Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Bronzen drenkelingenmedaille voor André Bink en René Burggraaf
Middenbeemster, 15 december 2016

Burgemeester Joyce van Beek heeft donderdagmiddag 15 december in het Gemeentehuis van Beemster aan de redders in nood André Bink (Beemster) en René Burggraaf (Oosthuizen) de bronzen drenkelingenmedaille uitgereikt. 
Zij deed dit onder toeziend oog van familie van de redders,  brandweercommandant André Siebeling en het slachtoffer Piet Ossebaar. Deze laatste was op 10 mei met zijn auto over de Purmerenderweg op weg naar het tuincentrum om plantjes te kopen toen hij plots van de weg geraakte en op zijn kop in de wegsloot belandde. 
Buurtbewoner Bink stond op dat moment op de ladder zijn huis te schilderen en aarzelde geen moment toen hij een opvallende klap hoorde. René Burggraaf passeerde het eenzijdige ongeval en wist als professioneel brandweerduiker assistentie te verlenen. 
Burgemeester van Beek: “jullie hebben in korte tijd uitstekend gehandeld en daarmee goed burgerschap getoond”. Reden om contact op te nemen met de  heer Heldring van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen om deze moed te belonen. Op jaarbasis worden ongeveer vijfenvijftigmedailles uitgereikt.  
Na afloop van de uitreiking van de medailles inclusief oorkonde, was het nog een genoeglijk samenzijn in het Gemeentehuis.

Geert