Erfgoedkamer - Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen: - Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Z-INN zin in yoga - Meedoen aan Yoga in Zuidoostbeemster
Vaartochten: - Vaartochten Landschap Noord-Holland
Darten in Buurthuis ZO -Zie: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl
Muziekschool Waterland - Start vanaf 7 maart met 'Muziek op schoot' voor peuters
Inloopochtend - Inloop voor vragen en hulp in bibliotheek
2018
april
mei
April

Aubade aan de Koning op 27 april

Op Koningsdag brengtBeemster een aubade aan de Koning. In het gemeentehuis wordt om 10.30 uur de Koning gefeliciteerd met zijn verjaardag. Dit begint om 10.30 uur. Iedereen in Beemster die ooit een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen, is uitgenodigd en welkom. Ook het college en de gemeenteraads- en commissieleden zijn hierbij uitgenodigd.
Iets meer dan een uur later, om 11.30 uur, wordt buiten de vlag gehesen en  het Wilhelmus gezongen. Het onderdeel buiten is voor iedereen toegankelijk. Het Gemeentebestuur nodigt alleen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn

Fado zangeres Daisy Correira in Grote Kerk De Rijp

De Nederlands-Portugese (en Alkmaarse) Daisy Correira komt op zaterdag 28 april voor een optreden naar De Rijp. Deze zangeres zingt niet alleen fado nummers in het Portugees, maar ook in het Nederlands. Ook zingt ze een Nederlands nummer in het Portugees. Dankzij haar tweetaligheid en het gemak waarmee ze daarmee speelt, heeft Daisy Correira een unieke plaats in de Nederlandse muziekscene. Haar eigen vijfkoppige orkestje begeleidt haar hierbij.
De laatste jaren is de pas ruimdertigjarige  Correira de Portugese en Nederlandse taal en muziek steeds meer gaan mixen. Niet alleen haar publiek vroeg daarom. Ook Stef Bos en Fernando Lameirinhas en de mannen van Bløf stimuleerden haar dit verder op te pakken. Met Stef Bos maakte ze zelfs een duet en Peter Slagter, tekstschrijver van Bløf, vertaalde een nummer speciaal voor haar.
De voorstelling op zaterdag 28 april begint om 20.30 uur in de Grote Kerk van De Rijp. Kaarten kosten €17,50. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp. 

Mei
Creatief Café in Schermerhorn

In Schermerhorn vindt op vrijdag 4 mei het Creatief Café plaats in de Horn aan het Hornplein 8. Heeft u een creatief hart en wilt u dit delen met andere dorpsbewoners onder het genot van een kopje koffie of thee?
Vrijdag 4 mei tussen 14:00 en 16:00 uur is een ieder van harte welkom! Neem uw handwerk mee (borduurwerk, brei- of haakwerk, kaarten maken, kleuren etc.) of kom gezellig een kijkje nemen! Deelname is gratis, een kopje koffie of thee kost 1,- euro. 
Kunt u op vrijdag 4 mei niet aanwezig zijn? Het volgende creatief café vindt plaats op vrijdag 1 juni, dezelfde plaats en tijd. 

Beemster Bijenmarkt

Op zaterdag 5 mei van 10.00-15.00 uur wordt in Westbeemster weer de Beemster Bijenmarkt gehouden: een gezellige, informatieve markt voor jong en oud!
Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de kraampjes: van de keuring van bijenproducten uit de omgeving, tot kramen met drachtplanten, korfvlechten, biologische producten  en natuurlijk imkermaterialen en bijenproducten.
Ook wordt ieder uur een informatieve lezing gehouden.
De bijenmarkt vindt plaats in en om café “De Kerckhaen”, Jisperweg 57 .
Voor meer informatiewww.bijenteeltverenigingbeemster.nl

Andermans Veren Live! in de Beemster Keyser

Vrijdag 11 mei staat het muzikaal cabaretgezelschap “Andermans Veren Live!” in de Beemster Keyser, Middenweg 148, Middenbeemster. Dit gezelschap houdt het Nederlandstalig theaterlied levend. Samen met Kick van der Veer zoeken zij aan de hand van een thema de mooiste, grappigste en vreemdste liedjes van de afgelopen 100 jaar bij elkaar. Op 11 mei staan ze met “Er mag zoveel niet” in de Beemster Keyser. Alweer hun 4e show over roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken en stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd.
Andermans Veren Live! bestaat uit Johan Hoogeboom, Bas Marée, Dorien Haan, Maria Noë en Matthias Valk. Stuk voor stuk barsten ze van de muzikaliteit, zingen ze vanuit hun tenen en eren ze hun helden van vroeger en nu. Zing mee met oude hits, lach om vergeten nummers en laat je verrassen door onbekende kleinkunst parels.
Aanvang 20:30, deur open 20:00, entree € 12,50. Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl.

NKT start instroomcursus jong talent

Durf jij het aan? Kom kennismaken met theater op de NKT Theaterschool!
Na de meivakantie start er een introductiecursus op het NKT. Vanaf 17 mei tot aan de zomervakantie kunnen kinderen tussen de 9-14 jaar komen kennismaken met het NKT. Afwisselend heb je samen met jouw groep les in zang, dans en acteren én is er een korte eindpresentatie voor ouders, opa/oma en vrienden.
Lijkt het jou leuk om samen met anderen te zingen, dansen en acteren? Applaus te krijgen? Geef je dan nu op en ga aan de slag! Leer nieuwe mensen kennen, vergroot je zelfvertrouwen, straal als een ster! Wees er wel snel bij, want we beginnen al over 2 weken.
De lessen zijn op donderdag van 15.30 tot 17.30 uur en worden gegeven door professionele docenten. Deelname is € 100
Informatie en aanmelden via info@nkt.nl / 0299-43 43 25
NKT Theaterschool – Gedempte Singelgracht 14 – 1441 AP - Purmerend