Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Carel Kraayenhof genomineerd voor Edison World met Liberacíon'
Middenbeemster, 27 april 2016

Karel Kraayenhof en zijn Ensemble zijn door het dolle heen van geluk en supertrots dat uitgerekend hun cd 'Liberación' is genomineerd voor een Edison World (Nederlandse Grammy)! Deze cd is door middel van crowdfunding en eigen spaargeld in eigen beheer opgenomen in het Beauforthuis in Austerlitz.
Op deze cd, waarvan de release plaatsvond in november 2014, staan tien eigen composities, negen van Carel Kraayenhof en één van pianist Juan Pablo Dobal. De cd is opgenomen met de muzikanten van het ‘Carel Kraayenhof Ensemble’, Juan Pablo Dobal, Bert Vos, Iefke Wang, Jaap Branderhorst en Jan Willem Troost.   Eind mei wordt bekend gemaakt wie de Edison World 2016 krijgt toegewezen.
Deze nominatie voelt als een erkenning van het werk waarmee Carel en zijn ensemble keer op keer willen aantonen dat wereldmuziek muziek is die over mensen gaat, die mensen aangaat.
Wereldmuziek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de beschaving en de geschiedenis van de wereld en de mensheid. Deze cd is ook opgedragen aan alle mensen die op zoek zijn naar ‘vrijheid’ en ‘bevrijding’.

Liberacíon

Voor de kust van ‘Lampedusa’ (compositie CK) verdronken in 2013 al vluchtelingen die een veilige haven zochten. Je hoort in deze compositie de golven beuken tegen de rotsen, je hoort de woeste golven de kleine scheepjes optillen en neersmakken in het diepzwarte koude water…
‘Aleppo’ (compositie CK), de prachtige stad in Syrië, waar anno 2016 niemand meer weet wie nu eigenlijk de vijand is, compleet verwoest. In deze compositie ervaar je de warmte en de gastvrijheid van het Syrische volk, de tederheid waarmee zij het leven vorm geven, maar ook de melancholie van vervlogen tijden.
Met zachte hand leidt Juan Pablo Dobal ons met zijn magische compositie ‘Andes’ naar de bevrijding van onze ziel. Het is alsof hij je in deze compositie uitnodigt je hart zacht te maken en open te stellen voor het leven.

Benefietconcert
Wie een concert van Carel en Juan Pablo live in Beemster wil bijwonen kan dat en wel op 16 mei, Tweede Pinksterdag. Dan geven ze in Beidablick een benefietconcert ten gunste van Dameskoor Middelwijck. Aanvang 15.00 uur (deuren open 14.30 uur). Zij vertolken dan de nummers, die op de cd 'Hotel Victoria' staan. De kaarten voor dit concert zijn vanaf volgende week verkrijgbaar bij Novalux in Middenbeemster.