Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda

Tentoonstellingen

Erfgoedkamer: Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen:
Vaartochten:
Beemster Agenda 2017
   
augustus
september
oktober
november
december  
2018
januari za. 14 Koffieconcert In Onder de Linden
Potico, Kindervoorstelling 2+ in Onder de Linden
za. 21 Zaanse Big Band bij Zondagmiddag Live!
vr. 27 Cabaret Stand-up met Badaboom in Onder de Linden
februari zo. 4 februari Koffieconcert in Onder de Linden
vr.10 Cabaret Pieter Jouke met Dingen die ik dacht
vr. 24 Amsterdams Kleinkunstfestival
maart zo. 4 Koffieconcert
vr. 10 Amsterdams Kleinkunstfestival
za. 17 Kindervoorstelling 3+ Meneer Kruis en Mol met Retteketet
zo. 18 Zondagmiddag Zondagmiddag Live!-podium voor het duo Jeroen Zijlstra.
vr. 24 Cabaret Yora Rienstra met Eerlijk gezegdzo.
april zo. 9 Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van
vr. 14 Cabaret Matroesjka met Brainwash
vr. 15 Zondagmiddag Live ! met Ska Fé
za. Dag Zon, dag Zee!Kindervoorstelling, 2+
Augustus
15de Muziek aan de Middenweg op 20 augustus
Op 20 augustus  2017 vormen maar liefst 22 verschillende muziekgroepen en duo’s weer een zeer gevarieerd en kleurrijk programma voor Muziek langs de Middenweg. Er valt dan te genieten van een goed stuk muziek, mooie teksten, meezingen en meedoen in een leuke muzikale kindervoorstelling én er kan gedanst worden.
Natuurlijk moet deze vijftiende editie een speciaal tintje krijgen, daarom openen en sluiten we met muzikaal vuurwerk.
Het programma met alle deelnemers is te downloaden op www.muziekaandemiddenweg.nl/
Muziek in de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin
Op zondag, 27 augustus 2017 16:00 uur concerteert de muziekgroep 't Gevolg in de kapel en de beeldentuin aan de Overweersepolderdijk in Purmerend.
’t Gevolg bestaand uit: Hans van Deelen: zang, gitaar, mandoline, ukelele, Doortje Schroevers: zang, viool, blokfluit, mandoline, Marcel van der Vloet: zang, trekharmonica, gitaar en Joop Wieringa: zang, guitarrón, bodhran, darbuka, cajonbestaat sinds 2005 en brengt met een akoestisch instrumentarium een gevarieerd muzikaal programma.
De groep maakt zelf arrangementen van traditionele muziek uit zeer uiteenlopende landen: van Mexico tot zweden, van Frankrijk tot Canada. Ook de Nederlandse muzikale traditie wordt niet vergeten. ’t Gevolg werkt minder voor de hand liggend repertoire uit, zowel voor eigen plezier als om luisteraars te verrassen. Nu eens ingetogen, dan weer onstuimig. Maar steeds bij het hart.
De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk; kaarten kosten € 9,50 incl. koffie of thee voor aanvang van het optreden. Kaarten kunnen besteld worden bij: Kees Kasbergen via: info@keeskasbergen.nl of 0299 – 427823 en
tijdens openingstijden in de kapel.                                   
September
Zondagmarkt op zondag 3 september

Op zondag 3 september vanaf 11.00-13.00 uur wordt in het centrum van de Middenbeemster alweer de 30e editie van de altijd drukke en gezellige Zondagmarkt gehouden, georganiseerd door bedrijvenvereniging Beemster Ondernemer.
Naar verwachting zullen rond 200 kramen vanuit heel Noord-Holland hun waren uitstallen. Door gulle giften van diverse lokale ondernemers en hulp van vele vrijwilligers is gelukt om nog meer entertainment om de markt heen te regelen. Het geheel zal worden omlijst met muziek en divers straattheater. Nieuw is de proeverij op het Marktplein georganiseerd door de Horeca en andere bedrijven met een gratis hapje en drankje. 
Uiteraard ontbreken de vaste succesonderdelen ook dit jaar niet op het programma. Zo keert de kindermarkt terug op de oude locatie.
Zoals elk jaar worden diverse modeshows gehouden en Beemsters Fanfare zorgt gedurende het gehele evenement voor vrolijke klanken.
De organisatie doet hierbij een beroep op mensen die praktisch zijn en enkele hand en spandiensten willen
Meer weten? www.zondagmarktmiddenbeemster.nl
E-mail: Info@zondagmarktmiddenbeemster.nl

