Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Activiteiten Aangenaam WonenPlus
Middelwijck en Buurthuis Zuidoostbeemster
Servicepunt WonenPlus Beemster voor aanvragen van praktische dienstverlening en persoonlijke ondersteuning en voor uw vragen op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn. Servicepunt WonenPlus Beemster is geopend van van maandag tot woensdag van 09.00 - 12.00 uur geopend in Triton 98, 1443 BM Purmerend, telefoon 0299 820 397
 
Activiteiten
Diverse informatie
  • Afscheid van Jenny en kennismaking met Marijke in Middelwijck
  • Voor vragen over Welzijn, Wonen, Zorg en WonenPlus: Telefonisch bereikbaar via: 0299-748032 (bij inspreken van de  voicemail, reageren we z.s.m.)
  • Rolstoel en Scootmobielpool: In de hal staan een rolstoel en scootmobiel. Als men een scootmobiel wil lenen dan krijgt men eerst uitleg van een van onze vrijwilligers over het gebruik en moet men een rijtestje doen. Best belangrijk!
    De kosten voor zo'n eenmalige test is € 20,--. Voor meer informatie of reserveren contact opnemen met de receptie van de Mieuwijdt 088-5591100.  Middelwijck heeft geen receptie daarom is gekozen voor de Mieuwijdt in Graft.
  • Wandelen: Vrijwilligers geven u een arm, of duwen uw rolstoel graag! We hebben rolstoelen beschikbaar. We lopen de hele zomer door, bij warm weer wordt de afstand ingekort en zoeken we ergens lekker de schaduw op.
  • Wilt u een zaal huren voor een festiviteit? Neemt u dan contact op met de Zorgcirkel via 088-5591100
 
Activiteiten overzicht
Alle dagen: 10.00 u. Koffiedrinken, voor iedereen toegankelijk, info: 0299-748032      
Maandag 13.45-15.45 u.

Dameskoor Middelwijck,  info: 0299-683025  

  19.30-21.00 u. Linedance,  info: 020-8228471
Dinsdag:  10.45–11.45 u Balans (stoelgymnastiek) - info: 0299-820139
  19.30-21.00 u Linedance info: 0299-820139 - info: 020-8228471
Woensdag: 9.00-9.45 u. Meer Bewegen voor Ouderen - info: 0299-820139
  14.30-16.30 u Handwerk en Creatiefgroep - info: 0299-690727
  14.00–16.30 u. Koersbal, info: 0299-684411
Donderdag:  10.30 u. Dorpswandeling 1,5 km -   info: 0299-748032
  13.00-16.00 u. Biljarten voor senioren  
Vrijdag 14.00 u. Klaverjassen
     
Te Gast in Hotel De Rijper Eilanden op 26 juni 2017

Op maandag 26 juni 2017 organiseren wij weer een gezellige middag ‘Te Gast’ in Hotel De Rijper Eilanden. De zaal is op 26 juni open vanaf 11.30 uur. Bij het hotel is voldoende gratis parkeergelegenheid.
In het restaurant wordt om 12.00 uur een heerlijke maaltijd geserveerd, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en dessert. Na de lunch gaan we een bloempot versieren en kunt u deze vullen met tuinaarde en zaadjes. Na de pauze, waarin u een drankje heeft gekregen, krijgt u de gelegenheid om uw bloempot af te ronden. Bent u al klaar met uw bloempot, dan kunt u kiezen uit een wedstrijdje Sjoelen of Rummikub.
De kosten voor de hele middag zijn € 15 euro per persoon. Dit is inclusief de warme driegangen maaltijd, consumpties en activiteiten. Wilt u graag iemand meenemen om eens kennis te maken met Te Gast en met WonenPlus, of wilt u met uw mantelzorger komen, dan kan dat. Voor introducees zijn de kosten eveneens € 15 euro.
U kunt zich tot en met volgende week woensdag 21 juni aanmelden door op werkdagen tussen 9:30 uur en 12:00 uur te bellen met 075-6419668. Of u kunt een email sturen naar info@dcwormerland.nl. Heeft u zich al opgegeven, maar kunt u toch niet komen? Wilt u zich dan afmelden op het telefoonnummer 075-6419668. Dit loket is ook maandagmorgen 26 juni bereikbaar. Wij zien er naar uit u te ontmoeten in Hotel De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2a in De Rijp.,
Nicolette van Houten en alle vrijwilligers van Te Gast

