Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Puzzeltocht Beemster Feestweek met veel vragen
deed jeugd opmerkzaam maken op bijzonderheden
Middenbeemster 30 juli 2016
 
De belangstelling van de jeugd en ouders voor de puzzeltocht op zaterdag 30 augustus was behoorlijk groot. Niet minder dan 16 ploegen werden door de wedstrijdorganisatie vanaf het IJsbaanterrein de Verzetsheldenbuurt van Middenbeemster ingestuurd. Ze kregen per ploeg een opdrachtformulier mee, met vragen die ze onderweg konden beantwoorden. Per ploeg gingen gemiddeld 4/5 kinderen mee, vergezeld door hun ouders, die er ook veel plezier in hadden en vaak met oplossingen kwamen aandragen als de jeugd het even niet wist.
 
Op hun tocht kwamen ze langs allerlei dingen waarop ze moesten letten, bijvoorbeeld: Wat hangt er aan de muur van nr. 12 in de Van Randwijklaan of hoe heet het paaltje in de Koen Rozendaalstraat op nr. 18. In de Raadhuisstraat moest worden geteld hoeveel beelden daar in de tuinen stonden.
 

Onderweg waren een paar aanlegplaatsen. Op één adres werden limonade en een zakje chips aangeboden. Heerlijk knabbelend liepen ze verder en noteerden nog even bij de bibliotheek hoeveel meter deze onder zeeniveau staat. De organisatie had tijdens de voorbereidingsroute veel bijzondere dingen genoteerd.
Misschien was de vraag ook wel handig geweest wat er in de groene container op het T.de Coeneplein moest worden gegooid. Was wel handig geweest, want onderweg 'verloren' de deelnemers de plastic zakjes van de chips. Gelukkig waren er moeders bij die ijverig dit achteloos weggeraakte zwerfvuil oppakten.
De puzzletocht werd afgesloten met een ijsje, op te halen in de IJssalon.