Open Monumentendagen 9 en 10 september op Fort Spijkerboor
Fort Spijkerboor haakt tijdens de Open Monumentendagen van 9 en 10 september in op het thema: 'bijzondere verhalen van burgers en buitenlui'. Het fort kan dan op eigen houtje worden verkend. Aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving kom je alles te weten over dit fort; het grootste van de 42 forten  van de Stelling van Amsterdam. Kijk rond in de slaapvertrekken van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten is!  Ontdek de legerkeuken en de slaapvertrekken van de soldaten.
Wil je ook de geschutskoepel bezichtigen? Dit kan met een gids. Aanmelden en betalen doe je bij de balie. Tevens kan een wandeling om het fort heen gemaakt worden.
Van tevoren aanmelden is niet nodig. Het fort is tot 16.00 geopend en gratis toegankelijk, maar voor sommige activiteiten dient wel betaald te worden. Neem contant geld mee, er is helaas geen pin. Meer informatie :  www.natuurmonumenten.nl/fortbijspijkerboor
Fort bij Spijkerboor is overigens iedere woensdag en zondag open
Breng een bezoek aan een van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam en maak kennis met dit ruim 100 jaar oude verdedigingswerk en zijn fraaie ligging in de Beemsterpolder. Lees meer .
Fort Spijkerboor zoekt enthousiaste vrijwilligers die als gastvrouw/gastheer tussen juni en eind september vier dagen per maand willen helpen op het fort. Heb je wat vrije uren over en zin om mee te helpen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via fortbijspijkerboor@Natuurmonumenten.nl
Ongedwongen pingpongen bij Open Avond TTV Beemster!

Tafeltennisvereniging Beemster start het seizoen op donderdag 7 september. weer met een open avond. Ieder vanaf 10 jaar mag deze avond beleven of het balletje altijd doet wat van 'm verwacht wordt. Er zijn genoeg spelers die de kneepjes' van deze sport kunnen bijbrengen in een ongedwongen sfeer. Materiaal is aanwezig, zaalschoenen verplicht. We beginnen om 20.00 uur in MFC de boomgaard middenpad 1 zuidoost Beemster.

1914-1918 Holland achter de Waterlinie
weer op fort Spijkerboor

Op 9 september 2016 werd op Fort Spijkerboor door Theater Nomade een bijzonder mooie voorstelling gegeven over Holland Achter de Waterlinie door Theater Nomade. Zie het verslag! De heer Gietelink van Theater Nomade heeft aangekondigd dat deze voorstelling zoveel goede reacties heeft gekregen, dat op 7, 8 en 9 september deze voorstelling in reprise gaat. Het stuk verhaalt over de roerige dagen tijdens WOI, waarin Europese grootmachten een vernietigende loopgravenoorlog voeren, die miljoenen slachtoffers eist en Nederland zich veilig voelde achter de Waterlinie.
Een geweldige kans om dit stuk alsnog op de ze passende buitenlocatie van Fort Spijkerboor alsnog te kunnen zien.
De voorstellingen zijn: op Do 7 om 20.30 u. , Vr 8 15.00 en 20.30 u. en Za 9 september om 20.30 u.
Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater de Purmaryn 0299-432205
www.abgietelink.nl/Kern/Lijst/Lijst

 
Koffieconcert in Onder de Linden
Op zondagochtend 10 september Koffieconcert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Aanvang 11.00 uur
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Darten in Buurthuis Zuidoostbeemster
In de Loungezaal van het buurthuis organiseren we regelmatig gezellige dartavonden. De zaal wordt speciaal omgebouwd met 3 dartbanen. Er is voldoende plek om met meerdere groepen en teams tegen elkaar te darten.
Vanaf 19.30 uur is de zaal open! We rekenen op veel aanloop tijdens deze dartavonden. De bar is open en ook aan lekkere trek kan worden voldaan.
Data voor de komende maanden op de vrijdagen: 29 september en 27 oktober.
Open Dag Collectieboomgaard POM op zaterdag 23 september
Traditie is de jaarlijkse open dag in de collectieboomgaard van de POM aan  de Volgerweg 26 in Middenbeemster. Deze dag kun je ook meedoen met de smaaktest. De POMologische Vereniging Noord-Holland stimuleert het behoud van de grote verscheidenheid aan  fruitbomen. Het gaat om de fruitrassen die oorspronkelijk in Noord-Holland werden geteeld.
Rassen met mooie namen zoals deze: de Notarisappel, Schellinkhouter, Zoete Pippeling, de Noordhollandsche Suikerpeer, Winterjan (Kleipeer). Een kleine greep uit de vele rassen die in de boomgaard staan. Kom naar de open dag, kijk je ogen uit en proef hoe ‘oud’ fruit smaakt. De toegang is gratis, honden zijn niet toegestaan.
Voor deelname aan de  smaaktest hoef je niet te reserveren. Je kunt gewoon aanschuiven en vol is vol.
Parkeren: fietsen op het erf en auto’s langs de Volgerweg.
Poppentheater Koekla uit Edam met Kabouter Thijm
Kindervoorstelling, 3+,op zaterdag 23 september, aanvang: 14.30 uur
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Oktober
Koffieconcert in Onder de Linden

