Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Burgemeester opende Beemster Kermisweek in de octopus
Middenbeemster, 24 juli 2016    
  Op al die toespraken, daar zat de jeugd niet te wachten. Zeker niet nu de optocht met ballonnen naar het kermisterrein en het oplaten er van als een te grote belasting voor het milieu van het programma was geschrapt.
Het was aanvankelijk ook minder druk rond de kermisattracties, maar tegen klokslag 14.00 stonden er toch heel wat kinderen en volwassenen op de komst van burgemeester Joyce van Beek te wachten. Zij had immers de sleutel om de kermis te openen. Toen de burgemeester vroeg of ze dan maar snel een eind aan het wachten moest maken, steeg een gejuich op. Haar officiële openingsdaad was een vliegtochtje met twee kleine meisjes in de Octopus.
 
Tot die tijd was het nou niet bepaald stil op het kermisterrein geweest, want er stond een als clown uitgedost persoon, die populaire liedjes brulde door de luidspeakers.   De attracties, zoals het reuzenrad, de botsautootjes en de cakewalk zetten zich na de opening eveneens in beweging. De Beemster Kermis 2016 was begonnen...
 
Als goedmakertje voor het wegvallen van het ballonnenfestijn was een kleurwedstrijd ingelast. De kinderen konden deze bij de opening inleveren en wie weet winnen ze er wel een leuk prijsje mee.