Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Middenbeemster, 29 december 2016

Het hiernaast staande bericht werd gepubliceerd in de krant op 23 december. Daarin staat dat voor restauratie van Onder de Linden in Middenbeemster een subsidie van €26.549 wordt toegekend. Desgevraagd deelde de Heer J.Dik, PR man van Onder de Linden mee, niet precies te weten waar deze subsidie precies voor bestemd is? Hij vermoedt dat het de verzakkende kademuur betreft waardoor de slangentoren van Onder de Linden langzaam in de sloot dreigt weg te zinken. Dat zou inderdaad de ernstige verzakking van de kademuur kunnen zijn.

Deze Beemster Bengel heeft in dit verband al in augustus dit jaar geschreven over de verscholen gevelsteen, die werd geplaatst ter gelegenheid van de eerste steenlegging van het gebouw in 1838. In de periode 1838-1883 diende het namelijk als school en alvorens het Cultureel Centrum Onder de Linden werd, was het jarenlang in gebruik als brandweerkazerne, vandaar de slangentoren.
Door de diverse veranderingen en gebruik van het gebouw is de gevelsteen op een niet voor het publiek zichtbare plek terecht gekomen. Hopelijk kan met de restauratie van de kademuur de steen meteen weer even op zijn oude plek naast de deur bij de ingang terug worden geplaatst.