De Beemster Bengel
"Thuis in de Beemster"
Gebeurtenissen in en nieuwtjes uit de Beemster
van, voor en over Beemsterlingen


 
Start
Redactie
Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
 
Agenda
April 2016  
   
Mei 2016
wo.4 4 mei Herdenking in Zuidoost-, Midden en Westbeemster
do. 5 Alles over de Open Dag Beemster
za. 7 Bijenmarkt in Westbeemster
ma. 16 Benefietconcert Carel Kraaijenhof ten gunste van Dameskoor Middelwijck
di. 17 Repaircafé in Buurthuis Zuidoostbeemster
ma.9 en do. 19 Bloesemwandeltocht door Wonen Plus
Juni 2016  
wo. 1 Huiskamerconcert door Marjolein Meijers van de Berini’s
3,4 5 Klucht van de Molenaar met als decor molen 'De Nachtegaal'.
zo. 12 Brengt “Sound of Silence” het geluid van de stilte in De Keyser?
za.11/ zo.12 Open Tuinen Weekeind
zo. 19 32ste BEVOk Stratenvolleybaltournooi
Diverse tentoonstellingen en activiteiten
 1. Fort Spijkerboor opent weer de deuren
 2. Juridisch spreekuur in Bibliotheek Purmerend elke dinsdagmiddag
 3. Beemster Erfgoedkamer op elke eerste maandagavond van de maand van 20-22 uur in in het voorhuis bij het Agrarisch Museum.
 4. Dubbeltentoonstelling in Museum Westerhem Water-Land Watersnoodramp
 5. Nieuwprogramma seizoen 2015/2016 Het Plein
 6. Wandelen met Daniella Ernsting
 7. Activiteiten in Steunpunt Middelwijck - De Zorgcirkel
 8. Wandelagenda Les Deux Ponts
   
 
Open Dag 2016

De Open Dag staat ook dit jaar weer in de planning en wordt op Hemelvaartsdag, op 5 mei, voor de 42e keer georganiseerd.
Het uitgangspunt van onze stichting is om aan de buren te laten zien hoe je je dagelijks brood verdient. Daarbij wordt hier een speciale oproep aan de boerenbedrijven gedaan.
Ook mensen die trots zijn op hun hobby en die dat graag aan en met anderen willen delen.
We zijn uiteraard bijzonder geïnteresseerd, ook in die andere hobby’s en specialiteiten, dan schilderen. Vooral activiteiten voor de jonge Beemsterlingen hebben onze speciale interesse. Wie heeft er bijvoorbeeld nog een groot treinemplacement op de zolder staan?
We hopen dat u, als oprechte Beemsterling, de andere polderbewoners op de hoogte wilt brengen van uw bijzondere hobby en de specifieke kennis daarbij. Misschien stimuleert dat anderen die hobby met u te delen.
Marie-Luise Schroevers         681403                        Annette en Peter Leek            690233     Tiny Hooijberg                       684238                        Barbara Scheringa                  683635
Lucy ten Vregelaar                683139     

Dameskoor Middelwijck zingt om 13.00 en om 14.00 uur

Dameskoor Middelwijck onder leiding van dirigent Marja Boerke doet ook weer mee aan de Open Dag Beemster in de Recreatiezaal van Middelwijck. We hebben heel goede herinneringen aan onze deelname twee jaar geleden  toen er zoveel mensen kwamen luisteren en genieten van de mooie driestemmig gezongen liedjes.
Om 13.00 en 14.00 uur zullen we iedereen gastvrij toezingen met ‘Sing and Rejoyce’, waar je van binnen helemaal vrolijk van wordt, maar ook zal ’What a wonderful world’ uw hart verwarmen en zo heben we  nog veel meer mooie liedjes in de aanbieding.
Komt en geniet!
Natuurlijk hopen we dat onder het publiek dames zitten, die de gelederen van ons koor willen versterken. Ze zullen heel veel plezier beleven tijdens onze repetities op maandagmiddag van 13.45-15.45 uur.

