Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Creatief opgemaakte vazen van Jubilerende Ranonkel Arrangeurs
Harry en Ronald boekten met 'Haal een vaas uit de kas' groot succes
Middenbeemster,10 juli 2016  
 
'Haal een vaas uit de kas', was de slogan van Harry IJlst en Ronald Wagemaker ter gelegenheid van het 25 jaar bestaan van hun bloemenzaak Ranonkel Arrangeurs. Op die oproep reageerde veel publiek. Niet minder dan 107 vazen werden uit de kast gehaald en naar de winkel gebracht om eventueel fraai opgemaakt te worden. Tenminste 25 exemplaren werden door toevallige klanten daarvoor aangewezen. Vanaf zaterdagavond tot in de kleine uurtjes van zondagochtend hebben de twee bloemisten op het wonderlijk assortiment aan vazen hun creatief gaven losgelaten. Het is maar de vraag hoe beiden hun hersenen gepijnigd moeten hebben om van bepaalde vazen toch nog iets bijzonders wisten te maken, omdat ze zelf toch ook een heel aparte smaak hebben waar het betreft modern boeketten opmaken. Maar dat was natuurlijk juist de uitdaging.
 
Het publiek dat zondagmiddag toestroomde om de resultaten te bekijken was het er over eens dat het resultaat inderdaad verbluffend was. Desgevraagd vertelde Ronald dat het de kunst is om simpel te blijven en dat eenvoud juist bijdraagt aan een resultaat dat verwondert.
"Nee", ze hadden niet alle bloemen uit de voorraad nodig gehad. Veelal maken ze bij het opmaken gebruik van decoratieve takjes, grasjes of besjes om er iets speciaals van te maken. Dat laten de op deze pagina getoonde foto's wel zien. Ronald en Harry hadden zich laten inspireren door de decoratie op de vaas, door de kleur of de sfeer die er van uit ging. Heel bijzonder was wel de vaas in de vorm van olifant en ook de vaas met de grillige motieven en krullerige handvaten kreeg een bijzonder passende tooi.
 
In de winkel, de smederij en het jufferskamertje stonden overal de versierde vazen ten toon gesteld. Het werd overvol toen het publiek de resultaten kwam bekijken. Om deze tijd was er buiten even sprake van een tropische hitte, die door de vele bezoekers natuurlijk mee naar binnen werd genomen.
De kijkers hadden hoop, dat hun vaas was uitverkoren, maar helaas was dat voor 80 inzenders dus niet het geval. De bezitters van de versierde vazen mochten hun eigendom weer mee naar huis nemen om daar nog even van te kunnen genieten.
Er werd veel gekiekt en er zal zeker in de huiskamers nog over worden nagepraat. De jubileumstunt van de beide bloemisten werd een groot succes. En nu maar weer wachten wat bij Harry en Ronald nog meer van dergelijke creatieve ideeën opbloeien.