Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Openluchtvoorstelling 'De Klucht van de Molenaar'
Vrolijke Breugeliaanse avond bij Korenmolen De Nachtegaal

 

In 1613, drie jaar na de droogmaking van de Beemster, schreef de Hollandse dichter, toneelschrijver en rederijker Bredero 'De Klucht van de Molenaar'. Met zijn boerse grappen en grollen viel het stuk meteen al zeer in de smaak van het publiek en dat doet het eigenlijk nog, want de klucht wordt nog steeds met groot succes opgevoerd.

Daarom hebben vier Beemster toneelspelers: Paul Mounoury, Helen Köhne, Annie Roet en Geert Heikens de handschoen opgeraapt om het ook eens te proberen. Ze zullen er zeker een doldwaze Breugheliaanse voorstelling van maken. en... ze zouden zich geen beter decor kunnen wensen dan die van de korenmolen 'De Nachtegaal'. Aan de mimiek van de acteurs zal ongetwijfeld niet liggen. Daar staat de regie van Mart Hellingman garant voor.

Om de taal beter te kunnen verstaan, de Nederlanders van toen spraken toch wel een beetje anders dan thans het geval is, heeft tekstschrijver Ben Smit deze wat gemoderniseerd.


Openlucht
De uitvoering van Klucht van de Molenaar betreft een openluchtvoorstelling en die zal maar liefst zes keer worden uitgevoerd op 3, 4 en 5 juni. Er zijn twee voorstellingen per avond, namelijk van de eerste om 18.30-20.30 u. en de tweede vanaf 19.30-21.30 u.

Maaltijd vooraf of aansluitend Voorafgaand of aansluitend aan de voorstellingen wordt een molenaarsmaaltijd met soep, brood en pannenkoeken geserveerd. Kosten, € 25.- p.p.

Bereikbaarheid
Aangezien bij de molen geen parkeergelegenheid is, zal een gratis pendelbus rijden vanaf het marktplein ín Middenbeemster naar de molen en vice versa.

Kaarten verkríjgbaar bij
- Korenmolen De Nachtegaal en
- Bezoekerscentrum Beemster Middenweg I85, Middenbeemster 

 

Kaartjes bestellen per e-mail
info@nachtegaalbeemster.nl
Geef duidelijk aan op welke dag u de Breugheliaanse avond wilt bezoeken, op welk tijdstip en met hoeveel personen. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u een bericht met daarin het rekeningnummer waarop u het kunt overmaken. Na overmaking wordt een e-mailbevestiging gestuurd, dat tevens geldt als toegangsbewijs.
Wees er snel bij, want per voorstelling zijn er slechts 50 plaatsen beschikbaar

www.nachtegaalbeemster.nl
Hobrederweg 4A, Middenbeemster