De Beemster Bengel
"Thuis in de Beemster"
Gebeurtenissen in en nieuwtjes uit de Beemster
van, voor en over Beemsterlingen


 
Start
Redactie
Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemsterlied
Agenda
******
**Jan Maarten Koeman zoekt zangers voor deelname aan Requiem van Fauré***
  April
zo.13 t/m zo. 20 Activiteiten tijdens de paasdagen inBeemsterkerk
za.20 en zo. 21 Kunstroute Beemster
zo. 21 Paaswandeling georganiseerd door Les Deux Ponts Oudendijk
wo. 23 Wandeling door Joods Amsterdam door Vrouwen van Nu
wo. 23 Dichterskring Waterland met 'Taallokaal'
vr. 25 Opening zomertentoonstelling BetjeWolff: Koffiekan, thee kan ook!
vr. 25
za. 26 Anneke Burger-v/d.Blom eposeert op Koningsdag in De Rijp
  Mei
za. 3 Beemster Bijenmarkt in Westbeemster
zo. 11 mei Moederdagconcert 'T'in de Beemster Keyser
za. 17 Helden van Beemster Live met Beemsters Fanfare
do. 29 Open Dag Beemster: Boomgaardfair bij Witte Poort
  Juni
8 en 9 Tuinenweekeind
  Juli
  27 juli t/m 3 augustus Beemster Feestweek
  Augustus
zo. 17 Muziek aan de Middenweg
In het kort
 
Tentoostelling '125 jaar Beemsters'Fanfare' in Gemeentehuis
In de hal van het gemeentehuis, Rijn Middelburgstraat 1 in Middenbeemster is vanaf 10 april 2014 tot en met 20 mei 2014 een tentoonstelling ingericht over Beemsters Fanfare onder de titel '125 jaar Beemster Fanfare'. De tentoonstelling bestaat uit foto’s, gemaakt door Rieta Mulder die de instrument centraal heeft gesteld.
In 2014 viert muziekvereniging Beemsters Fanfare haar 125-jarig bestaan. Dit wordt op verschillende manieren gevierd. Naast de fototentoonstelling wordt ook in alle woonkernen van Beemster een concert gegeven en vindt op 17 mei 2014 het evenement ‘De helden van Beemster live’ plaats.
De tentoonstelling is tijdens openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en op maandag van 13.30 tot 19.00 uur.
 
Activiteiten tijdens Pasen in de Beemsterkerk

Pasen in de Beemsterkerk, een feestelijk op en neer tussen M-Beemster en ZO-Beemster, met dans en heel veel muziek van kinderkoor, vocaalkwartet, solisten en Classic Frogs, en van Esther van der Ploeg, hobo, en Carel Kraayenhof, bandoneon. Schuif eens aan. Ook voor kinderen is het zeker een bijzondere ervaring.
De weg naar Pasen begint vrolijk zondag 13 april. 10.00 in de kerk in Middenbeemster. De intocht wordt gevierd en nagespeeld, met ezeltjes, en met een optocht van ezeltjes in de kerk en kinderen zwaaiend met hun palmpaasstokken. Het Beemster Kinderkoor zorgt voor de vrolijke zangnoten. 
Op Witte Donderdag, 17 april, 20.00, wordt in de kapel, Prinses Wilhelminasingel 39 in ZO-Beemster, het laatste avondmaal herdacht, met o.a. verstilde dans van de dansgroep van Jane Demmink en met zang van een speciaal daartoe gevormd vocaal kwartet.
De dienst van Goede Vrijdag, 18 april 20.30, vindt weer plaats M-Beemster. In de kerk staat een kruis. Het verhaal van de kruisiging staat centraal. En kaars voor kaars dooft langzaam al het licht. Een eenzame vrouwenstem zingt in het donker, en de bandoneon van Carel Kraayenhof speelt bijna weemoedige. Toch wordt het nergens somber. Deze dag heet niet voor niets Góede Vrijdag.
De nacht van Pasen, zaterdag 19 april, 21.00 in de kapel in ZO-Beemster begint in het donker. Langzaam groeit het licht. Eerst kaars voor kaars, tot de nieuwe paaskaars wordt binnengedragen. Dan als een lopend vuurtje. Femke Leek en Minke Huisenga zingen een gebroken Halleluja en delen uit de moderne Mattheüs. Esther van der Ploeg speelt hobo, verstild, en in gloria!
Na drie avonddiensten wordt, zondag 20 april 10.00 in de kerk in M-Beemster, de morgen van Pasen vrolijk gevierd. Dit jaar met o.a. de aanstekelijke zang van de jonge stemmen van de CLASSIC FROGS. Het kruis is voorbij, zij zingen een mooie cross-over van stijlen en gevoelens. Van het gedragen Lacrimosa uit het Requiem van Mozart tot het meer opzwepende Amaté Adea van Karl Jenkins, met een vleugje fantasie van Ennio Morricone.

