Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Middenbeemster 26 december 2016

   

Twee zussen: Sharon en Manon en hun vriendin Cherish vonden dat in Middenbeemster helemaal niets in de vorm van een knutselclubjevoor jonge kinderen was. Daarom besloten ze daar iets aan te gaan doen. Als jonge moeders weten ze van hun eigen kroost hoe fijn die het vinden om met allerlei knutselmaterialen aan de gang te gaan. Ze bedachten daarom dat het leuk zou zijn een knutselclub voor groepjes van maximaal 25 deelnemers op te starten.
Verder dachten ze ook aan sport en spel. Immers de speeltuin is in de onmiddellijke omgeving.
Waar het betreft les geven, dat is zeker wel toevertrouwd aan Manon en Sharon van Dansstudio de Kloek en niet minder aan Cherish, die een opleiding volgt aan de SPH. (Sociaal Pedagogische Hogeschool)

  Het BeeJeegebouw
Ze besloten te beginnen met een proef tijdens de kerstvakantie. Al van te voren hadden ze andere moeders benaderd met de vraag hoe die het zouden vinden als hun zoon of dochter in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar in een groepje creatief bezig kon zijn.
De reacties waren enthousiast en daarom togen de drie naar wethouder Aagje Zeeman om te vragen of het BeeJeegebouw voor hun activiteit ter beschikking gesteld kon worden. Die vond het een geweldig voorstel, want het is al een hele tijd geleden dat de BeeJee voor een dergelijke activiteit gebruikt werd. Het vinden van een goede lokaliteit was met haar toezegging al een hele zorg minder.
Voorbereiding    
 
Maar alvorens te kunnen starten moesten ze zich natuurlijk wel terdege voorbereiden en alles zelf uit te proberen. Er moest materiaal aangeschaft worden en boeken met knutselideeën. Dat betekende toch wel een diepe duik in de beurs. Ook volgden ze een cursus bij Gerda de Vink voor BedrijfsHulpVerlening om te kunnen ingrijpen mocht er tijdens de activiteiten onverhoopt iets gebeuren. Dat alles staat in geuren en kleuren op hun eigen facebookpagina fitenfunfactory.

Plannen
De gedachten van de drie initiatiefneemsters gaan ook uit naar het organiseren van andere activiteiten zoals sport en spel en bingo, of een tentennacht, zoals die in het verleden in de speeltuin De Spelemei werd gehouden. Of een huttendorp...
Kortom: er is genoeg te bedenken voor het komende jaar, maar voorlopig startten ze met activiteiten in de kerstvakantie op de woensdag. Op woensdag 28 december werden al knutseluurtjes gehouden, namelijk voor drie categorieën: kinderen van 4/5 jaar, daarna van 6/8 en 9/12 jaar.
Op vrijdag 30 december werd een mooie film gedraaid.

 
  Woensdag 4 januari
Deelnemen aan de handwerkactiviteiten was drie euro en entree voor de film vijf euro. De prijs voor deelname bleek voor de ouders vooralsnog geen bezwaar op te leveren, want de aanmeldingen stroomden binnen. Ook voor woensdag 4 januari is de inschrijving al vol. Er moesten zelfs kinderen van de eerste knutseldag worden doorgeschoven. Dus wordt in het BeeJeegebouw van 10.30-11.30 uur met de kleintjes van 4/5 weer geknutseld en van 13.30-15.00 uur zijn dames van 6/12 jaar welkom bij 'Girls only' waarbij ze een dromenvanger gaan maken; van 15.30-17.00 uur komen de 'Boys only', leeftijd 6/12 jaar die een eigen voetbalspel gaan maken.
De grote belangstelling is voor het drietal hoopgevend genoeg om verder te kunnen borduren op hun activiteit. Ja, in de toekomst hopen ze zelf een klein bedrijfje voor kinderactiviteiten op te zetten.
Zo'n eerste ochtend is het natuurlijk leuk om zelf even een kijkje te gaan nemen. De dames hadden er veel werk van gemaakt. Dat was buiten al te zien aan het BeeJee gebouw waar de vlaggetjes uithingen. Binnen was ook kerstsfeer geschapen door de kerstboompjes op de tafels. Een dozijn hummeltjes hield zich bezig met het maken van een sneeuwpop. Al het benodigde materiaal bleek ruim aanwezig. Enthousiast begonnen ze closetrolletjes met wattenbolletjes te beplakken.
 
 
Dat viel ook nog niet altijd mee, zodat al snel de handjes vol plaksel zaten en dus regelmatig moesten worden gewassen. Cherish had er haar handen aan vol, want die kraan van het BeeJeegebouw is toch weer heel anders dan thuis.   Maar gelukkig waren er handen genoeg om de peuters te helpen. Vooral bij het maken en versieren van de hoge hoed met een lintje, glinsterdingetjes en verder de knoopjes en een wortelneus. Natuurlijk was ook gezorgd voor drankje en een snoepje.
 
In grote gezelligheid werden de sneeuwpopjes met veel toewijding gemaakt.   een klein uurtje later waren ze allemaal klaar. Wat waren ze trots!