Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Zomeravondconcert Beemsters Fanfare
Leerlingen Blauwe Morgenster zetten kroon op hun muzikale schooljaar
Middenbeemster, 23 juni 2016    
  Ongeveer 35 leerlingen van de Blauwe Morgenster, die het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan de muzieklessen op school, waren speciale muzikale gasten tijdens het zomeravondconcert dat Beemsters Fanfare traditioneel verzorgt in Middelwijck. Muziekdocente Dieke Verrijk zorgde er voor dat de redactie van deze site op de hoogte werd gesteld van dit bijzondere feit.
Zo kon het gebeuren dat het publiek van bewoners van Middelwijck aanzienlijk was uitgebreid met 'fans' van de jonge muzikanten, die aan het begin van het concert samen met de leden van Beemsters Fanfare onder leiding van dirigent Wim Klaver twee nummers ten gehore brachten.
 

Het was bijzonder spannend voor de leerlingen die zich in het afgelopen jaar bekwaamd hebben op bügels en trompetten. Ze hebben van te voren met de fanfare flink samen geoefend en het toch wel voor deze beginners moeilijke muziekstuk: Aqua de beber (water om te drinken) in de sfeer van Brazilië, het land van de Olympische Spelen, bleken ze goed onder de knie te hebben .

 
Voor de jonge slagwerkers was ook een muziekpartij op de fanfarepartituur uitgeschreven en die werd met verve gespeeld.
 
Daarna lieten de Blauwe Morgensterren met "Ik ben een dinosaurus"horen, dat er tijdens de muzieklessen ook heel fijn gezongen wordt.   Na het optreden van de jeugd speelde Beemsters Fanfare nog enkele fijne nummers, zoals Symphony Italia en Ritorne Torrento.
 
Op deze warme zonnige zomeravond na een zeer regenachtige dag begonnen toch weer spettertjes te vallen. Deze tubaspeler, die haar papieren partijtje op de muziekstandaard verwisseld had door een I-pad, luidt zeker een nieuwe tijd in waarbij het uitvoeren van muziek via de digitale weg nu lijkt te zijn binnen geslopen.