 
Anne Burger.v.d.Blom exposeert op Koningsdag in De Rijp

Anneke heeft portretten van Prinses Beatrix, toen nog koningin, gemaakt en deze zullen geëxposeerd worden in De Rijp tijdens Koningsdag op 26 april. Daarna tijdens de expositie nog vanaf 17 april tot 4 mei.
Ze doet ook weer mee aan De Open Dag Beemster op 29 mei in en rond haar eigen atelier aan de Purmerenderweg 208 met schilderijen van mens en dier en abstract werk. Tevens is daar dan informatie en aanmelding voor lessen.
Vincent Burger is ook weer gastexposant met zijn sieraden van goud, zilver en titanium. Hij geeft informatie over ombouw van oude sieraden.
Jaap Burger tenslotte gunt het publiekweer een blik op de oldtimerauto's.
Er is e en kleine curiosamarkt, en koffieterras

 
Open podium Taallokaal Voor dichters en schrijvers

Dichterskring Waterland organiseert op woensdag 23 april weer het open podium 'Taallokaal' in Proeflokaal Bakker, Koemarkt 44, Purmerend. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Iedereen die (eigen) gedichten en/of (zelfgeschreven) korte verhalen wil voordragen is welkom. Van beginner tot professioneel auteur. Oordelen of veroordelen is er niet bij, respect voor elkaar staat voorop.

Voor publiek is het ook een gezellige en gevarieerde avond. Er kan worden meegedaan aan het publieksgedicht, een interactieve taalopdracht.

Aan het eind van de avond kunnen alle scheppingen worden voorgedragen.
Bij Taallokaal wordt niet alleen genoten van mooie zinnen en spannende verhalen, er valt ook veel te lachen.    
De muzikale omlijsting wordt deze keer verzorgd door het Purmerendse kwartet Corry & Friends, dat swing, latin en zigeunerjazz speelt.
Voor meer informatie over Dichterskring Waterland: www.dichterskringwaterland.nl 

 
Wandeling door Joods Amsterdam Vrouwen van Nu Beemster

Vrouwen van Nu Beemster gaan op stap op woensdag 23 april 2014
Om de West Europese cultuur en geschiedenis beter te verstaan trekken we op één ochtend door de wereld van het Nederlandse Jodendom. We wandelen door de voormalige joodse buurt en komen onder meer langs de Dokwerker, de Hollandse Schouwburg en het Nooit-meer-Auschwitz monument van Jan Wolkers. Ook bezoeken we – voor wie dat nog niet eerder deed – de Portugese synagoge, waar we als rondleider drs. Arno Fafié, luthers theoloog en kerkhistoricus zullen aantreffen.

Vertrek: vanaf Middenbeemster met openbaar vervoer om 8.46 uur.
Verzamelen
om 10.30 uur v.m. bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein, te bereiken met tram 9 en 14, of uitstappen bij metrohalte Waterlooplein – uitgang Nieuwe Amstelstraat.
We lopen zo’n anderhalf uur en gaan dan naar de Portugese Synagoge, waar we nog een uur  kunnen rondkijken.
Tip: neem een Museumkaart mee; dat scheelt in de kosten!
Kosten: vrijwillige bijdrage.
Aanmelden:
graag vóór 20 april bij Joke van den Hoonaard, tel: 0299-684108.
Deze wandeling is uiteraard voor leden van Vrouwen van Nu Beemster, maar misschien zijn er toch belangstellenden die mee zouden willen. Neem dan voor 20 april even contact op met Joke v.d.Hoonaard.

