Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Burgemeester feliciteert en Fanfare brengt aubade
voor Mar en Piet Brouwer-Zijp 65 jaar getrouwd
Middenbeemster, Dinsdag 19 juli:    
Op de kop af 65 jaar geleden (19 juli 1951) zijn Mar en Piet Brouwer-Zijp in het huwelijk getreden. Reden voor zowel de burgemeester als Beemster’s Fanfare om acte de présence te geven.
Voor de burgemeester de eerste keer. Voor fanfare is het een herhaling van vijf jaar geleden. Toen aan de Middenweg. Op het hoekje van de Hobrederweg.
Nu in Middelwijck. Waar het echtpaar sinds enkele jaren woont.
Het balkon is feestelijk versierd. In het weekend is het feest al gevierd met de familie. De verrassing is groot. Al vertrouwt Piet de burgemeester toe dat hij “in de loop van de dag al wel even aan haar gedacht had”. 
 
  Mar: “Als we het van te voren geweten hadden, had ik Piet zijn lange broek wel laten aantrekken”. De temperaturen zijn tropisch. Heerlijk om buiten te spelen.
Na kort beraad, treedt de fanfare toch in ‘vol ornaat’ (met jasje) aan. Kunnen ze alvast wennen aan de temperaturen welke ze ongetwijfeld zullen  tegenkomen in Zuid Italië.  Want daar gaan ze begin augustus naar toe. Vliegend.
Het bruidspaar en de familie genieten zichtbaar.  Mar en Piet gezeten op de  versierde feeststoelen. Vooral bij het ‘Lang zullen ze leven’, zingen de toegestroomde buurtjes van Middelwijck uit volle borst mee. Een ontspannen half uurtje.
Aan het eind van de serenade wacht de verrassing: een overheerlijk ijsje voor alle aanwezigen en daarna ook nog een vloeibare versnapering.
De felicitaties ondersteund met een heerlijke ‘Beemstermand’ van burgemeester van Beek doen Mar en Piet goed.  Mar verhaalt kort van de prachtige tijd dat ze namens de VVD in de Raad zitting had.  En hun betrokkenheid bij de koersbal. Uiteraard komt het fruitbedrijf van de Jisperweg ook nog even in beeld. Niet te vergeten alle andere sociale functies welke ze in de loop der jaren bekleed hebben.
Na een klein uurtje, keert de rust terug op het grasveld.  De familie gaat naar binnen.
 
 

Ongetwijfeld wordt er nog langdurig nagepraat over deze ‘tropische verrassing’.
Geert Heikens