Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Jeu de Boules trof het met het weer
Middenbeemster, 28 juli 2016  
Leden van Touché une boule, de club die op de donderdagmiddag van de Beemster Feestweek altijd de jeu de bouleswedstrijden organiseert, keken 's morgens wel heel bedenkelijk naar de lucht, waaruit de hele ochtend al de regen met bakken naar beneden viel. 9 mm regen telde de regenmeter.
Gelukkig werd het tegen het middaguur droog en dat zou de hele middag zo blijven, zodat wel van een goedgunstige weergod gesproken kan worden. Ook gelukkig dat onder het grind van de jeu de boulesbanen een goede riolering aanwezig is, zodat de plassen snel verdwenen waren. Tegen aanvangstijd waren alle deelnemende ploegen en kon het spel op tijd beginnen.
Er heerste een gezellige drukte en het geroezemoes van de stemmen werd gelukkig niet overschreeuwd door de geluidsinstallatie. Het aantal deelnemende teams (2 poules, één met 32 teams en één met 38 teams) heeft door de populariteit van dit spel intussen wel het maximum bereikt. Groter groeien kan niet en dat is maar gelukkig ook. Het is best druk op het veld, maar er is geen sprake van mensenmassa's en er heerst een genoeglijke en ontspannen sfeer. Het uitmeten van de afstanden door de spelleiding kon ook rustig worden gedaan, terwijl alle jeu de boulers hem nauwlettend op de vingers keken.
Het publiek, dat ook aanwezig was, had zich verzekerd van een zitplaats op de bankjes en bij de bar.

De uitslagen voor de teams met weer klinkende kermisnamen luiden:

1. De Bacoboellies: 3 W + 24 (9-07)
2. Poldernichten: 3 W + 25 (0-9)
3. De Bakkeronies: 3 W + 25 (9-3)
4. Het zit er niet in: 3 W +25 (3-9)
5. De Keigooiers: 3 W + 22
{6. De Zuidwesters: 3 W +21
{7. De Pokéboules: 3 W + 21
{8. Verhoeks Transport: 3 W +19
{9. Kansloos: 3 W + 19
{10. De Woestijnbekken: 3W + 19

Poedelprijs:
Brunchboerderij Pelkoorn: 0 W - 32

Na het eindsignaal konden alle punten worden opgeteld en dat duurde wel een poosje, maar geen nood: het was en bleef gezellig op de jeude boulesbaan, waar de zon zich van zijn beste kant liet zien.