 
Kunstroute Beemster 20 en 21 april in heel de Beemster

De komende Paasdagen wordt voor de zestiende keer de Kunstroute Beemster georganiseerd. Naast de open ateliers van negen professionele Beemster kunstenaars zijn er twaalf interessante gastexposanten uitgenodigd die op verrassende locaties in de polder hun werk tentoonstellen. De route is deze keer compacter dan voorgaande jaren en omvat Middenbeemster, Noordbeemster en Westbeemster.

Dit jaar heeft de Kunstroute drie onlangs afgestudeerde kunstenaars uitgenodigd om iets te maken in de aardappelschuur van boerderij ‘Fugit Hora’ in Noordbeemster. Claudia Mulder, Annemarie van Meel en Robbert Weide hebben zich door deze bijzondere locatie laten inspireren en er drie installaties gebouwd.

In het voorjaar van 2013 volgde Beeldende kunstenaar Ruud Streefkerk  een Amaryllis, van de knop t/m de bloei en het verval. Enkele van deze werken die dit project heeft op geleverd zijn te zien.
Tijden van opening: 12.00-17.00 uur. Voor meer informatie, zie: de website www.kunstroutebeemster.nl
Leeghwater Ateliers Leeghwaterstraat 26 Middenbeemster

 
Nieuwe zomertentoonstelling Museum Betje Wolff

In Museum Betje Wolff wordt op vrijdagmiddag 25 april de nieuwe zomertentoonstelling geopend. Deze kreeg de titel:
Koffiekan, thee kan ook
!
en omvat een collectie spaarartikelen, uitgegeven door Douwe Egberts.

Het museum is geopend vanaf
1 mei tot 1 oktober op:
dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur

Met Pasen en Pinksteren is het museum op beide dagen open van 14.00-17.00 uur.
Groepen en rondleidingen zijn buiten de genoemde tijden mogelijk op afspraak.
 
Beemster Bijenmarkt in Westbeemster op zaterdag 3 mei 2014
De Beemster Bijenmarkt is een begrip voor vele imkers en geinteresseerden in Noord Holland en verder en vindt plaats in en om het gebouw ‘De Kerckhaen’, Jisperweg 57 West Beemste op zaterdag 3 mei 2014 van 10:00 – 16:00 uur.
De bijen- en imkermarkt is al 30 jaar een jaarlijks terugkerend evenement: de enige bijenmarkt in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal en wordt georganiseerd door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. De organisatie is in 2013 veranderd van opzet, met lezingen, workshops en presentaties.
U kunt op de markt terecht voor informatie over bijenhouden en drachtplanten, honingverkoop en demonstraties. De markt vindt plaats naast De Johanneshof Wereldtuin met een Bijenpad voor kinderen en nog veel meer! Imkers verhandelen op de markt nieuw en gebruikt imkermateriaal zoals bijenkasten, korven en het benodigde gereedschap voor de bijenteelt. Daarnaast zijn er informatieve kramen met de ‘specialiteiten’ van verschillende imkerorganisaties in Noord-Holland, waaronder speciale demonstratiekasten, korfvlechten, wasverwerking en verkoop van honing en drachtplanten, bollen en zaden voor in uw tuin. Drachtplanten zijn erg aantrekkelijk voor insecten zoals vlinders, hommels, wilde bijen en honingbijen. Binnen is een kleine ruimte ingericht waar u bijvoorbeeld een lezing kunt volgen over onder meer bijensteektherapie, Top-Bar Hives uit Afrika, Hoe een dierentuin te maken van je tuin. U kunt met al uw vragen terecht bij de aanwezige bijenhouders. Ook kunt u zich aanmelden voor cursussen.
Als de natuur het toelaat worden bij de aanvang van de markt bijenvolken aangeboden.
 
