Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Op Boerderij Stal Nooitgedacht van Jan en Nel Worp
is 'alles schaap wat de klok slaat'

Middenbeemster, 12 maart 2014
 

Op boerderij 'Nooitgedacht' van de familie Jan en Nel Worp aan de Rijperweg is het nu alles schaap wat de klok slaat en niet vanwege de 'ooitijd', die halverwege maart van start gaat.
Was agrariër Jan Worp al met grote toewijding bezig met het houden en fokken van schapen, thans is het zijn vrouw Nel, die een heel bescheiden winkeltje in de boerderij heeft ingericht waar ze schapen cadeau-artikelen verkoopt. "Vorig jaar zijn we naar Texel met vakantie geweest", vertelt ze. ".Ik ben daar helemaal geïnspireerd geraakt door de winkeltjes met schapen artikelen. Het leek me heel leuk om ook hier in de Beemster zo'n winkeltje te hebben."

Ze is op internet aan het snuffelen gegaan en vond de website van een groothandel in boerderij cadeau artikelen. Er was een groot aanbod; te veel om alles te bestellen, want het budget van deze beginnende ondernemer was natuurlijk maar beperkt. "Ik begon met kleine dingetjes, zegt ze. "Maar ik heb er blijkbaar een goede neus voor gehad, want de belangstelling van mensen die intussen op de hoogte zijn van het bestaan van mijn cadeauwinkeltje richt zich vooral op die kleine spulletjes, zoals eierdopjes, spaarpotjes en bekers, maar ook placemats en handdoeken met schaapjes; een leuke klok voor de kinderkamer valt ook in de smaak."

 
 

Het 'winkeltje', tevens kantoor en atelier van Nel bevindt zich in het opkamertje, drie treedjes boven gelijkvloers.
Langs de wanden heeft ze rekken geplaatst met haar spulletjes, waarvan er intussen ook artikelen haar eigen 'merknaam' dragen. Ze heeft namelijk creatieve talenten bij zichzelf ontdekt. Nu zoekt ze op internet naar houten babypoppenspullen, zoals stoeltjes en bedjes. Die knapt ze dan weer helemaal op door ze te beschilderen in leuke kleuren en te versieren met boerderijdierenmotiefjes.
Of ze maakt kussentjes en tasjes waarvoor op zoek is naar lapjes met boerderijdieren. Ook maakt ze schilderijen met daarop natuurlijk ook weer boerderijdieren.

Ooitijd
Bij een bezoek aan boerderij 'Nooitgedacht' ontloop je echtgenoot Jan Worp niet. Hij heeft zijn schaapjes nog heerlijk op het droge stro. In de grote stal wachten ze op vele blijde gebeurtenissen.
Jan heeft er geen camera hangen om rustig thuis in de huiskamer te kunnen kijken of het allemaal goed gaat met de op stapel staande gezinsuitbreiding.
"Je kunt zo niet alles zien", verklaart hij. "Als ze achter een baaltje hooi liggen, zie je niets. Nee, ik ben in de ooitijd steeds in de stal aanwezig en 's avonds ga ik regelmatig kijken hoe de vlag er bij staat.
 
  In de grote paardenstal: (Boerderij Stal Nooitgedacht houdt er ook pension voor paarden) staat de ram, die dit jaar voor heel veel nakomelingen heeft gezorgd. Hij is door
Worp al vol trots aangekondigd als een 'reusachtig beest'. Het is inderdaad een ram van enorme afmeting, bijna net zo groot als een pony. Hij heeft dit jaar zijn best gedaan, want behalve voor de schaapjes van Worp zorgt hij ook nog voor die van een collega schapenhouder.
De lammeren die in 2013 zijn geboren staan eveneens in de paardenstal. Als Jan zich vertoont komen ze snel naar hem toe, want voor elk schaapje heeft hij wel een 'snoepje' of een liefkozend krabbeltje onder de kin.
Wie ook eens het bijzondere kleine winkeltje van Nel Worp wil bezoeken kan dat na afspraak,
tel.: 06-52159494.