Op zondag, 1 oktober: Koffieconcert i.s.m. het Conservatorium van Amsterdam. Klassieke muziek op de zondagochtend, aanvang 11.00 uur
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/

Cabaret in Onder de Linden
Op zaterdag 7 oktober: Martijn Kardol met Bang.
Aanvang 20.30 uur
Meer informatie: www.onderdelindenbeemster.nl/
Biggles Big Band in Onder de Linden

Op zondagmiddag 15 oktober is Biggles Big Band live terug in Onder de Linden.
Aanvang 15.00 uur
Meer informatie: www.onderdelindenbeemster.nl/

Cabaret in Onder de Linden
Cabaret op zaterdag 21 oktober: Maartje & Kine met Vibrato! Aanvang 20.30 uur
Meer informatie: www.onderdelindenbeemster.nl/
Darten in Buurthuis Zuidoostbeemster
Op vrijdag, 27 oktober in de Loungezaal van het buurthuis De zaal wordt speciaal omgebouwd met 3 dartbanen. Er is voldoende plek om met meerdere groepen en teams tegen elkaar te darten.
Vanaf 19.30 uur is de zaal open! We rekenen op veel aanloop tijdens deze dartavonden. De bar is open en ook aan lekkere trek kan worden voldaan.
November
Koffieconcert in Onder de Linden
zondag 5 november: Koffieconcert in Onder de Linden in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, Aanvang 11.00 uur .
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Cabaret in Onder de Linden
Op vrijdag 11 november cabaret De Fransse Eijkel met: DE FRANSSE EIJKEL speelt, DE FRANSSE EIJKEL speelt, aanvang 20.30 uur.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Cabaret in Onder de Linden: Appeltje Eitje
Op vrijdag 18 november in Onder de Linden de Cabaretvoorstelling Appeltje Eitje door Maarten Ebbers. Aanvang: 20.30 uur
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
Kindervoorstelling in het teken van Sinterklaas in Onder de Linden
Op zaterdag 25 november speelt Poppentheater Max Verstappen voor kinderen vanaf 4 jaar 'Piet redt het Sinterklaasfeest'. Aanvang 14.30 uur.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
December
 
 
Januari 2018
 
 
zondag 14 januari om 11.00 uur Koffieconcert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam
Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
POTITCO Kindervoorstelling, 2+
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
Op 21 januari om 14.30 uur Zaanse Big Band bij Zondagmiddag Live!
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
Op 27 januari om 15.00 uur Stand-up met Cabaret Badaboom
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Februari
 
 
op zondag 4 februari om 20.30 uur Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
Op 10 februari om 11.00 uur Cabaret Pieter Jouke met Dingen die ik dacht
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
op 24 februari om 20.30 uur Amsterdams Kleinkunstfestival met Het Concours om de AKF Sonneveldprijs
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Maart
 
 
20.30 uur4 MAART
Koffieconcert
Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam
Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 

11.00 uur10 MAART
Amsterdams Kleinkunstfestival met Het Concours om de AKF Sonneveldprijs
Cabaret
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/

 
 
20.30 uur17 MAART
Meneer Kruis en Mol met Retteketet
Kindervoorstelling, 3+
muziektheater
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
14.30 uur18 MAART
Jeroen Zijlstra bij Zondagmiddag Live!
Zondagmiddag Live!
Op 18 maart 2018 is het Zondagmiddag Live!-podium voor het duo Jeroen Zijlstra.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
15.00 uur24 MAART
Yora Rienstra met Eerlijk gezegd
Cabaret
20.30 uur
Tijdelijk: € 12.508 APRIL
Koffieconcert
Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam
Klassieke muziek op de zondagochtend
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
April
 
 
11.00 uur14 APRIL
Matroesjka met Brainwash
Cabaret
20.30 uur15 APRIL
Zondagmiddag Live ! met Ska Fé
Zondagmiddag Live!
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
 
15.00 uur21 APRIL
Dag Zon, dag Zee!
Kindervoorstelling, 2+
Muziektheater met Ageeth de Haan
14.30 uurOnder de Linden Middenbeemster
Cultureel Centrum Onder de Linden
Middenweg 150, Middenbeemster
Postbus 82, 1462 ZH Middenbeemster
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Mei