'THE FIFTIES' treden op in Zuidoostbeemster

Levende muziek in Buurthuis Zuidoostbeemster waar
‘The Fifties’ op donderdag 5 mei tussen 13.30 en 17.00 u. optreden.
Zes  muzikanten afkomstig vanuit verschillende (muzikale) windrichtingen maar allemaal geboren in de jaren ’50. Dit maakt een optreden van The Fifties tot een spannende verrassingstocht. Rondom de covers die afkomstig zijn uit de verschillende decennia  van de popmuziek worden een aantal eigen nummers heen gevlochten . Hieruit  komt ook hun achtergrond meer naar voren; zo passeren Blues, Rock& Roll, Punk and Country nummers  de revue. Iedereen kan losgaan op de dansvloer met de muziek van The Fifties.  
Gratis entree. Voldoende gratis parkeergelegenheid.
Locatie: Buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster  

Programma Open Dag Beemster Bezoekerscentrum Beemster

Op 5 mei tijdens de Open Dag in de Beemster is er van alles te zien en te doen op het terrein van Bezoekerscentrum Beemster. Deze activiteiten worden georganiseerd door Stichting Beemster Werelderfgoed in samenwerking met C&M Media. Het programma voor die dag:

 • 10.00 uur - Opening met de introductie van het Beemster Geurenspel. Wie herkent de geuren van de Beemster?
 • 11.00 uur - Uitreiking 1e exemplaar van het boekje "Heerlijk Beemster" aan de burgemeester van Beemster en de voorzitter van het toeristisch samenwerkingsverband in de Beemster.
 • Aansluitend is er een proeverij van gerechten uit het boekje en kunnen verkochte exemplaren van het boekje worden gesigneerd. In het Voorhuis van het Bezoekerscentrum is er een expositie van foto's uit het boekje.
 • 16.00 uur - einde van de Open Dag

Op deze dag start ook officieel het toeristenseizoen in de Beemster.

Open Dag Beemster met Vakantiebeurs in Bibliotheek

Op 5 mei, Open Dag in de Beemster, wordt in de Bibliotheek in Middenbeemster een ‘Vakantiebeurs’ gehouden.  Gedurende de hele dag kunnen bewoners aan belangstellenden hun vakantiefoto’s en filmpjes laten zien. Wellicht nog belangrijker: de vele verhalen achter deze plaatjes laten horen.  Tijdens de vakantie worden er heel wat opnames gemaakt. Deze verdwijnen meestal na korte tijd ‘uit beeld’. Terwijl ze een inspiratiebron kunnen zijn voor andere mensen. Zeker ook de verhalen die er bij horen. Tijdens de Vakantiebeurs Beemster krijgen bewoners letterlijk en figuurlijk de ruimte in de bibliotheek om hun beeldmateriaal (fysiek en/of digitaal) te tonen.  Ongeacht of de vakantie in eigen-  of buitenland doorgebracht is. Kort of lang geduurd heeft. Lopend, liftend, fietsend, met de camper, cruise.  Voor deze beurs is samenwerking gevonden met de Bibliotheek Beemster. Dat is immers de plek bij uitstek waar bewoners terecht kunnen voor het lenen van (reis) boeken en e-boeken.  Informatie en opgave: Geert Heikens; marjoengeert@quicknet.nl; 683224.  Onder vermelding van dagdeel, bestemming(en)  en wijze van presenteren.

Dameskoor Middelwijck zingt in Recreatiezaal Middelwijck

Dameskoor Middelwijck onder leiding van dirigent Marja Boerke doet ook weer mee aan de Open Dag Beemster in de Recreatiezaal van Middelwijck. We hebben heel goede herinneringen aan onze deelname twee jaar geleden  toen er zoveel mensen kwamen luisteren en genieten van de mooie driestemmig gezongen liedjes. Om 13.00 en 14.00 uur zullen we iedereen gastvrij toezingen met ‘Sing and Rejoyce’, waar je van binnen helemaal vrolijk van wordt, maar ook zal ’What a wonderful world’ uw hart verwarmen en zo heben we  nog veel meer mooie liedjes in de aanbieding. Komt en geniet!
Natuurlijk hopen we dat onder het publiek dames zitten, die de gelederen van ons koor willen versterken. Ze zullen heel veel plezier beleven tijdens onze repetities op maandagmiddag van 13.45-15.45 uur.

