Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Ouderenmiddag Beemster Feestweek
El Capstok speelde voor het verkeerde publiek
Middenbeemster, 27 juli 2016
Traditiegetrouw werd in de grote zaal van Breidablick weer de Ouderenmiddag van de Beemster Feestweek gehouden. Het programma vermeldde het optreden van straattheater en eenmans-orkest van El Capstok, dat dit een spraakmakende, humoristische middag beloofde te worden. Op het eerste gezicht leek het wel een veelbelovende invulling van het programma. Maar dat viel tegen! De gasten van deze middag vonden het veel te kinderachtig. Verslaggever dezes, die al geacht wordt tot deze doelgroep te behoren, kreeg eerlijk gezegd toch ook het gevoel te zijn binnen gewandeld bij het kindertheater van Onder de Linden.
  Op het podium stond een Jeroen Boschachtig figuur met een haakneus en een soort scharensliepkarretje die met een knorrige krakende oude mannenstem iets vertelde. Wat?: dat was grotendeels onverstaanbaar. Daarom begonnen de aanwezigen met elkaar te praten en dat viel weer slecht bij diegenen die poogden te verstaan wat werd gezegd. Natuurlijk was het sneu voor de artiest, die wèl zijn best deed.
Dat de keuze niet altijd in de smaak valt, werd op deze middag echter pijnlijk duidelijk. Er was al minder publiek dan gewoonlijk omdat, naar verluidt, het programma van 2015 tegen viel. In de pauze werd nu zelfs gemopper gehoord. "Dit vindt mijn achterkleinzoon van 10 al veel te kinderachtig!" werd verontwaardigd gezegd.
Het gemopper was zeker niet gericht aan het adres van de gastdames, die iedereen met allerlei lekkers verwenden.
Ook toen na de pauze deze artiest nogmaals probeerde de stemming er in te krijgen door met een bolhoedje op, een mondharmonica en trommeltjes te zingen en muziek te maken, werd dat niet gewaardeerd. Velen bleven nog even lekker buiten zitten en genieten van de consumpties die meer dan rijkelijk werden geserveerd. Hoewel... het Beemsterlied kon er nog net van af.
Het wordt misschien tijd dat de invulling van Ouderenmiddag eens onder de loep wordt genomen. Of die misschien nog wel past in het gedruis van de Beemster Feestweek. De ouderen van nu zijn niet meer de ouderen van 1975, zeg maar.