Wandelen met Daniella Ernsting
Vanuit het VVV (Grarisch Museum Westerhem) Middenweg 185
 • Woensdag 16 April 9.15 wandeling Jaagersplas/kalf. Start 9.30 van het Heerenhuis bij zaandam
 • Woensdag 23 April 9.15 Gedichten/beeldenwandeling door Purmerend. De duur is ongeveer 2 uur.
  De wandeling gaat o.a langs villa Houtheuvel, villa Clematine.
  Onderweg is er een pauze waarbij men in de gelegenheid is om koffie te bestellen.
 • Woensdag 30 April onder voorbehoud of de bouw klaar is. Loopbruggenwandeling vanaf het eind van de Jisperweg.
 • Woensdag 7 Mei 9.15. Wandeling naar de Wereldtuin in Westbeemster
 • Woensdag 14 Mei 9.15 Stellingroute: De stellingroute is een rondwandeling langs verdekt gelegen forten in de stelling van Amsterdam.
  Vanaf de hoge ringdijk heeft u goed zicht op de wijde en diepe Beemster:deze droogmakerij ligt ruim vijf meter lager dan de dijkkruin.
 • Woensdag 21 Mei 9.15 Kruisoordwandeling met koffie bij het sfeervolle rustpunt bij familie de Vries.
 • Woensdag 28 Mei 9.15 excursie Twiske met gids Henk strijker.
 • Woensdag 4 Juni 9.15 Walvisroute.
  Dit is een rondwandeling , afwisselend over rechte wegen en de slingerende ringdijk van de Beemster, die sinds de drooglegging in de 17e eeuw vrij ongeschonden is gebleven en een mooi kontrast vormt met de grillig gevormde veenweidegebieden rondom.
 • Woensdag 23 Juli om 9.15 Rondje Slooterplas van 12 kilometer.
 • Woensdag 17 September om 9.15 Wandeling van 8 kilometer naar boerderij Marsen
 • Woensdag 12 November om 9.15 Twiske Zuid wandeling van 8 kilometer.

Meewandelen is voor eigen risico.
Consumpties tijdens de wandeling zijn voor eigen rekening.
Bij meerijden graag onderling benzinekosten delen.
Informatie/opgave Daniella Ernsting Tel:477047
www.beemsterwandelingen.webklik.nl

 
Klussen in huis, speciaal voor vrouwen

In 2013 organiseerde Wooncompagnie de cursus 'Klussen in Huis voor vrouwen'. Er bleek zoveel animo te bestaan, dat een aantal personen niet kon deelnemen. Speciaal voor deze en andere klusgrage dames worden de workshops dit jaar weer gegeven waarbij onderhoudsmedewerkers van de woningcorporatie ze de fijne kneepjes van het klusvak leren.

Er zijn twee workshops, namelijk op :Woensdag 14 & 21 mei van 9.00 tot 12.00 uur en
Maandag 12 & 19 mei van 13.30 tot 16.30 uur en worden gegeven in een leegstaande woning nabij vestiging van Wooncompagnie Purmerend. De eerste workshop heeft als thema ‘ophangen en bevestigen’ en de tweede omvat huis, tuin- en keukenklussen, inclusief elektra. Naast de vaardigheid om een klus te klaren zonder hulp van anderen, krijgen ze gelegenheid elkaar beter te leren kennen.
Kosten
Om de kosten te beperken en de workshops extra praktijkgericht te maken, schakelt de woningcorporatie, net als vorig jaar, hun eigen onderhoudsmedewerkers in. De corporatie vraagt een bijdrage van € 15 per persoon voor twee workshops.
Aanmelden
Huursters van Wooncompagnie tussen de 18 en 90 jaar kunnen zich aanmelden tot 7 april. Het aantal deelneemsters bestaat uit totaal 20 dames en is dus beperkt. Zij kunnen een e-mail sturen naar info@wooncompagnie.nl t.a.v. Mariël Esser met hun naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