Expositie bij Jaap, Anneke en Vincent Burger in ZOBeemster
Open Dag Expositie van 10.00-17.00 uur bij:
 • Anneke Burger-van der Blom
  Portret-en dierenschilder
  www.atelierburgerblom.nl
 • Jaap Burger
  Oldtimerwerkplaats:
  jaapburger@hotmail.com
 • Vincent Burger
  Goudsmid – Ontwerper - Sieraden enwww.vincentburger.com
 • Willem van Dijk
  Gastexposant:
  beelden
  wentdijk@upcmail.nl

  Atelier Burgerblom
  Purmerenderweg 208
  Z.O.Beemster
  Tel: 0299 – 742459
   
 
'Geef vrijheid door' thema 4 meiherdenking

In Beemster zullen traditiegetrouw door de Beemster Gemeenschap en Gemeente Beemster op woensdag 4 mei weer alle slachtoffers van oorlogen en geweld herdacht worden. Dit jaar is het thema: ‘Geef vrijheid door ’.
Om 18.00 uur begint een korte herdenking in woord en gebed bij het monument aan de Zuiderweg en bij goed weer zal het squadron van de R.A.F.A (de Royal Air Forces Association) daar weer een vliegend eresaluut aan hun collega’s die daar zijn omgekomen.

Om 19.00 uur wordt in de Keyserkerk te Middenbeemster een bijeenkomst gehouden waar burgemeester Van Beek en ds. dr. Stuart Blythe zullen spreken en een jonge veteraan een voordracht zal geven. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door de Rebounce Vocal Group o.l.v. Joke Tulp en het Koperensemble van de Beemsters Fanfare. De organist zal het zingen van zowel het Engelse als het Nederlandse Volkslied begeleiden en de Stille Tocht naar het monument op ’t Landje wordt weer vooraf gegaan door de R.A.F.A Pipe Band.
Om klokslag 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Daar wordt de ‘Last Post’ en ‘Reveille’ door trompettist Martin Stroet geblazen.

4 mei herdenking in Westbeemster

In oktober 2015 wijdde www.beemsterbengel.nl aandacht aan het verschijnen van het boek 'ED 988 HWJ Het vliegtuig dat in de nacht verdween', over de crash van de bommenwerper die boven Westbeemster door de Duitsers werd neergehaald. De auteur van het boek, de heer W.Kooijman zal op 4 mei wil tijdens de aanstaande dodenherdenking in de Westbeemster naast de gevallenen, zoals die vermeld staan op de herinneringsplaquette herdenken, maar tevens eer bewijzen aan de omgekomen bemanningsleden van het onfortuinlijke vliegtuig.
Tijdens die herdenking zal hij 'Amazing Grace' zingen.
Ongetwijfeld zijn er Westbeemsterlingen die Kooijman willen steunen.

   
 
Repair Café Buurthuis Zuidoostbeemster

In Buurthuis Zuidoostbeemster wordt op dinsdag 17 mei van 9.30 uur tot 11.30 uur weer een ‘Repair Café’ gehouden.
Bezoekers kunnen hun huishoudelijke apparaten met mankementen meenemen voor reparatie, variërend van naaimachines, koffiezetapparaten en TV's. Maar heeft u een stoel waar een poot van los zit, dan kunnen de vrijwilligers deze ook repareren.
Behalve dat uw spulletjes gerepareerd worden is het ook een gezellige ochtend. Onder het genot van een gratis kopje koffie praat u bij met buurtgenoten. Gratis parkeren en bushalte voor de deur !
Adres: Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster

   
 
Benefietconcert Carel Kraayenhof t.b.v.Dameskoor Middelwijck
Op Tweede Pinksterdag, 16 mei geven Carel Kraaijenhof en Juan Pablo Dobal in Breidablick, Bamestraweg in Middenbeemster, een benefietconcert ten bate van Dameskoor Middelwijck. De bandoneonist en de pianist vertolken dan de nummers, die op de cd 'Hotel Victoria' staan.
De kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij Novalux in Middenbeemster.
Aanvang 15.00 uur (deuren open 14.30 uur). Entree € 10,00.
Het fameuze Gran Hotel Victoria in Buenos Aires werd in deze tango door componist/pianist Feliciano Latasa beschreven als de ontmoetingsplaats van musici en artiesten. Ze zochten hun fortuin in de grote metropool, die aan de vooravond stond van de tangorage, die tenslotte de wereld zou betoveren. Het hotel is daarom het baken in de zee van de reizende muzikant.
Carel schreef Enny voor de 80e verjaardag van zijn moeder, bij wie hij vaak verblijft na zijn concerten in Noord-Brabant en Limburg: het beste B&B in het zuiden! Frieda's milonga ontstond als gevolg van de bijzondere ontmoeting met Frieda Menco (90),  die Carel vertelde over hoe ze Auschwitz overleefde en hoe ze haar lange leven gewijd heeft aan de wereldvrede, door met jonge mensen overal in de wereld in gesprek te gaan over discriminatie. Het zijn maar twee van de vele prachtige melodieën, die Carel en Pablo ten gehore zullen brengen.
   
