Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Agenda 2018
  Tentoonstellingen

- Tentoonstelling 'Vive la plume'in Betje Wolff Museum
- Expositie Anneke Burger-Blom in De Keijserin
- Finnissage expositie werk kunstenaars met beperking

- Expositie Kerkhog-Galerie overweerse Plolderdijk Purmerend
-
Tentoonstelling; Alex, kijk op het Water' in Museumgemaal ...Wilhelmina

Erfgoedkamer - Elke eerste maandagavond van de maand
Wandelingen: - Wandelkalender Les Deux Ponts, zie:www.lesdeuxponts.nl
Z-INN zin in yoga - Meedoen aan Yoga in Zuidoostbeemster
Vaartochten: - Vaartochten Landschap Noord-Holland
Darten in Buurthuis ZO -Zie: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl
Muziekschool Waterland - Start vanaf 7 maart met 'Muziek op schoot' voor peuters
Inloopochtend - Inloop voor vragen en hulp in bibliotheek
2018
augustus
September
Augustus
SWOS en WonenPlus organiseren Snackmiddag in de Horn

Op Donderdagmiddag 2 augustus wordt een gezellige Snackmiddag georganiseerd door SWOS en WonenPlus Aangenaam in de Horn, Hornplein 8 te Schermerhorn.
De aanvang is om 17:00 uur.
U krijgt een drankje naar keuze, een broodje kroket en/of hamburger, frietjes en een ijsje toe voor de prijs van 5,50 euro per persoon. Op dezelfde middag vindt in de grote zaal van de Horn ook een spellenmiddag plaats vanaf 14:00 uur waar u van harte welkom bent.
In verband met de boodschappen kunt u zich tot en met vrijdag 27 juli aanmelden voor de snackmiddag door te bellen met Janny Alles op 072-5021712 (bereikbaar na 18:00 uur). We kijken uit naar uw komst!

Cartouche met Klassiek topconcert in Grote Kerk De Rijp

Op 8 augustus treden weer drie jonge getalenteerde klassieke musici op in de Grote Kerk van De Rijp. Samen met de Rijper stichting Cartouche organiseert TIHMS (The International Holland Music Sessions) het concert in De Rijp. De Canadese Ariel Mo (piano) zal dan stukken spelen van Mozart, Debussy en Messiaen en de Hongaarse Balázs Dolfin (cello) en Spaanse
Àlex Ramírez (piano) spelen samen stukken van Schubert, Bach, Lutoslawski en Piatti. Het internationale gezelschap zal de bezoeker tijdens deze warme zomer in De Rijp zeker een vakantiegevoel bezorgen!
THIMS verzorgt vanuit Bergen al 29 jaar voor ruim 125 jonge talenten tussen de 18 en 25 jaar een Summer Academy & Festival. Oorspronkelijk waren de optredens alleen in Bergen en Alkmaar, maar ruim 10 jaar geleden is ook De Rijp als locatie aangeschoven. Inmiddels zijn er optredens in grote delen van Friesland en Noord-Holland. De samenwerking tussen Cartouche en THIMS is altijd iets bijzonders gebleven en de artiesten (en hun gastgezinnen) vinden het altijd een feest om hier te komen en/of op te treden.
De beste muzikanten worden aan het eind van de zomer uitgenodigd voor de internationale concertserie New Masters on Tour. Deze serie gaat internationaal en is te zien in de grote concertzalen overal ter wereld.
De voorstelling in De Rijp is op woensdag 8 augustus en begint om 20.30 uur in de Grote Kerk. Kaarten kosten €18,-. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes en woonwinkel De Huiskamer in De Rijp. Met CJP kosten de kaarten € 8,- (via internet of aan de kassa). Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

