Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

 

Beemster Agenda 2018
  Tentoonstellingen - Exposities Anneke Burger in Onder de Linden t/m 21 maart
Erfgoedkamer - Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen: - Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Z-INN zin in yoga - Meedoen aan Yoga in Zuidoostbeemster
Vaartochten: - Vaartochten Landschap Noord-Holland
Darten in Buurthuis ZO - 23/3; 20/4; 25/5 en 29/6. Zie: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl
Muziekschool Waterland - Start vanaf 7 maart met 'Muziek op schoot'voor peuters
Inloopochtend - Inloop voor vragen en hulp in bibliotheek
2018
maart
april
mei
Maart
 
Dartavond voor alle leeftijden in Buurthuis Zuidoostbeemster
Op vrijdagavond 23 maart wordt in Buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster weer een dartavond georganiseerd en wel voor alle leeftijden.
Inloop om 19.30 uur. Start om 20.00 uur. Toegang is vrij.
Volgende dartavonden: 20 april; 25 mei en 29 juni 2018.
Zie www.buurthuiszuidoostbeemster.nl/Evenementen
Repair Café Buurthuis Zuidoostbeemster

In Buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2 in Zuidoostbeemster, wordt op dinsdag 20 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur weer een ‘Repair Café’ gehouden. Bezoekers kunnen huishoudelijke apparaten met mankementen meenemen voor reparatie, variërend van naaimachines tot koffiezetapparaten enz. Maar heeft u een stoel waar een poot van los zit, dan kunnen de vrijwilligers deze ook repareren.
Behalve dat uw spulletjes ter reparatie kunnen worden aangeboden is het ook een gezellige ochtend. Onder het genot van een gratis kopje koffie praat u bij met buurtgenoten.
Volgende Repair Café is op dinsdag 15 mei 2018.
Website: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl
Gratis parkeren en bushalte (buurtbus) voor de deur !

Yora Rienstra met 'Eerlijk gezegd' in Onder de Linden

Yora Rienstra nodigt op zaterdag 24 maart, aanvang 20.30 uur iedereen uit om in Onder de Linden, Middenweg150, in Middenbeemster haar cabaretvoorstelling ‘Eerlijk gezegd’ bij te komen wonen. Yora’s vorige drie cabaretvoorstellingen werden lovend ontvangen. Yora toerde met de voorstelling PAAZ voor uitverkochte zalen en ze is medepresentator van het VARA tv programma RAMBAM, waar ze met elk onderwerp het nieuws haalde. Ze presenteerde een weekendshow op Radio 2. De Wim Sonneveldprijs is op het Amsterdams Kleinkunstfestival nog nooit door iemand zo overtuigend gewonnen. Wat Yora wil zeggen is: ‘Kom kijken naar mijn nieuwe show vol tragikomische types, geestige en ontroerende liedjes en herkenbare rake verhalen’.
entree: € 13,50
reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl
Yora Rienstra met Eerlijk gezegd in Onder de Linden

April
‘Schrijven, een kunde en een kunst’, lezing door Julius de Goede

Vooruitlopend op de zomertentoonstelling ‘Vive la Plume!’ (Leve de Pen!) in het Betje Wolff Muuseum, organiseert Het Historisch Genootschap Beemster op 11 april om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150 in Middenbeemster, een interessante lezing. Oud-schrijfdidacticus en auteur Julius de Goede  vertelt daarin over het schrijfonderwijs in de 18e en 19e eeuw, waar schrijven met de hand toen niet zo maar een vaardigheid ten nutte van het alledaagse leven gold, maar een zeer gewaardeerde kunst.
De lezing laat u niet alleen kennis maken met het onderwijs in en de resultaten van het schrijven in onze streken, maar ook met de Noord-Hollandse onderwijzersfamilie Kwantes die van de Schermer tot op Texel meerdere generaties actief is geweest. Julius de Goede heeft onderzoek gedaan naar deze tak van zijn eigen familie, maar is ook graficus en schrijfdidacticus aan een kweekschool/PABO geweest. Hij ontwikkelde zelf verschillende schrijfmethoden en kan uit eigen ervaring vertellen hoe het schrijfonderwijs in de moderne pedagogiek langzaam is weggezakt.
Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.
Aanmelden via: info@historischgenootschapbeemster.nl of telefonisch via 0299-673500.

Mei
Beemster Bijenmarkt

Op zaterdag 5 mei van 10.00-15.00 uur wordt in Westbeemster weer de Beemster Bijenmarkt gehouden: een gezellige, informatieve markt voor jong en oud!
Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de kraampjes: van de keuring van bijenproducten uit de omgeving, tot kramen met drachtplanten, korfvlechten, biologische producten  en natuurlijk imkermaterialen en bijenproducten.
Ook wordt ieder uur een informatieve lezing gehouden.
De bijenmarkt vindt plaats in en om café “De Kerckhaen”, Jisperweg 57 .
Voor meer informatiewww.bijenteeltverenigingbeemster.nl