Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Een Beemster tegel voor Frits van Dalen OB
Middenbeemster, 18 maart 2014

De jaarvergadering van 'Touché une Boule' in de kantine aan het Tobias de Coeneplein werd maandagavond opgehouden door de plotselinge binnenkomst van Burgemeester Harry Brinkman. De burgemeester had daarvoor een speciale reden. Hij wilde namelijk initiatiefnemer en jarenlange onvermoeibare animator Frits van Dalen eens goed in het zonnetje zetten door hem de gemeentelijke waardering: een Beemster tegel, toe te kennen.
De Beemster Tegel is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich dienstbaar hebben gemaakt voor de Beemster samenleving.

De burgemeester somde de kwaliteiten van de enthousiaste jeu de bouler op: "Van Dalen heeft op 2 september 1993 de vereniging opgericht. Vanaf die datum is hij bestuurslid en zeer actief betrokken bij de club. Hij regelt en organiseert de toernooien en de wedstrijden en zorgt ervoor dat de jeugd ook betrokken raakt bij deze sport door jeugdtoernooien te organiseren. Ondanks het feit, dat Van Dalen inmiddels de 80 jarige leeftijd heeft bereikt, zet hij zich gemiddeld 25 tot 30 uur per week geheel belangeloos in voor de club. Zijn grote vrijwilligersinzet en betrokkenheid is een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijk leven van de Beemster gemeenschap."

In zijn toespraak wees de burgemeester op het feit, dat 'Touché une Boule' niet meer valt weg te denken uit het verenigingsleven. De jeugd- en de kennistoernooien zijn een mooie aanwinst voor de Beemster en de vereniging toont hiermee maatschappelijke betrokkenheid. Dankzij de vrijwillige inzet van velen kan de vereniging deze sport voortzetten en vele mensen laten genieten van het jeu de boulen. "Door de inzet en betrokkenheid van van Van Dalen liggen de banen er verzorgd bij, zit de kantine 'strak in de lak', genieten we van een lekker kopje koffie of thee, is de voorraad bijgevuld en blijft de kantine mooi schoon."

Na deze lovende woorden en de felicitaties werd dit bijzondere moment van huldiging nog even voortgezet met een kopje koffie en werd een kwartiertje nagebabbeld. Na het vertrek van de burgemeester kon de jaarvergadering beginnen.

Dat Van Dalen, velen kennen hem alleen als 'Frits', de handen uit de mouwen stak, blijkt wel uit deze archieffoto uit 1999. Hier is hij bezig grondwerkzaamheden te verrichten voor de aanleg van een tweede jou de boules veld.