Eerste rolstoel wandel4daagse van Middelwijck

Van 12 tot 16 juni vindt in Middenbeemster de eerste rolstoel wandel4daagse plaats met heuse stempelposten. Georganiseerd door WonenPlus-vrijwilligers die het hele jaar door iedere donderdag met bewoners van Middelwijck wandelen.
Op maandag 12 juni loopt ook Andrea van Langen, directeur Regionale Stichting WonenPlus, mee met deze unieke 4daagse. Andrea loopt al acht jaar de Vierdaagse in Nijmegen en dit jaar wordt de negende keer. Andrea vertelt: “Deze 4daagse is een kleine voorbereiding voor Nijmegen. Een erg leuk initiatief dat door onze vrijwilligers uitgewerkt is. Wandelen kost niets, zorgt voor minder stress en je word er ook nog vrolijker van zeggen ze. Ik zou het eigenlijk vaker moeten doen maar de tijd ontbreekt mij. Ik wandel graag mee op de eerste dag en wens iedereen veel plezier als deelnemer maar ook als supporter aan de kant.”

Meer informatie
Van 12 tot 16 juni (14 juni is een rustdag) wordt er gewandeld in Middenbeemster tussen 10.00 en 12.00 uur met stempelposten en koffie onderweg.
Voor meer informatie over deze 4daagse, vrijwilligerswerk en de dienstverlening van WonenPlus & Mantelzorgondersteuning in de Beemster kunt u contact opnemen met WonenPlus Beemster, 0299 820 397 of beemster@rswp.eu 

 
Klaverjassen en Rummicub

In de zomermaanden organiseren vrijwilligers van WonenPlus in de grote zaal van woonzorg centrum Middelwijck 1x per maand een leuke middag klaverjassen en 
rummikub spelen.
Voor een hapje, drankje en kleine prijsjes wordt gezorgd.
Meedoen kost € 3,50.
De eerste keer is op vrijdag 26 mei van 14.00 tot 17.00 uur.
Daarna vrijdag 30 juni,  14 juli  en 25 augustus. 
Kom gezellig naar Middelwijck en speel mee!
U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

 
Afscheid van Jenny en kennismaking met Marijke in Middelwijck
Middenbeemster, 2 oktober 2016
Het was nog maar juni 2015 dat op deze site Jenny Tromp werd geïntroduceerd als coördinatrice van de activiteiten, die door Wonen Plus Beemster in Middelwijck worden georganiseerd. In die tijd zijn er veel contacten geweest, maar nu deelde Jenny mee, dat ze een ander spoor gaat volgen, echter wel binnen Wonen Plus.
Haar nieuwe taak is: Zaanstad 'te ontginnen' waar het betreft vaste voet aan wal te krijgen voor Wonen Plus. "Het wordt voor mij een echte uitdaging. Alles wat in Middelwijck al gewoon is wil ik daar op de rails gaan zetten. Er is daar nog helemaal niets." Jenny verwacht dat het een hele kluif zal gaan worden, maar ze gaat er welgemoed tegenaan.

Wel blijft Jenny haar andere taken voor Wonen Plus Beemster en de mantelzorgondersteuning behartigen.
Waar het betreft de activiteiten in Middelwijck voor heeft Jenny een nieuwe actieve opvolgster gevonden in de persoon van Marijke Pot. Tijdens de Burendag was Marijke al aanwezig om met veel Middelwijckers kennis te maken.
Op donderdagochtend 29 september kreeg Marijke van Jenny nog de laatste instructies. Vrijwilligster Joyce, die Jenny de laatste maanden al administratief heeft bijgestaan, zal t/m december Marijke verder op weg helpen om helemaal thuis te raken in het reilen en zeilen van Middelwijck.

 

Samenkracht!: Zinvol vrijwilligerswerk bij WonenPlus Beemster

Contact met mensen, geven van tijdelijke ondersteuning geeft een goed gevoel.
Met het project Samenkracht proberen we kwetsbare mensen zo lang mogelijk uit de zorg te houden en hen thuis te helpen. Samen met de klant kijken we naar en of we dit netwerk kunnen versterken of vergroten. Daarnaast kijken we naar wat vrijwilligersorganisaties in de buurt voor de klant kunnen betekenen.

