Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda
Tentoonstellingen * Klik hier voor alle informatie over tentoonstellingen
Erfgoedkamer * Elke eerste maandagavond van de maand
Formulierenbrigade * Elke donderdag van 8.45 uur tot 10.30 uur in bibliotheek Beemster
Wandelingen: * Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Vaartochten: * Vaartochten in het Ilperveld met Landschap Noord-Holland
Formulierenbrigade * Iedere donderdag van 8.45 uur tot 10.30 uur
Beemster Agenda 2017
november
december
November
 
Hippe Hersens in Bibliotheek Beemster

Op woensdag 22 november,  aanvang 19.30 uur,  geeft Karin Papadopulos, voedingsadviseur voor Demeter Voeding en Welzijn in Bibliotheek Beemster, een lezing over de relatie tussen hersenen, stress en voeding. De hersenen zijn nodig bij alles wat wij doen, hetgeen wel aangeeft hoe belangrijk het is om dit vitale orgaan van de juiste brandstof te voorzien.
Onder het motto Hippe Hersens maak je kennis met de bijna oneindige hersenactiviteiten in de Bibliotheek. Het thema Hippe Hersens is heel divers: van het tienerbrein tot burn-out, van Mindf*ck tot robots, gezond ouder worden en breinspelletjes.
Kosten: GRATIS maar wel even aanmelden in de bibliotheek of via www.bibliotheekwaterland.nl
Kijk voor meer Hippe hersenactiviteiten op www.bibiotheekwaterland.nl/hippehersens

 
Darten in Buurthuis Zuidoostbeemster op 24 november

Buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster organiseert op vrijdagavond 24 november 2017 weer een dartavond voor alle leeftijden.
Inloop om 19.30 uur. Start om 20.00 uur. Toegang is vrij. Volgende dartavonden: 27 januari; 23 februari; 25 maart; 20 april en 25 mei 2018.
Zie www.buurthuiszuidoostbeemster.nl/Evenementen

 
Kindervoorstelling in teken van Sinterklaas in Onder de Linden
Op zaterdag 25 november speelt Poppentheater Max Verstappen voor kinderen vanaf 4 jaar 'Piet redt het Sinterklaasfeest'. Aanvang 14.30 uur.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Piet redt het Sinterklaasfeest

November en december zijn altijd weer spannende maanden. Ook in Onder de Linden waar het poppentheater van Max Verstappen op zaterdag 25 november een spannende Sinterklaasvoorstelling geeft.
Het is bijna 5 december. In het kasteel van Sinterklaas heerst volop drukte. Als Piet het laatste pakketje van een passend gedicht heeft voorzien, wil Sinterklaas op weg gaan. Maar wat is dat??? De mijter van Sinterklaas is verdwenen..... maar je had het kunnen weten: Piet redt het Sinterklaasfeest.
Dankzij hun optreden in series als Otje en Ibbeltje zijn de poppen van Max minstens zo beroemd geworden als hijzelf. Leeftijd: 4 t/m 6 jaar.
Aanvang 14.30 uur; Entree € 8,00

Concert Beemster Accordeonvereniging

Bij deze willen we u uitnodigen voor ons 33ste concert op zaterdag 25 november a.s. in de “Kerckhaen”, Jisperweg 57, 1464 NG Westbeemster.

Het orkest met koor staat onder leiding van Aafje Dekker. Ook is er een fantastische verloting.

Wij hopen u te mogen verwelkomen, zodat dit mede kan bijdragen tot een hele gezellige avond. Aanvang van de avond is om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

HGB presenteert lezing over Brongas in de Beemster

Op donderdag 30 november, aanvang 20.00 uur, (zaal open 19.30 uur), presenteert het Historisch Genootschap Beemster in Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster een avond over brongas in de Beemster.
Brongas. Wat is het? Waar komt het vandaan? Bestaat het nog steeds? Pieter Beemsterboer en Nic van Baar vertellen dan over deze Beemster uitvinding en Noord-Hollands cultuurgoed.
Rond 1850 ontdekte Wouter Sluis, een boer uit de Beemster, dat er iets vreemds was met het water. Het water zag, als het aan de oppervlakte kwam, eerst melkachtig wit. Deed je dit water in een emmer en liet je het een poosje staan, dan werd het helder. De melkachtige kleur bleek veroorzaakt te worden door gasbelletjes. Wouter Sluis ontdekte dat dit brandbaar gas was. Hij vroeg zich af hoe je dit zou kunnen gebruiken. Bijna 45 jaar later, in 1894, bracht hij samen met een compagnon, Jan Lankelma, een installatie op de markt die het gas, brongas genoemd, goed uit het Nortonwelwater kon scheiden.
Nic van Baar, mede-oprichter van de ‘Vereniging tot behoud van gasbronnen in Noord-Holland’, vertelt over het ontstaan van de vereniging (nu exact 25 jaar geleden) en de 10 jaar durende heftige en uiteindelijk gewonnen strijd tegen de overheden voor het behoud van de gasbronnen.
Voor HGB leden is op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is) de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.

