Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Boerderijdierenmiddag hield het niet helemaal droog
Middenbeemster, 29 juli 2015    
  De boerderijmiddag van de Beemster Feestweek begon droog maar wel onder donkere regenluchten. Toch waagde de organisatie van deze middag het er op.
Traditioneel werd begonnen met de hondenshow, waarbij kleine baasjes hun trouwe viervoeter over een uitgezet parcours lieten lopen.
Alvorens ze met hun boxer, Jack Russell of retriever konden gaan slalommen, door een waterbak lopen of over een hekje springen werden de deelnemers eerst geïnterviewd.
Ze moesten over hun huisvriend iets vertellen. Natuurlijk hoe die heette en van welk ras ze waren, maar ook werd gevraagd of de hond een kunstje kon doen.
 
Deze jongeheer met de pet had een grote boxer meegenomen, die echter zeer gehoorzaam de bevelen van zijn baasje opvolgde. Maar al dat publiek langs het parcours had deze reus toch wel behoorlijk zenuwachtig gemaakt. Nadat als laatste stunt op de strobaal was gesprongen, zat hij te bibberen van de zenuwen.

  Veel zelfverzekerder was de golden retriever, die de show stal door te laten zien dat hij goed kon apporteren. Een weggeworpen voorwerp bracht hij netjes bij zijn baasje terug. Aan de zijlijn stond een heel legertje Jack Russells opgesteld, om hun kunstjes te gaan vertonen. Maar helaas begon toen de regen met bakken naar beneden te vallen.
 
Velen hadden blijkbaar al verwacht dat het niet droog zou blijven en een paraplu bij zich gestoken, die nu goede diensten deed.   Het publiek trok zich terug bij de stalletjes die gelukkig voldoende bescherming tegen de regen boden.
  Somber werd naar boven gekeken of de lucht al opklaarde. Door het dichte bladerdak, dat inmiddels behoorlijk begon door te lekken, piekte de toren van de kerk. Zichtbaar was de regen die als een dicht 'gordijn' naar beneden stroomde.
Het duurde een kwartiertje en toen werd het gelukkig lichter en kon de hondenshow hervat worden.
Gelukkig bleef het daarna droog en de bezoekers liepen langs de stalletjes, waar verenigingen particulieren en Beemster bedrijven zich presenteerden.
Ook konden kinderen meedoen aan een aantal leuke activiteiten en de ponyrijders gingen door met ringsteken.
 
Uiteraard waren op deze middag ook echte boerderijdieren te zien, zoals de prachtige zwarte Belgen, kolossale sterke paarden met lange manen. Of de flink uit de kluiten gewassen koeien, zoals deze Rosa 2, Holsteiner gemengd. Desgevraagd werd verteld dat deze koeien heerlijk in de wei mogen lopen en-leuk om te horen-dat de eigenaar vaak naar 'The Incredible doctor Pol' op TV kijkt en van de aanwijzingen van deze oude veearts ook nog al eens wat opsteekt.
 
Schattig om te zien waren deze dwergpaardjes met een nog kleiner veulentje. Natuurlijk waren er ook schapen en in de kooitjes waren konijnen, cavia's en kippen te bewonderen.
Gelukkig bleef het tot na de sluiting van de boerderijmiddag droog.