Start
Redactie
Mijmeringen
Over de Beemster Bengel
Nieuwsarchief
Gastenboek
 
Zingen kan weer bij Agnes Kauffman

Middenbeemster, 8 maart 20221

In september 2018 startte dirigent Agnes Kauffman vol goede moed een nieuw koor in Purmerend, speciaal bedoeld voor ouderen, die graag zingen, maar toch liever niet meer ’s avonds de deur uitgaan. Helaas duurde de zangvreugde door corona niet lang. In februari 2019 ging zingen ‘in de ban’ en -zoals we nu weten- mag pas in maart weer uit volle borst worden gekwinkeleerd. Veel koren hebben de coronacrisis helaas niet overleefd, maar Agnes Kauffman heeft dapper de draad weer opgevat en vanaf eind februari wordt elke vrijdagochtend in Het Stamhuis in Purmerend (tegenover Theater De Purmaryn) van 10.30-12.00 uur enthousiast gerepeteerd op mooie klassieke koorwerken.
Het ledenbestand heeft door corona ook bij haar koor uiteraard een behoorlijk veer gelaten, nog slechts een stuk of twaalf leden van de 25 zijn er overgebleven maar Agnes ziet dat het enthousiasme om weer te gaan zingen alleen nog maar is toegenomen. Daarom hierbij de oproep om eens te komen luisteren. Meedoen is allemaal heel gemakkelijk: Agnesvraagt € 3,50 per repetitie en alleen betalen als je mee doet. Voor geïnteresseerde zanglustigen uit Middenbeemster is vervoer heel gemakkelijk. Buslijn 129 stopt om 10.00 uur op de Buurt en dan ben je precies op tijd bij het Stamhuis binnen. Ook terug is het openbaar vervoer goed geregeld want om 12.15 uur stopt de bus aan de halte op de Gedempte Singel. 
Dat waren dus een paar belangrijke informatieve mededelingen. Rest nog een paar persoonlijke ervaringen. We werden als aspirant-leden met veel warmte ontvangen. O, fijn weer een alt en een sopraan er bij. Snel geteld waren er 5 heren en 8 dames. In een dikke map die aangereikt werd zaten een heleboel bekende geliefde koorwerken, die meteen heerlijk meegezongen konden worden. Wellicht als hartelijke begroeting werd begonnen met het ‘Hallelujah’, dat op zich door Agnes een ‘heerlijke inzinger’ werd genoemd. Het viel me op, dat veel aanwezige koorleden blijkbaar toch wel behoorlijke koorervaring hebben.   

Benefietavond voor Oekraïne
Agnes gaat met haar koorleden meedoen aan een grote benefiet zanguitvoering in Purmerend op 21 maart met diverse koren en orkest ten gunste van Oekraïne. “We zingen mee vanuit de zaal”, vertelde Agnes. Daarom repeteren we nu het ‘Hallelujah’, ‘Song of Piece’ en ‘You raise me’.” De pers zal over deze activiteit nader berichten.  Als afsluiter werd ook nog even het aambeeldenkoor uit ‘De Troubadour’ aangeheven. Wel een heel klein zigeunerkoortje, waarbij alle stemmen alle partijen mochten meezingen. Maar ach, alles kon eigenlijk in deze ontspannen zangsfeer. Het werd een overrompelende ochtend, waarin behoorlijk hard werd gerepeteerd.

Thuisgekomen bleek een behoorlijk trek te bestaan aan een dikke boterham met kaas.
Als laatste opmerking nog dit: Agnes heeft op woensdagochtend ook een koor dat wat meer populaire dingen zingt. Het ledental was door de corona van 60 tot 20 teruggelopen.
Voor meer informatie: Agnes Kauffman: tel.: 06 12647096. Mailen kan naar agneskauffman@yahoo.co.uk

Omhoog