Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Dinsdagavond Linedance-groep Middelwijck op stap
Het traditionele uitje was zeer geslaagd

Zaterdag, 9 april 2016    
  In WijkSteunPunt Middelwijck wordt sinds 1999 onder leiding van Erika Overmars op maandag- en op dinsdagavond van 19.30-21.00 uur ge-linedanst. In 2015 werd een startgroepje klaargestoomd om na de vakantie in 2016 te worden toegevoegd aan de gevorderden van de dinsdagavondgroep.
Ter voorbereiding daarvan werd ook al een gedeelte van de avond samen gedanst.
De zes starters en de geoefende groep waren dus al een beetje met elkaar bekend en om dat te bezegelen deden de beginnende linedansers op zaterdag 9 april mee aan het jaarlijkse uitje; de bestemming was dit jaar Volendam.
 
Gezellig werd in de haven koffie gedronken in de Beukenhof en gelukkig scheen het voorjaarszonnetje gul, zodat het er heerlijk verpozen was. Hoewel in het kwartiertje pauze van de repetities al contact met elkaar plaats had, bood deze middag een hele goede gelegenheid om eens rustig met elkaar te babbelen en beter te leren kennen.
  Het haventje leek wel uitgestorven. De bootjes dobberden stilletjes aan de steigers. Wel waren op het terras prachtige beelden te bekijken van Jonk en Cerneüs. Na de koffie was er gelegenheid om Palingsound museum van Jan Smit, dat in het pand van De Beukenhof resideert, te bekijken of een wandelingetje langs de 'boulevard' te maken.
 
Tegen 16.30 uur ontmoetten we allemaal weer in de lounch bij de kegelbaan en tegen 18.00 uur werd het tijd de schoenen te verwisselen voor speciale kegelbaan-schoenen. We werden ingedeeld in groepjes van vier.
Nadat de namen op het deelnamebord waren ingevuld kon het spel beginnen. Dat was wel weer eens heel wat anders dan line dansen. De kegelballen bleken knap zwaar maar de linedansers werden steeds behendiger in het rollen van de ballen, hoewel deze niet allemaal in de rechte koers wilden houden..
  Toch werden er werden hoge scores gemaakt en het lukte een aantal zelfs alle kegels om te gooien.
De clubgenoten werden met geestdrift toegejuicht. Er werd zo snel gewisseld dat er bijna geen tijd was voor een praatje.
Na vijftien ronden was het al weer tijd om aan tafel aan te schuiven en zo, door elkaar heen doorgehusseld, kon de kennismaking voortgezet worden.
Daarbij werd besloten voor 2017 al een nieuwe bestemming voor het uitje vast te stellen. We gaan dan naar de Jordaan!
Meer informatie over line dansen in de Beemster
 

Conditie
Om de conditie op peil te houden is line dancen een echt een fijn alternatief om te doen. Leuke dansjes uitvoeren op gezellige countrymuziek en toch de spieren aan het werk zetten. Hoewel het aanvankelijk niet meeviel, is de beginnersgroep van 2015 intussen toch al aardig bekend met de pasjes en figuren.

 

De starters dansen van 19.00-19.30 u. Daarna even pauze en dan gaan ze verder met de gevorderden van 19.45-20.30 u. Hopelijk blijven na de samenvoeging met de gevorderde groep alle zes starters volhouden met meedraaien, want tegen gemiddeld 15 jaar ervaring hebben de gevorderden al wel meer dan honderd dansjes geleerd.

 

Linedansen doe je gewoon voor je eigen genoegen en optreden voor publiek is daarbij niet het geval. Toch heeft Beemster in 2004 tijdens de Zondagsmarkt kennis kunnen maken met wat toen de maandaggroep was en waar toen ook nog veel heren bij vertegenwoordigd waren.
Ook doet Erika met haar groepen mee aan een jaarlijk linedancefestijn in De Rijp, waar bij je ook gewoon kan meedoen. Dit festijn vond op 3 april plaats.

 

Tussentijds instromende deelnemers
- Is sprake van aspiranten zonder line- danservaring dan wordt in overleg met de lerares, als opstart, extra lestijd ingepland mits er sprake is van minimaal 10 nieuwe
deelnemers.
- Bij een kleiner aantal nieuwe deelnemerc zal bekeken worden of en hoeveel extra tijd voorafgaande aan de les (aanvang 19.30 u.), voor het aanleren van passen, mogelijk is. Meer informatie: 020-8228471