Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Ouderpresentatie circuit beeldende vorming Lourdesschool
Donderdagavond 14 april 2016  
Door Geert Heikens
(Groot)ouders en andere belangstellenden waren door leerlingen van de Lourdesschool in Westbeemster uitgenodigd om het eindresultaat van het Creatief Circuit te komen bewonderen. Dit beeldende vorming project wordt door de leerlingen van de bovenbouw jaarlijks gehouden en dit jaar was het thema Groen&Groei.
In de diverse lokalen en rond de school kon genoten worden van veelal inventieve objecten.
Het was aardig om te ervaren hoe kinderen hun (groot) ouders via een plattegrond langs de diverse onderdelen loodsten. “Kijk man, deze boot heb ik gemaakt!” 
 
 
Een doeltreffende en gelijktijdig eenvoudige constructie van een op te blazen ballon met een rietje. De luchtverplaatsing van de leeglopende ballon zorgde dat het bootje vaart kreeg. Even verderop werden de toeschouwers uitgenodigd om plaats te nemen in een heuse hut.   Voetbal
Ook buiten stonden de concepten van ‘groene scholen’ te pronken.
Opvallend dat op veel daken een voetbalveld was geprojecteerd.
Voetbal leeft. Ook in de West. Gras is een prima isolatiemateriaal.

 
De schilderijen waren veiligheidshalve in de gymzaal neergezet.
Qua temperatuur was dit niet eens nodig geweest want het was die donderdagavond heerlijk toeven buiten. Ook al door de overheerlijke versnaperingen waar de leerlingen mee rond gingen.
  In een andere ruimte vertoonden de kinderen hilarische schimmenspellen.En wat te denken van het voelvoetpad. Kinderen loodsten hun ouders, de schoenen uit, over een pad met verschillende bedekkingen. Het was aan de ouders om te voelen waar ze overheen liepen. Geen eenvoudige opgave.