 
Sjors van der Panne opent  Muziek aan de Middenweg 2018

Het wordt weer een bruisende festival mix van muziekstijlen langs de Middenweg in Middenbeemster op 19 augustus a.s. Om 11:00 uur zal de aftrap worden verzorgd door zanger Sjors van der Panne. Sjors krijgt daarmee de kans zijn record ‘samenzang’ te verbreken. In 2016 behaalde hij het record samen met 806 bezoekers. Op een overvol verregend marktplein werd vol overtuiging het prachtige nummer van Ramses Shaffy  ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ gezongen. Sjors is enthousiast over het idee, heeft er ontzettend veel zin in en gaat wederom de uitdaging aan. 
Hij opent daarmee het grootste muziek event in De Beemster, waar op meer dan 20 muziekpodia als boerenerven, openbare gebouwen en marktpleinen vele muziekstijlen de revue passeren, van klassiek, jazz, blues, dans, klezmer, kinderliedjes tot rock. We noemen Rob Stoop, Cookin Jazz Combo, Dixiefun, Dansonderneming, Dirty Ol’men, Niels van der Gulik in Goed Gezelschap, Zagan Trio, Ellis Bell, Marcel Kapteijn & The Raindogs en als afsluiter de Rock en Blues Band Avagardner. Speciaal aan deze editie is de bijdrage van muzikanten van Breidablick die twee keer een optreden verzorgen in De Kosterij en Theatergroep Eenhoorn, onderdeel van Esdégé Reigersdaal, die viermaal een optreden in de Keyserkerk brengen met een muzikale en theatrale collage van voorstellingen uit hun repertoire. Muziek aan de Middenweg garandeert heel veel luister- en kijkplezier voor groot en klein!
Ondanks de financiële tegenslag is dit event, dankzij vele sponsoren, nog steeds gratis toegankelijk. Een extra meevaller dit jaar is het 10 jarig bestaan van Café de Oude Munt onder leiding van Bas en Henneke Horich. Hierdoor is een samenwerking ontstaan die het mogelijk heeft gemaakt nogmaals met Sjors van der Panne Ramses toe te zingen op hopelijk een droog en wederom overvol marktplein. Kom en zing mee!

Zondag 19 augustus, aanvang 11:00 uur, opening en afsluiter bij Café De Oude Munt. Het programma staat online en is te downloaden via: www.muziekaandemiddenweg.nl, wordt in de Beemster huis aan huis verspreid middels de Binnendijks en is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum te Middenbeemster.

September
Ontmoetingen met schrijvers bij museum Betje Wolff

Vanaf 14 september organiseert het Betje Wolff Museum, Middenweg 178, Middenbeemster in het kader van 'Boeken Bij Betje'in samenwerking met Boekhandel Het Leesteken een reeks interviews met schrijvers. Het wordt een gevarieer programma met plaats voor literatuur, geschiedenis, wetenschap, natuur, reizen en filosofie.
Op Vrijdagavond 14 september
is de eerste van een reeks avonden, waarbij een auteur op de zolder van het Betje Wolff museum op bezoek komt. Achtereenvolgend zullen de volgende schrijvers op de intieme zolder van het museum over hun werk en gedachten aan de tand worden gevoeld door Alexander Reeuwijk

  1. 14 september: Nelleke Noordervliet
  2. 12 oktober: Marhijs Deen
  3. 9 november: Kees 't Hart
  4. 14 december: Mensje van Keulen.

Aanvang: 20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Toegang: 10 euro (betalen met pin is niet mogelijk!)
Gezien de beperkte grootte van de zolder, reserveren via: boekenbijbetje@gmail.com

Betje Wolff film vertoond op op Film by the sea!
Het filmfestival voor film en literatuur, Film by the sea in Vlissingen, heeft de film ' Betje Wolff, een feministe in de Beemster' geselecteerd.
De film zal van 7-16 september 2018 enkele malen in een van de festivalbioscopen worden vertoond.
De film Betje Wolff, een feministe in de Beemster met auteur van het boek 'Stormvogels' (mijmeringen over Betje Wolff) Bregje Hofstede  (27 minuten) draait permanent in het museum.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aafje de Jong van het Betje Wolff museum in Middenbeemster: 0299-42 78 00. Mail: info@historischgenootschapbeemster.nl.