Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Bevok Stratenvolleybaltoernooi 2016


Volleybal en Vaderdag zijn al decennialang onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tweeëndertig jaar om precies te zijn. Dit jaar op zondag 19 juni. De weergoden waren positief gestemd want de dag ervoor en zeker de dag erna fikse neerslag. Op zondag zelf af en toe een vriendelijk zonnetje. Prima omstandigheden om met een vrienden- of collegagroep een paar potjes volleybal te spelen.
Om volgend jaar weer een succesvol toernooi te organiseren wordt een ieder gevraagd, ook ploegen die die dit jaar niet mee deden,  de enquête in te vullen op www.bevok.nl/enquete

 
De organisatie was dit jaar voor het eerst in handen van Mieke Tol, Petra de Wit en Joris de Wit. Het wiel hoefde echter niet opnieuw uitgevonden te worden, want vele partijen ondersteunen het toernooi al jaren, waardoor alles bijna vlekkeloos verliep.   Denk aan de vrijwilligers die helpen bij het opbouwen van de velden en het bijhouden van de uitslagen en tussenstanden, maar ook het geluid geïnstalleerd door Gerrit Albertsma, de wedstrijdwagen van Verhoeks Transport en de assistentie van de EHBO vereniging.
 
Er deden 20 teams mee, 11 heren en 9 mix. Eerst werd het ochtendprogramma gespeeld, op basis daarvan werden de middagpoules naar sterkte ingedeeld. De nummers 1 en 2 van elke poule speelden een finale tegen elkaar.
Dat leverde devolgende uitslagen op:

Topklasse Mix:
1. Verhoeks Transport
2. Blijf in de Beemster Yvonne!

  Hoofdklasse mix:
1. Bende van Ellende
2. Het trefpunt

Hoofdklasse heren
1. Nobevo
2. Jorphone / I love skin

 

Topklasse heren:
1. Kroegtijgers
2. Slap 30

   
Geert Heikens.
 
Leden van Beemsters Fanfare blijken niet alleen op hun instrumenten te kunnen spelen maar ook goed een balletje te slaan. (Erny)