December
Comedynight Argonauten voor nieuw trainingsmateriaal

De Rijp – De Rijper kanovaarders zitten niet graag stil. ’s Zomers zijn ze druk op het water en in de winter wordt er volop getraind voor het nieuwe vaarseizoen. Bij voorkeur met een goeie kano-ergometer. En daar ontbreekt het momenteel aan bij de Argonauten.

Daarom organiseren zij op vrijdag 1 december een comedynight. Jonge Stand-Up comedians Luuk van de Vaart, Nik Goedemans, Jon Mouter en Johan vanEspen komen het publiek vermaken voor slechts €5,- entree.
Aanvang 20.30 u, zaal (clubhuis van de Argonauten op De Meelzak) open om 20.00 uur. Zie ook www.kvargonauten.nl

Dubbelconcert Anatomy of Frank en Gabbi Lieve in De Keijserkerk
Na het succes van vorig jaar staat op zaterdag 2 december als eerste Singer-Songwriterconcert uit een mooie reeks van “De Keyserin Organiseert”, weer Anatomy of Frank en Gabbi Lieve uit Monnickendam op het programma. De koppeling van deze gedreven jonge muzikanten resulteert in een concert van Indie folk, rock tot jazz invloeden, recht tot het hart, uitgebalanceerd en intens. Deze avond staat een mooie mix van beide geprogrammeerd.
De Beemster Keyser biedt een podium aan artiesten van eigen bodem zoals deze uit Amerika afkomstige formatie. De organisatie is blij deze muzikanten samen te kunnen brengen op hun podium. Laat u betoveren op zaterdag 2 december, in de Beemster Keyser, Middenweg 148, Middenbeemster, aanvang 20:30, entree € 12,50. Meer info: www.wiewatwaarop49.nl en reserveren kan via: info@wiewatwaarop49.nl.
Popvibrations in P3

Optredens, workshops, presentaties, vocal stage en jamsessie; op 3 december staat P3 bol van de activiteiten voor de liefhebbers van popmuziek. De Popfabriek biedt deze middag een gevarieerd programma voor en door lokaal talent, maar ook met enkele bekende namen. De bekendste daarvan is misschien wel Kim de Boer, die als finaliste bij de eerste editie van The Voice Of Holland de strijd aanging met Ben Saunders. Zij verzorgt op 3 december een zangworkshop.
Om 13.00 14.00 en 15.00 uur starten er workshops Zang, Percussie, Gitaar en Songwriting.
De Bandworkshops voor gevorderden en beginners duren anderhalf uur en starten om 13.00 en 14.30 uur.
Tussen 13.00 en 16.30 uur is er een Vocal Stage in de foyer. Dit is een serie korte optredens van verschillende zangers en zangeressen. In dezelfde tijd treden er diverse bandjes op in de kleine zaal.
Om 16.30 begint de presentatie van de workshops in de kleine zaal. De workshopleiders openen de presentatie met een spetterend optreden. De middag wordt afgesloten met een jamsessie.
Wie wil deelnemen aan één of meer workshops, of aan de Vocal Stage, kan zich opgeven via a.muller@muziekschoolwaterland.nl. Geef in je mail je leeftijd op, welke workshop(s) je wilt volgen en of je beginnend, gevorderd of professioneel bent. Deelname kost € 7,50 voor de hele middag. Toehoorders betalen hetzelfde bedrag. Betalen kan bij de ingang van P3. Voor de laatste informatie over Popvibrations kan je terecht bij www.depopfabriek.nl.

Ierse Keltische Songs door André van der Hoff en Aisling Urwin

Op zondag 17 december klinken in 'De Keijserin' Ierse Keltische Songs.
Aisling Urwin (harp, gitaar, zang) schrijft haar eigen songs en is een graag geziene artieste op de Ierse podia.
André van der Hoof (fluiten, saxen en poercussie) komt van oorsprong uit Graft-de Rij en woont nu al weer enige jaren in Ierland.
Samen brengen ze oude en nieuwe Ierse/Keltische songs, bekend en onbekend.
Aanvang 15.00 uur; Entré € 12,50