 
Opening Toeristisch Overstappunt (TOP) in Oudendijk

Recreatie Noord-Holland heeft voor Nationaal Landschap Laag-Holland achttien TOP’s gerealiseerd. Het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Oudendijk wordt op zondag 13 april om 13.00 uur feestelijk onthuld door Jaap Bond, gedeputeerde provincie Noord-Holland. Deze TOP ligt tegenover eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk.
Ter gelegenheid van de opening kan worden meegedaan aan een aantal leuke activiteiten , waaronder een 7 kilometer lange wandeling onder leiding van een ervaren gids. Deze wandeling die in samenwerking met eetcafé Les Deux Pontswordt georganiseerd, start om 13.30 uur en de laatste wandeling met gids om 14.30 uur. Wilt u deelnemen dan kunt u zich melden bij de TOP-informatiezuil.Om de wandeling op eigen gelegenheid te maken is een flyer gemaakt. Denk aan stevige schoenen en of laarzen.
Er zijn voor kinderen diverse activiteiten zoals gratis laten schminken door creatieve paashazen en het springkussen; er is een gedichtenroute en tegen een kleine vergoeding kan worden gekanood. Een accordeonist zal voor de muzikale opluistering zorgen. De activiteiten duren tot 16.30 uur.
Een Toeristisch Overstappunt (TOP) is een startpunt waar u de auto kunt achterlaten om vandaar te fietsen of te wandelen. Vanaf elke TOP kunt u bewegwijzerde of beschreven routes volgen, die u laten kennismaken met de mooiste plekjes. Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op www.natuurwegwijzer.nl/tops

 
Moederdag “T” concert met Cor Dol en Feico de Leeuw

Een speciaal Moederdag “T” concert in de Beemster Keyser op zondag 11 mei voor iedereen en in het bijzonder voor moeders. Kom genieten van een sfeervol concert onder het genot van een kop thee of koffie met heerlijke verwen lekkernijen. Cor Dol en Feico de Leeuw, brengen in de foyer van de Keyserkerk, een greep uit het geweldige oeuvre van Jacques Brel; parels waarvan de intensiteit nog extra benadrukt wordt door de Nederlandse vertolking.

Brel versus Dol, ver van elkaars bed geboren. Opgegroeid in andere tijden. Ogenschijnlijk blijven de raakvlakken beperkt tot het vlakke land waarop ze zijn grootgebracht. Toch delen zij meer dan in eerste instantie zichtbaar is. Zij delen de liefde voor het lied en de liefde voor de taal. Hier leggen zij beide ziel & zaligheid in. Van top tot teen tot pure muziek. Brel zong over hartstocht, verliefdheid, armoede, seks, aftakeling en burgerlijkheid. Cor Dol brengt dit alles in zijn eigen taal, met krachtige stem en vol passie. Geweldig begeleid door Feico de Leeuw op piano en gitaar.
Zondag 11 mei 2014

Tijden: 15:00 deur open/15:30 concert
Entree: € 15,00 inclusief kop “T”hee
of koffie en lekkernijen.
Reserveren via Erika Nannings: info@wiewatwaarop49.nl/ 06 54 66 70 49

 
Activiteiten in Wijksteunpunt Middelwijck in april
Woensdag 16   10.00 uur pantoffel service Helga Hattuma
Woensdag 16 14.30 uur uur paasstukjes maken 5 euro, opgeven bij Mw. Metselaar tel: 690727 Iedereen is van harte welkom!
Woensdag 16 19.30 ledenbijeenkomst Vrouwen van Nu
Maandag 14 11.00 u. film over het uitstapje naar de Boet, gemaakt door Ton Friedrichs. In de multifunctionele ruimte.      
Donderdag 17 17.00 uur: themamaaltijd kosten: 16,75 (excl drankjes) Opgeven en betalen t/m maandag 7 april via de Mieuwijdt: 0299-419100.
Woensdag 23 19.30 uur: Klaverjassen met de Vrouwen van Nu
Maandag 28 11.00 uur fotoverslag van de reis van Jaap en Sari Bekhof naar Zuid-Afrika. In de multifunctionele ruimte.
Vaste wekelijkse activiteiten:
Ma. 13.30 - 15.30 u Dameskoor Middelwijck
Ma. 19.00 - 21.00 u Lijndansen
Di. 10.45 – 11.45 u Balans (stoelgymnastiek)
Wo.19.00 - 21.00 u Lijndansen
Wo.9.00 - 9.45 u MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen)
Wo.14.30 - 16.30 u Handwerk en Creatiefgroep
Do. 9.30 u Wandelen korte afstand, in overleg
Do. 10.30 u Wandelen 1,5 km
Do. 13.00 u Biljarten
Vr. 14.00 u Klaverjassen
Koffie inloop
Iedere dag om 10.00 uur koffie inloop in de zaal, voor iedereen toegankelijk.
Inloopspreekuur WonenPlus, voor al uw vragen op het gebied van Welzijn, Wonen, Zorg en WonenPlus: donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op 20 en 27 februari is er geen inloopspreekuur.
Donderdag Wandeldag: 9.30 uur: 500 meter wandeling (afstand wordt aangepast aan wat u kunt).
10.30 uur: Dorpswandeling, ongeveer 1,5 km. Vrijwilligers duwen uw rolstoel graag! Heeft u geen rolstoel? Dan hebben we er één voor u. Meer info: 0299-820139.
 