 
Huiskamerconcert door Marjolein Meijers van de Berini’s

Woensdagavond 1 juni geeft Marjolein Meijers weer een huiskamerconcert bij de familie Nannings. Een ingetogen luisterfeest met alle schwung van Iers, Americana, cayun en old time tot eigen muziek. Marjolein (viool, mandoline, bouzouki en doedelzak) wordt terzijde gestaan door Walter Kuipers (zang, bas en gitaar) en Onno Kuipers (accordeon, trekzak en gitaar).
Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach.
Marjolein Meijers is bekend als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’.

Aanvang 20:30, deur open 20:00.
Prijs € 15,00 all in.
Reserveren via info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.
Na betaling van het gereserveerde aantal kaarten op NL74 RABO 0198 2970 84 t.n.v. G.M.M. Nannings, o.v.v. “Marjolein Meijers” is de reservering definitief en ontvangt u de bevestiging met alle nodige informatie.

www.marjoleinmeijers.nl/promovideo.htm

   
 
Beemster Bijenmarkt in Westbeemster

Op zaterdag 7 mei wordt in en rond ´De Kerckhaen´, Jisperweg 57 Westbeemster van 10.00/12.00 uur weer de Beemster Bijenmarkt gehouden. Deze gezellige, informatieve markt met een veelzijdigheid aan kramen geeft jong en oud alle informatie over bijen en bijenhouders natuurlijk imkermaterialen. Er zijn ook kramen met drachtplanten, korfvlechten, vogelhuisjes en insectenhotels, paddenstoel kwekerij. Natuurlijk wordt weer de keuring van bijenproducten uit de omgeving gehouden en ook wordt elk uur een informatieve lezing gehouden.
Voor meer informatie over de Beemster Bijenmarkt ga je naar onze website noord-holland.bijenhouders.nl

   
 
Jazzcafe met verrassingen in Onder de Linden op vrijdag 6 mei

Vrijdag 6 mei wordt in Onder de Linden het seizoen afgesloten met een Jazzcafé zoals u dat van Onder de Linden gewend bent.
Dit Jazzcafe is het laatste in de huidige vorm. De programmeurs zijn bezig om een andere invulling te geven aan Jazz in Onder de Linden.
En juist omdat dit het laatste concert is heeft deze avond een speciaal tintje. Met veel groepen en musici die in het verleden op het podium bij Onder de Linden hebben gestaan is contact opgenomen en verschillende hebben laten weten dat zij zeker van de partij zullen zijn. En de programmeur van deze avond rekent er dan ook op dat het publiek net zo vertegenwoordigd zal zijn.
Onder de Linden ligt aan het Marktplein in Middenbeemster, de toegang voor deze avond is gratis ( denkt u aan het Moneyglass op de Bar) en deze speciale Jazzavond begint om 20.30 uur.

   
 
32ste BEVOK Stratenvolleybal op zondag 19 juni

Op zondag 19 juni wordt weer het jaarlijkse BEVOK Stratenvolleybaltoernooi gehouden op het IJsbaanterrein van Middenbeemster aan de Nicolaas Cromhoutlaan.
- Zowel jeugd- als dames- en herenteams kunnen zich aanmelden tot 2 weken voor aanvang.
– Een jeugdteam bestaat uit minimaal 4 spelers, waarvan minstens 1 meisje.
– Een dames- of herenteam bestaat uit 6 spelers in het veld, waarvan maximaal 2 competitiespelers.
Het inschrijfgeld dient overgemaakt te worden bij inschrijving op
NL30 ABNA 0843 5051 33 tnv Beemster Volleybalvereniging, onder vermelding van naam van de ploeg en de contactpersoon.
Het inschrijfgeld bedraagt €30,- en voor de jeugdteams €10,-.
Voor meer informatie Mieke Tol of Petra Tol via toernooi@bevok.nl.
Inschrijving is mogelijk tot en met zondag 5 juni.
De wedstrijdleiding houdt zich het recht voor om bij calamiteiten het toernooi af te gelasten.

