Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda
Tentoonstellingen * Klik hier voor alle informatie over tentoonstellingen
Erfgoedkamer * Elke eerste maandagavond van de maand
Formulierenbrigade * Elke donderdag van 8.45 uur tot 10.30 uur in bibliotheek Beemster
Wandelingen: * Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Vaartochten: * Vaartochten in het Ilperveld met Landschap Noord-Holland
Formulierenbrigade * Iedere donderdag van 8.45 uur tot 10.30 uur
Beemster Agenda 2017
oktober
november
december
Oktober
Diavoorstelling 'Beleef de tramrit door de Beemster'

Óp donderdag 19 oktober presenteren Cor Roet en Lida Roet onder de vleugels van het Historisch Genootschap Beemster in Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150 in Middenbeemster wederom een boeiende fotoavond. Dit keer over de tram die voor het eerste op 25 juli 1895 door de Beemster reed en 36 jaar later, op 6 september 1931, zijn laatste rit maakte.
De dia's die getoond worden beginnen bij het tramstation in Purmerend en gaat via Zuidoostbeemster naar Middenbeemster, richting Klaterbuurt bij de Rijp om daarna via de Westdijk zijn weg te vervolgen naar Schermerhorn. Tijdens deze voorstelling 'passeert' het publiek tramhaltes, de bouw van fort Nekkerweg, de winkeltjes, de landhuizen en de boeren die op het land werken.
Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur.
Cor en Lida Roet komen op donderdag16 november met hun diavoorstelling over vervoer in de Beemster ook in de recreatiezaal van Zuiderhof. Aanvang 20.00 uur. Deur open 19.30 u. Toegang gratis voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is); voor introducés en belangstellenden: € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.
Kom op tijd, want vol is vol.

Maartje en Kine met ´Vibrato´in Onder de Linden

Op zaterdag 21 oktober,  aanvang 20.30 uur, treden Maartje & Kine op in Onder de Linden, met hun show In ‘Vibrato!’ Ze willen weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat en vertrouwen in angst. Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek bevragen Maartje & Kine de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy. Deze muzikale tsunami vliegt moeiteloos van accordeon naar viool, van piano naar banjo en van zingende zaag naar basbalalaika. Twee positief geladen elektrische deeltjes die u gegarandeerd vrolijk het theater doen verlaten. Good vibes!
Entree: € 13,50
reserveren:
www.onderdelindenbeemster.nl
Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster

Documentaire 'Kraijenhoff keert terug in Onder de Linden
Maandagavond, 23 oktober wordt in Cultureel Centrum Onder de Linden de film Kraijenhof keert terug' nogmaals gepresenteerd. Op 2 oktober ging deze documentaire met verhalen over de forten op de Stelling in Fort Resort Beemster in première.
In de 50 minuten durende documentaire keert de "grondlegger" van de Stelling van Amsterdam, Cornelis Kraijenhof, terug naar de forten en spreekt daar fortwachters, pioniers, vrijwilligers, ex-gevangenen en ondernemers.
De film geeft beelden van de forten bij Edam, op Pampus, aan de Jisperweg, bij Spijkerboor en aan de Nekkerweg in de Beemster. Ook het Muizenfort en de Westbatterij in Muiden komt zo in beeld.
Aanvang 19.30 u.; Toegang: € 3,50
Darten in Buurthuis Zuidoostbeemster
Op vrijdag, 27 oktober in de Loungezaal van het buurthuis De zaal wordt speciaal omgebouwd met 3 dartbanen. Er is voldoende plek om met meerdere groepen en teams tegen elkaar te darten.
Vanaf 19.30 uur is de zaal open! We rekenen op veel aanloop tijdens deze dartavonden. De bar is open en ook aan lekkere trek kan worden voldaan.
Fit & Fun Factory Beemsterorganiseren Halloween speurtocht
Whoeaaaahaoaha!! Op zaterdag 28 oktober a.s. organiseren Fit & Fun Factory een Halloween speurtocht door de straten van Middenbeemster. Volg de verlichte straten en voer de opdrachten uit. Bij elk goed antwoord verdien je een overheerlijk griezelig "Halloween" snoepje!
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (eigen begeleiding mee)
Een team bestaat uit minimaal 2 personen. (geen max.)
Om 17:30 uur start de eerste groep. Daarna volgt om de 10 minuten de volgende. (we starten met de jongste deelnemers)
Deelname: 3 euro p.p.
Opgeven via fitenfunfactory@gmail.com (namen + leeftijd vermelden)...
Concert ‘500 jaar Reformatie’ in de Beemster ‘Keyserkerk’