Boomgaardfair“De Witte Poort” Open Dag Beemster

De Witte Poort houdt op Hemelvaartsdag, Open Dag Beemster donderdag 29 mei, van 10 tot 16 uur een  Boomgaardfair.

 • Diverse kraampjes met creatieve, leuke, landelijke, gezonde en gezellige spullen
 • een mooie expositie van olieverfschilderijen van Berry Kuiper
 • expositie van Mieke Wagemaker en haar cursisten
 • een kinderactiviteit o.lv. Suusátelier
 • mini High tea in de theetuin
 • Natuurlijk is de winkel met spullen uit Grootmoederstijd ook weer open.

Mochten er nog geinteresseerden zijn om ook met iets te komen staan in de boomgaard aan de Rijperweg 118, dan kan men zich aanmelden bij Monique Lambalk info@dewittepoort.nl of 06-30191054.

 
Wandelingen georganiseerd door Eetcafé 'Les Deux Ponts'
Eetcafé 'Les Deux Ponts' organiseert iedere eerste- en derde zondag van de maand om 14:00 uur, een ongeveer twee uur durende wandeling met een thema onder leiding van een natuurgids. 
Op de grasdijken van de Noordelijke Beemsterringdijk en Beetskoogpolder kunt u uitkijken over oud en nieuw land. 
Er zijn ook gemarkeerde routes van 5,5 - 7 - 10,5, 13,5 en 14 km.  
Kosten  €.3,50 p.p. kinderen tot 12 jaar € 1,50.
In de periode mei t/m augustus zijn er op woensdag ook "Zomeravondwandelingen".
Zie ook www.lesdeuxponts.nl
 
'Geef kwetsbare natuur een duwtje in de rug

Ook in 2014 stelt de provincie via Landschap Noord-Holland weer geld beschikbaar om 31 verschillende planten en dieren te beschermen. Een van de soorten is de wilde bij. Nieuw dit jaar is dat nu ook gemeenten geld aan kunnen vragen voor plantmateriaal en zaaigoed voor wilde bijen.
Wilde bijen zijn een groep waarvoor geld beschikbaar is. Daar horen ook hommels bij. Ze hebben het moeilijk door het ontbreken van voldoende voedsel en nestgelegenheid. Het aanbieden van bloeiende planten vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar biedt voedsel voor wilde bijen. Ook nestgelegenheid is eenvoudig te maken door open plekjes op de grond of het stapelen van bijvoorbeeld hout of riet. Het is van belang dat beide aanwezig zijn in nabijheid van elkaar.
Voor de aanschaf van zaadmengsels, vaste planten, bomen en struiken voor wilde bijen, kunt u een bijdrage aanvragen.  Kijkt u voor de voorwaarden op www.landschapnoordholland.nl bij financiële bijdragen. Naast de wilde bijen zijn er nog 30 andere kwetsbare dieren en planten die in aanmerking komen voor een financiële bijdrage in de uitvoering van beschermingsmaatregelen.

 

Beemster-Schermer-Projectkoor zoekt zangers voor
4 mei concert Requiem van Gabriel Fauré

Net als in 2013 wil Jan Maarten Koeman op 4 mei als aanloop op de Dodenherdenking weer een uitvoering geven van het Requiem van Gabriel Fauré. Het concert wordt gegeven in de kerk van Schermerhorn op zondag 4 mei om 16.30 u.