   
 
Beemster tuinenweekend 2016
Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni 2016 vindt voor het 17de jaar weer het Beemster Tuinenweekend plaats van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Ook dit jaar stellen verschillende enthousiaste Beemster tuineigenaren hun tuin open voor tuinliefhebbers. Tegen een kleine vergoeding kan er een passe partout bij de deelnemende tuinen gekocht worden. Hiermee kan men het hele weekend de deelnemende tuinen bezoeken. zie ook het uitgebreide artikel
   
 
Bloesemwandeltocht door Aangenaam Wonen Plus
Aangenaam Wonen Plus organiseert op maandag 9 mei om 10-12 uur en donderdag 19 mei om 13.00 een bloesemwandeltocht.
Deze is geschikt voor startende wandelaars in de leeftijd vanaf 55 jaar. Begin en eindpunt Buurthuis ZOB. Twee begeleiders en maximum 15 deelnemers
   
  Wandelen in de Beemster met Daniella Ernsting
Wandelen met Daniella Ernsting

Wandelen vanuit Bezoekerscentrum Beemster op Westerhem) Middenweg 185. Tempo ligt op 5 kilometer per uur.
Voor de woensdagwandelingen hebben we veel vaste aanmeldingen. De groep kan maximaal met 25 wandelaars want anders is de groep te onoverzichtelijk voor mij alleen. Dan komt het moment dat niet iedereen mee kan wandelen.
Tijdelijk daarom alleen de andere wandeldata waar plaats in overvloed is.
In de donkere maanden in de winter is het heerlijk om met een groep te wandelen.
Alleen is het een grote stap om te gaan wandelen maar al pratende lopen de kilometers makkelijk weg. Het grote voordeel om gezamenlijk op pad te gaan.

 • Maandag 2 Mei 19.00 raadhuiswandeling de Rijp ( de kleine dam 1).
 • Koffie aansluitend in het raadhuis van de Rijp.( ongeveer 6 kilometer).
 • Historisch de Rijp blijft altijd boeiend om te te bekijken tijdens een wandeling.
 • Dinsdag 3 Mei 9.15 Beemsteropruimwandeling met zicht op bloeiende fruitbomen die overal weer in de Beemster bloeien.
 • Woensdag 4 Mei 9.15 Kwadijksewandeling van 10 kilometer. Een nieuw rustpunt is in Kwadijk de moeite waard voor een bezoek.
 • Vanaf 1 April zijn de mooie laagdrempelige rustpunten weer open voor wandelaars en fietsers.
 • Maandag 9 Mei 19.00 raadhuiswandeling vanuit Graft ( raadhuisstraat 21 Graft). Koffie aansluitend in het raadhuis van Graft.( ongeveer 6 kilometer).

Enkele veranderingen
Gezamenlijk vertrek
is altijd 9.15 uur vanaf Middenweg 185 te Middenbeemster, tenzij anders aangegeven. Meewandelen is voor eigen risico. Consumpties tijdens de wandeling zijn voor eigen rekening. Bij meerijden graag onderling benzinekosten delen.
Informatie/opgave Daniella Ernsting Tel:477047
www.beemsterwandelingen.webklik.nl

Er wordt naar steeds wisselende bestemmingen gelopen.
Aanmelden maandagavond voor de wandelingen van 19.00 tot 20.00. Afmelden is verplicht. In de antwoordmail krijgen de deelnemers de startplaats. Er kunnen maximaal 10 wandelaars mee. VOL IS VOL.
Woensdag 16 maart gaan deze veranderingen ingevoerd worden.

Het motto is "samen uit samen thuis", dus de wandeling gebeurt in groepsverband. Vertrek wordt altijd aangegeven door Daniella. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan mijn wandelingen. Gebleken is, dat enkele minuten wachten op elkaar bezwaarlijk kan zijn voor enkele wandelaars. Dan kan je beter zelf wandelen dan kan je gaan en staan waar jij wilt, graag hierbij rekening houden met aanmelden.

