Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Muziek aan de Middenweg 'zwom' tussen de buien door
Beemster Muziekfestival mooi besluit vakantietijd
Middenbeemster, 20 augustus 2016    
Het weer op deze Muziek aan de Middenweg-dag was nog niet eens zo slecht als De Bilt in het vooruitzicht had gesteld. Al regende het om 11.00 uur nog met bakken uit de lucht, toch scheen ook nog wel bij pozen de zon.
Het was wel een kletsnatte start van dit Beemster muziekfestijn, maar de List/Shaffy fans bleken niet door het weer te zijn ontmoedigd, want het hele marktplein voor Onder de Linden stond stikvol deelnemers, die aangevuurd door Sjors van der Panne en Liesbeth List gezamenlijk het lied 'zing, lach, huil, bid' aanhieven, Tijdens dit optreden begon de lucht te breken en de zon liet zich zien, alleen onder de bomen bleef het nog wel even flink doordruppelen.
 
Gelukkig had iedereen zich er wel op voorbereid dat het niet de hele dag droog zou blijven en zich gewapend met de paraplu.   Het programma over het optreden van Liesbeth beloofde niet meer en niet minder dan dat het startschot door haar zou worden gegeven.
La List
Omdat het door de massale toestroom van publiek niet mogelijk was van dichtbij een betere kiek van de grande dame te maken, hierbij een foto van het programma. Ondanks haar leeftijd ziet ze er nog bruisend uit. Maar... tot grote teleurstelling van het publiek liet ze zich nauwelijks horen. Alleen zong ze samen met Sjors twee regeltjes van het 'zing, lach, huil-liedje'. Er werd door het publiek getwijfeld aan de kwaliteit van de geluidsinstallatie en er werd geroepen: 'Ik hoor niets!' De vedette hield zich ook opvallend op aan de zijcoulissen. Later vertelde iemand dat haar stem het heeft opgegeven en ze helaas niet meer kan zingen. Mijn herinneringen gingen terug naar haar allereerste optreden tijdens een feestje van een Amsterdams koor, zo begin jaren 60 van de vorige eeuw. Ze werd daar geïntroduceerd door zangpedagoge Bep Ogterop, die haar voorstelde als bijzonder talentvolle leerling. En daar was ze dan: een frêle tiener met het haar nog het zelfde gekapt. Dat is dus meer dan een halve eeuw geleden. Wellicht ben ik nu ook getuige geweest van haar zwanenzang.
  Muziek op wel 22 plekken
Ongetwijfeld heeft de roem van Liesbeth bijgedragen tot een grote toestroom van publiek voor Muziek aan de Middenweg. De straten in het dorp stonden overal vol geparkeerde auto´s. Na dit gloedvolle openingsmoment kon het publiek zich op niet minder dan 22 plekken laten vermaken door muziekgroepjes van diverse samenstelling en repertoire.
Gelukkig was het opgehouden met regenen, al viel er soms nu en dan nog een buitje.
Velen maakten gebruik van de mogelijkheid om zich met een dubbeldeks bus naar verder gelegen plekken te laten vervoeren: velen pakten de echter de fiets of gingen lopen.
 
Al op elk van de vier marktpleinen was van alles te doen en de zon was gelukkig ook weer even gaan schijnen. Bij het Beemster Spijshuis waren de Sidewinders opgesteld. Ze speelden heerlijke muziek uit de jaren 60.   Aan de overkant van het plein voor restaurant Alles met Liefde trad het Viswijvenkoor Dulle Griet op met hartverwarmende liedjes uit het gewone leven, soms wat pikant, maar altijd leuk, zoals het lied: 'de zolder is hoog'.
 
Indachtig het wispelturige weer hadden veel deelnemers gekozen voor een optreden binnenshuis. Museum Betje Wolff had het koetshuis ontruimd. Daar zongen om beurten het duo Inge en en Michel en trad Amado op. Helaas was er zoveel belangstelling dat het Koetshuis te klein bleek om iedereen binnen te laten genieten.   Dat was ook het geval bij Bezoekerscentrum waar Ageeth de Haan en Pier Thielen leuke liedjes voor kinderen brachten. Ageeth liet haar jeugdig publiek meedoen: zingen, klappen, stampen of hoera roepen. Elke voorstelling kreeg zoveel publiek, dat het pas bij het allerlaatste optreden mogelijk werd het optreden bij te wonen.

Pinka en Florrie
De clowns Pinka en Florrie, die al weer voor de derde keer deelnamen aan Muziek aan de Middenweg maakten bij het Bezoekerscentrum reclame voor het kinderprogramma van Ageeth de Haan.
Later op de dag zouden ze zich op hun autopeds naar Breidablick begeven om daar ook een beetje vrolijkheid te brengen.

Pinka en Florrie vestigden hun aandacht op het bord met de mededeling: 'De scholen zijn weer begonnen'. Na Muziek aan de Middenweg is de vakantietijd dus weer zo goed als voorbij.