Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Geheimen van het internet ontsluierd door Jaap Bekhof
De mogelijkheden van internet op PC, Laptop, Ipad, tablet of GSM

Middenbeemster 7 april 2016    
Vooral de oudere Beemsterlingen voelen zich ongemakkelijk in het omgaan met digitale communicatie, of het nu een PC, een laptop, een tablet, I-pad of gsm betreft. Vaak is het angst een verkeerde toets aan te drukken en meestal weten ze niet wat er met hun apparaat nog meer mogelijk is dan een e-mailtje sturen of internetbankieren. Ze wilen best weten wat er gebeurt als Windows aangeeft dat er dient te worden geupload of dat de virusscanner even zijn werk te willen doen. Het was de heer Ger Oosterhof, die dit probleem bij Aangenaam Wonen Plus aanzwengelde en deze vond vrijwilliger Jaap Bekhof bereid een cursus te geven  over de mogelijkheden van internet.  
  Op donderdag 7 april vond in WijkSteunPunt Middelwijck de eerste les van 10.00 tot 11.30 uur plaats. Daarvoor hadden zich zes deelnemers aangemeld, die meer uit hun laptop of I-pad wilden halen, dan alleen het doen van spelletjes. Zo willen ze bijvoorbeeld alles weten over Digi-D, nodig voor de zorgverzekeraar, zorgverlener, overheid en belastingdienst, maar ook over bankzaken afhandelen en internetwinkelen. Ze zijn er van overtuigd dat het belangrijk is om ‘bij te blijven’ en dat internet er nu eenmaal al helemaal bij hoort, zowel voor privé als voor zakelijk gebruik. Kloosterhof was natuurlijk de eerste die zich liet inschrijven voor de cursus.
Al is Kloosterhof al behoorlijk thuis op zijn computer, toch is hij er van overtuigd dat Bekhof hem nog wel het een en ander kan vertellen, waar hij zijn voordeel mee kan doen.

In Wijkcentrum Middelwijck is WiFi aanwezig, maar het duurde toch nog wel even voor iedereen de internetverbinding tot stand had gebracht. Kloosterhof bood cursist Dirk van Berge hierbij even de helpende hand. Van Berge gebruikt een 'dommel' omdat hij in een gebied woont waar geen kabelaansluiting is. Dat blijft behelpen.
Van Berge verzuchtte dan ook dat hij de komst van Breedband met verlangen tegemoet ziet.
 
  'Bij blijven'
De andere cursisten hadden eveneens enige hulp nodig om hun laptop of Ipad met internet te verbinden. Zo handig zijn ze ook nog niet in het bedienen van hun 'speeltje'. Die muis is immers onwillig of net even 'het hekje' vergeten...
Wel zijn ze er van overtuigd dat het belangrijk is om 'bij te blijven' en dat internet er nu ook al helemaal bij hoort, zowel voor privé als voor zakelijk gebruik.
Bekhof begon met uit te leggen hoe een Digi-D kan worden aangevraagd via Google, maar ook de hoe wachtwoorden in een digitale kluis kunnen worden opgeslagen.
Bekhof wil in de volgende lessen ook aandacht schenken aan onderwerpen als  facebook, skype en what’s up, maar er zijn natuurlijk nog veel meer vragen, die gesteld kunnen worden.

Deelname aan deze cursus is gratis. Het maximum aantal deelnemers is op zes gesteld, maar Bekhof zal zeker bereid zijn een nieuwe groep verder op de digitale snelweg te helpen.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Jenny Tromp, Coördinator activiteiten wijksteunpunt Middelwijck, tel.: 299-820397 (ma t/m wo 9.00 – 12.00 uur).