Opgeruimd staat netjes!
Daniella Ernsting maakt met haar Beemsterwandelingen(.nl) de Beemster al 3 jaar opruimend schoner. Al wandelend en onderwijl vertellend en opruimend toont ze me de VOC huizen en forten in het gebied... 
Zo dicht bij Amsterdam dubbel Werelderfgoed, want de forten zijn Werelderfgoed en de Beemster zelf ook. Onderweg stopten we bij ook nog bij een van de rustpunten die de Beemster rijk is. (www.rustpunt.nu) Een bakkie koffie en een plakje cake bij Jaap en Ria.
Ik werk/woon nu een half jaar in de Beemster, maar ben mijn hart compleet verloren. 
Tja... het is ten slotte Werelderfgoed.
Aldus Neske Beks!

 
Juridisch spreekuur in Bibliotheek Purmerend

Met een juridisch probleem meteen naar een advocaat gaan is vaak een hele stap. Om mensen met juridische vragen op een laagdrempelige manier toch goed te kunnen helpen is er met ingang van dinsdag 12 april een gratis advocaten inloopspreekuur in de Bibliotheek Purmerend.
Er zijn vele soorten juridische problemen; conflicten op het werk, ontslag of problemen met een uitkering. Iemand die een huis koopt kan te maken krijgen met verborgen gebreken. Denk aan schade na een verkeers- of bedrijfsongeval, een echtscheiding of een geschil met de buren. Voor advies over deze en andere juridische zaken is er vanaf de tweede dinsdag van april een gratis Juridisch spreekuur in Bibliotheek. Iedere dinsdagmiddag tussen 13.00 – 15.00 uur is er de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen bij een ervaren advocaat van Spuistraat10 Advocaten. Daar krijgt men een deskundig advies waarmee vrijblijvend en snel inzicht wordt geven in de mogelijkheden, kosten en baten van een rechtsgang.
Aanmelden is niet nodig maar wie dat wil kan een afspraak maken voor het inloopspreekuur. Via e-mail: info@spuistraat10.nl of telefoon: 020-520 5100.
Het adres van de Bibliotheek is Waterlandlaan 40 te Purmerend. Meer diensten en activiteiten van de Bibliotheek op www.bibliotheekwaterland.nl.

 
Brengt “Sound of Silence” het geluid van de stilte in De Keyser?

Zondagmiddag 12 juni spelen Joost Botman en Niels van der Gulik hun nieuwe theaterprogramma “Sound of Silence” in de Beemsterkeyser te Middenbeemster. Het verhaal van twee jongens uit New York die uitgroeiden tot het meest succesvolle muzikale duo allertijden “Simon and Garfunkel”.
De veelzijdige Niels van der Gulik is al lang geen onbekende meer in de Beemster. Al diverse malen was hij te beluisteren bij Muziek aan de Middenweg. Met Cripple, Creek, Ferry bracht hij nummers van Crosby, Stills, Nash and Young, tevens bracht hij zijn Nederlands talige programma van “Shaffey tot Toon” en rockte hij met een 10 man/vrouw koppige band op het marktplein ter afsluiting van  Muziek aan de Middenweg.  Nu brengt Niels van der Gulik (zang) samen met Joost Botman (zang en gitaar) dit nieuwe theaterprogramma “Sound of Silence” in de Beemsterkeyser te Middenbeemster en nemen zij de luisteraars mee naar de roerige jaren ’60 en ’70.  

 
Inloopdagen Erfgoedkamer Historisch Genootschap Beemster

In oktober 2014 werd de deur van de Beemster Erfgoedkamer opengezet voor publiek. Doel is geschiedenis van de Beemster in alle facetten te verzamelen.

Voor bezoekers is de Erfgoedkamer geopend Beemster Erfgoedkamer op elke eerste maandagavond van de maand van 20-22 uur in het voorhuis bij het Agrarisch Museum.

Locatie: complex ‘Agrarisch Museum’ Middenweg 185, ingang achterzijde voorhuis.
Iedereen, zowel leden als niet-leden van het Historisch Genootschap Beemster, is welkom.
Veel belangstelling bestaat voor ons boeken- en fotoarchief, familiegeschiedenis, geschiedenis van bepaalde gebouwen, archeologie en aandacht voor de soms bedreigende ruimtelijke ontwikkelingen.
Behalve informatief is het met koffie en thee ook heel gezellig.