Op zondag 29 oktober as. geeft de Zangvereniging Halleluja uit Schermerhorn een concert in de prachtige Keyser-Kerk te Midden-Beemster.
Dit ter gelegenheid van het feit dat 500 jaar geleden de Reformatie begon.
Er worden koorwerken ten gehore gebracht van onder meer Bach, Duruflé e Albert de Klerk waarvan enige op teksten van Maarten Luther zelf.
Daarnaast zal dirigent Bart Klijnsmit op het orgel  werken van Bach, Mendelssohn en J. Zwart vertolken.
Zangverenging Halleluja uit Schermerhorn bestaat uit 18 zeer ervaren zangers en treed regelmatig op in de regio.
Het concert vindt plaats op zondag 29 oktober, de aanvang is om 15.00 en de entree is € 5,-
Voor meer informatie : Mevr. L. Borsjes-Bleeker  072-5022001

November
Populaire Belgische zanger naar De Rijp

Singer-songwriter Bent van Looy komt op zaterdag 4 november voor een optreden naar de Grote Kerk van De Rijp. De man uit Antwerpen kwam ooit eens mee naar De Rijp met vriend Tim Knol en zong een aantal nummers in de propvolle kerk. Sindsdien probeert organisator Cartouche Bent van Looy terug te halen voor een optreden. En nu gaat dat gebeuren!
De singer-songwriter is razend populair in België. Zijn laatste album Pyjama Days was vorig jaar zelfs één week het bestverkochte in Vlaanderen.
Deze avond zingt Bent ondermeer nummers van zijn albums "Round the bend" en "Pyjama days".
Aanvang: 20.30 uur; entree: €17,50.
In de voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp. 

Koffieconcert in Onder de Linden
zondag 5 november: Koffieconcert in Onder de Linden in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, Aanvang 11.00 uur .
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/

See me, Feel me door Vocal Groep No Romeo's in Keijserkerk

Op 18 november treedt Vocal Group No Romeo's uit Gorssel o.l.v. Juliette Dumoré op in De Keijserkerk met 'See me, Feel me'. Ze raken met de kleinste trillingen van de kucht het diepste zijn. Zintuigen worden geprikkeld door meerstemmig zang, a capella ofmet pianobegeleiding.
Deze Vocxal Groep staat bekend om afwisseling, humor en contact met het publiek in een gevarieerd concert van wereldmuziek en pop tot klassiek. Reserveren vocalgroep.normeos@gmail.com
Cabaret in Onder de Linden
Op vrijdag 11 november cabaret De Fransse Eijkel met: DE FRANSSE EIJKEL speelt, DE FRANSSE EIJKEL speelt, aanvang 20.30 uur.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
Roltrap naar de maan - Kindervoorstelling in 'De Keijserin'
Op zaterdag 12 november spelen in 'De Keijserin' drie muzikale vrienden liedjes bekende liedjes van de cd 'Roltrap naar de Maan 'van Klein Orkest, zoals Klein Orkest het speelde met zo hier en daar een eigen twist. Belkende liedjes als 'Leve het Nijlpaard', 'De Step', 'De Kinderverslingen'en 'De Dromedaris'. Er kan worden gelachen en gehuild. Kinderen zullen misschien huiveren van de soms verhalende spannende teksten. Meezingen en dansen mag altijd (leeftijd indicatie 4-12 jaar)
Cabaret in Onder de Linden: Appeltje Eitje
Op vrijdag 18 november in Onder de Linden de Cabaretvoorstelling Appeltje Eitje door Maarten Ebbers. Aanvang: 20.30 uur
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
 
Kindervoorstelling in het teken van Sinterklaas in Onder de Linden
Op zaterdag 25 november speelt Poppentheater Max Verstappen voor kinderen vanaf 4 jaar 'Piet redt het Sinterklaasfeest'. Aanvang 14.30 uur.
Meer informatie: http://www.onderdelindenbeemster.nl/
December
Dubbelconcert Anatomy of Frank en Gabbi Lieve in De Keijserkerk

Na het succes van vorig jaar de uit USA staat op zaterdag 2 december om 20.30 uur weer de uit USA afkomstige Anatomy of Frank en Gabbi Lieve uit Monnickendam weer op het programma van De Keijserin.
De koppeling van deze gedreven jonge muzikanten resulteert in een concert van Indie folk, rock tot jazz invloeden, recht tot het hart, uitgebalanceerd en intens.
Aanvang: 20.30 uur; entré € 12,50.

Ierse Keltische Songs door André van der Hoff en Aisling Urwin

Op zondag 17 december klinken in 'De Keijserin' Ierse Keltische Songs.
Aisling Urwin (harp, gitaar, zang) schrijft haar eigen songs en is een graag geziene artieste op de Ierse podia.
André van der Hoof (fluiten, saxen en poercussie) komt van oorsprong uit Graft-de Rij en woont nu al weer enige jaren in Ierland.
Samen brengen ze oude en nieuwe Ierse/Keltische songs, bekend en onbekend.
Aanvang 15.00 uur; Entré € 12,50