Functie inhoud
Met de ouderen die hebben aangegeven deel te willen nemen aan Sahet sociale netwerk. We kijkemenkracht, worden afspraken gemaakt voor een huisbezoek. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die bij deze ouderen op bezoek gaan voor een inventarisatie van de thuissituatie en het in kaart brengen van de behoefte aan ondersteuning. Vrijwilligers krijgen voorafgaand aan het bezoek een gedegen training.
 
Functievoorwaarden
-
Goede gespreksvaardigheid
- Sociaal vaardig en in staat om mensen op hun gemak te stellen
- Zelfstandig kunnen plannen & functioneren
- Bereidheid tot het volgen van een korte training en werkoverleg
- Om kunnen gaan met privacy

Wij bieden
- Zinvol vrijwilligerswerk dat voldoening geeft
- Uitwisseling van ervaringen met collega-vrijwilligers
- Trainingen
- Ondersteuning en begeleiding van de Samenkracht coördinator
- Vergoeding van onkosten

Belangstelling? Neem contact op met WonenPlus Beemster 0299-820397 (ma t/m wo 9.00 – 12.00) of mail naar p.kaaij@rswp.eu

Oproep voor wandelvrijwilligers!
Vindt u het leuk om met ouderen te wandelen? Dan is hier uw kans, want WonenPlus biedt u deze mogelijkheid!! Het wandelen met ouderen is ontstaan vanuit de vraag om ontmoeting. Het wandelen is een laagdrempelige manier van sociaal contact en maakt het mogelijk dat mensen genieten van het samen bewegen en buiten zijn. Dit bevordert de gezondheid op meerdere fronten.
De meeste ouderen zitten in een rolstoel en een enkeling loopt zelf. U loopt meestal met ongeveer 11 andere vrijwilligers, 13 ouderen en 1 verzorgster van Middelwijck een stukje van zo’n anderhalve kilometer door Middenbeemster. Alle deelnemers kijken uit naar de wandelingen en hebben hier veel plezier van. Dankzij de vrijwilligers kunnen we de mensen hierbij begeleiden en mensen die minder goed kunnen lopen in een rolstoel meenemen.
Helaas moeten er elke week enkele ouderen teleur gesteld worden omdat er onvoldoende vrijwilligers zijn. Zeker in de vakantieperiode zijn er vrijwilligers tekort. Daarom deze oproep. Er wordt  gewandeld op donderdagmorgen van 10.30 tot 12.00 uur en bij slecht weer worden er andere leuke dingen gedaan, zoals koersballen.
Aanmelden kan op donderdag morgen om 10 uur in Middelwijck bij de wandelgroep.
Of via de mail: j.tromp@rswp.eu
Meer bewegen voor ouderen

Bewegen is belangrijk! Zeker als u ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. 
Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als u het in groepsverband doet.

Meer Bewegen voor Ouderen vindt plaats in

  • Middelwijck, Middenbeemster op woensdag van 9.00-9.45 uur
  • Zuiderhof in Zuidoostbeemster op woensdag van 11.00-11.45 uur.

In Balans',
Stoelgym in groepsverband met docente Margo Dikstaal: een oefengroep voor senioren die fit willen blijven ondanks meer fysieke beperkingen. wordt gegeven in Middelwijck, Middenbeemster op dinsdag 10.45-11.45 uur. Meer informatie en inschrijven via het servicepunt van WonenPlus Beemster, telefoonnummer 0299-820397 of via email: beemster@rswp.eu

Gastvrouwen voor koffie schenken in Middelwijck gezocht
Lijkt het u leuk om gastvrouw te zijn tijdens de koffieochtenden in Middelwijck? U bent rond half tien aanwezig om koffie te zetten en de koekjes klaar te leggen. Vanaf tien uur komen de bewoners van Middelwijck en zelfstandig omwonenden langs voor een gezellig koffie-uurtje, waarbij u een praatje met de deelnemers kunt maken. Wij hebben plek op de woensdag en vrijdag. Bent u geïnteresseerd dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met WonenPlus 0299-820139.