Start
Redactie
Mijmeringen
Over de Beemster Bengel
Nieuwsarchief
Gastenboek
 
Speeltuin 'De Vreugdegaard' weer klaar voor het nieuwe seizoen

Middenbeemster, 6 april 2022

Op vrijdag 8 april zal Speeltuin "De Vreugdegaard' voor het nieuwe seizoen weer door de daartoe geëigende wethouder officieel geopend worden. Echter, voor het zover is werd op woensdag 6 april het nodige werk uitgevoerd om de grasmat er weer prachtig te laten uitzien zodat de kinderen er dan weer heerlijk op kunnen ravotten.

Een hele ploeg werknemers van Werkom onder supervisie van Eddo van Gelder was de hele dag in de bijna onophoudende druilerige regen aan het werk. Er werd gemaaid, gespit en randen afgestoken. Bij de schommels en de glijbaan werd een nieuwe veilige vloer aangebracht.

Deze mensen zullen zeker niet bij de officiële opening aanwezig zijn, want dan zijn ze wel ergens elders bezig. Daarom vonden deze werkers het leuk dat ze wel even uitgenodigd werden voor een foto. Zo krijgen ze dus op deze site alsnog een welverdiend pluimpje.

Er moet echter worden teruggegaan naar september 2004, toen in de speeltuin een officiële opening plaatsvond van de geheel gerenoveerde speeltuin met aansluitend een heel groot feest. Centraal in de speeltuin stond het trotse houten kasteel dat veel bezoekers trok en waar de kinderen echt hun fantasie konden uitleven.
In de loop der tijd is de speeltuin wel wat versoberd. Het houten kasteel staat er een beetje vervallen bij. Het is namelijk zijn 'bovenverdieping met kantelen' kwijtgeraakt.
Toch blijft de speeltuin voor (school)kinderen een fijne rustige plek om er te spelen.
Het meest geapprecieerd speelwerktuig is nog steeds de kabelbaan.