Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Feestelijke opening speelvoorzieningen Zuidoostbeemster
Zuidoostbeemster, 13 juli 2016    
 
Wethouder Aagje Zeeman heeft met ondersteuning van de broers Judge (6 jaar) en Jules (8 jaar) Kessels de speelvoorzieningen aan de Burgemeester Postmastraat en Boerengroenstraat in Zuidoostbeemster geopend. De opening concentreerde zich op de locatie Postmastraat.   Gedrieën ‘knipten’ ze op woensdagmiddag 13 juli op klokslag drie uur  het tussen twee zonnebloemen gespannen lint door.
Daarna namen de kinderen het terrein in beslag.
Bellenblazers zorgden nog lange tijd voor een luchtige sfeer.
 
Judge en Jules waren net als tal van andere kinderen actief geweest in de voorbereiding van de inrichting van het terrein. Ze hadden een heus ontwerp ingediend.  Hun inspanningen werden beloond met de functie van sidekick van de wethouder.   Het ging ze prima af. Al met al een spannende tijd want ze hadden deze middag ook afscheid genomen van hun oude school in Purmerend. Voor alle kinderen en hun ouders was er daarna nog een versnapering in het Buurthuis.
Geert Heikens
Beemster Compagnie
Al in maart dit jaar mochten de huidige en toekomstige bewonertjes van De Nieuwe Tuinderij meebeslissen over welke speelvoorzieningen er in de wijk zouden worden geplaatst.
De Beemster Compagnie selecteerde twee partijen die beiden een uitgebreide presentatie gaven over de invulling van de nieuwe speellocaties. De huidige en toekomstige bewoners werden uitgenodigd om de presentaties bij te wonen, waarbij vooral de kinderen centraal stonden.