Meedoen?
Voor geoefende zangers bestaat de mogelijkheid om met het projectkoor mee te doen. Er kan een keuze gemaakt worden uit drie repetities respectievelijk in Purmerend of in Ursem
- Purmerend: Waterlandschool, Reigersbek  2, op woensdag 16, 23 en 30 april, aanvang 20.15 u.
- Ursem: St. Bavokerk, Noorddijkerweg, op maandag 14, 21, 28 april vanaf 20.00 uur.
- Doorgewinterde Fauré-zangers mogen zich bij de laatste repetitie op 3 mei voegen.

De repetities en uitvoering staan onder leiding van Jan Maarten Koeman. Het werk wordt begeleid door een projectorkest en organist Bart Kleinsmit speelt de orgelpartij op een authentiek Frans drukorgel uit de tijd van Fauré. De soli worden verzorgd door de bariton Tom Hage, die als kind al vaak de sopraansolo zong, en de jongenssopraan Simon Heerze.

Kosten voor deelname zijn 25 euro.  Deelnemers krijgen de betreffende bladmuziek op de repetitie of als pdf per internet. Ook zijn er repetitie CD’s beschikbaar of repetitie websites via het internet.

Voor meer inlichtingen of opgave: info@childrensvoices.info
of via Facebook: BeemsterRequiemFauré

 
Beemster Tuinenweekend op zondag 8 en maandag 9 juni

Dit jaar is het 15e jaar dat enthousiaste Beemster tuineigenaren tijdens het Pinksterweekend van 10.00-17.00 hun tuin open stellen voor belangstellende tuinliefhebbers.

Bij iedere deelnemende tuin is een passe-partout te koop voor € 2,50 per persoon en deze geeft beide dagen toegang tot de onderstaand genoemde tuinen. U krijgt daarbij een routebeschrijving en een korte beschrijving  van de tuinen.
Deze zijn zeer verschillend van grootte en alle hebben een eigen karakter: een vaste planten tuin, een bloemige border tuin, vijvertuin, oude fruitbomen tuin enz. Er is voor iedereen wel iets om ideeën op te doen wat betreft bijvoorbeeld beplanting, aanleg vijver, verzorging gazon of bestrating. In de sommige  tuinen is koffie en thee te verkrijgen, vaak met iets lekkers.

De route is goed te doen met de fiets (± 20 km).  U krijgt dan een goede indruk van de mooie Beemsterpolder, die tot het Werelderfgoed behoort.  Met de auto is al dat moois ook te bewonderen. De meeste tuinen zijn niet geschikt voor kinderen en rolstoelen. Het betreden van de tuinen is voor eigen risico. Honden geen toegang!

De deelnemende tuinen zijn:

 Middenbeemster
  1.  Mariët en Hans Geerlings, H.M. van Randwijklaan 44 (1462 XS)
  2.  Lida en Cor Roet, Nachtegaalstraat 14 (1462 VH)
  3.  Carolien v.d. Berg en Mart Hellingman , Uilenhoeve 17  (1462 JR)
  4.  Museum Betje Wolff en Rietje Tol, Middenweg 178  (1462 HL)
  5.  Gré en Stan Vlaar, Volgerweg 39  (1462 HR)

 Westbeemster
  6.  Ria en Jaap Oostwouder, Jisperweg 137  (1464 NL)

 Zuidoostbeemster
  7.  Hilda en Jan van Kleij, Noorderpad 6  (1461 BM)
  8.  Elly en Herry Groot,  Zuiderpad 3  (1461 BN)
  9.  Anneke Schoones en Hans Nijland, Purmerenderweg 52  (1461 DD)
10.  Mies en Chris Démoed, Purmerenderweg 59  (1461 DE)
Nadere info:
Cie Beemster Tuinenweekend, Chris Démoed, tel.: 0299- 427578

 
Helden van Beemster Live
Beemsters Fanfare geeft op zaterdag 17 mei in samenwerking met Margriet Eshuis, Giga en Pop Musicalkoor Purmerend een daverende show in Sporthal De Kloek, Insulindeweg 11 in Middenbeemster.
Kaartjes kunnen worden besteld via www.beemsters-Fanfare.nl