Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Mevrouw H.Hoekstra vierde honderste verjaardag in Middelwijck
Middenbeemster 10 mei 2015    
Tijdens het koffieuurtje van Middelwijck werd in het conversatiezaal feest gevierd. Mevrouw H.Hoekstra die in het Beatrixpark nog zelfstandig woont, vierde haar honderdste verjaardag. Omdat zij besloten had die bijzondere dag op deze plek te houden stond niets meer in de weg om daar de pers ook maar bij uit te nodigen en die kwam weer in groten getale met camera's en verslaggevers aandraven. Zo vaak gebeurt het immers niet dat Beemster een honderdjarige binnen de grenzen heeft. Aan de grote tafel zat ze tussen de bloemetjes en haar familieleden te genieten van alle felicitaties van al haar medebewoners en het verzorgend personeel natuurlijk..  
  En daar was ook burgemeester Joyce van Beek, die persoonlijk kwam feliciteren en namens de Gemeente Beemster haar een taart aanbood. Daarna ging ze gezellig naast de honderdjarige zitten om een praatje met haar te maken.
Mevrouw Hoekstra is een dame, die ondanks leeftijdsperikelen het leven nog zeer positief bekijkt. Dat vertelde vrijwilligster Anita,die de oude dame in haar hart heeft gesloten. Maar ook omgekeerd is het geval. Samen met Anita had ze de hele feestelijke dag geregeld: ze waren naar de bakker gegaan om gebakjes te bestellen en naar Alles met Liefde om met genodigden te gaan genieten van een heerlijke lunch
Als een moeder
Die twee hebben elkaar gevonden... Anita beschouwt haar meer als een moeder. Ze vertelde dat ze heel graag met de oude dame er op uit trekt: een wandelingetje, of gezellig winkelen in Purmerend of het uitje met de Zonnebloem.
Mevrouw Hoekstra is nog zeer zelfstandig en regelt zelfs nog haar eigen financiën, waar ze af en toe wel eens een beetje hulp bij krijgt van Anita.
Mevrouw Hoekstra heeft geen kinderen en is ook nooit getrouwd geweest. Als beroep was ze werkzaam in de zorg en met name werkte ze jaren in de linnenkamer van een Verzorgingshuis.
 
  Gasten
Ook had de jarige met Anita geregeld wie er allemaal voor de receptie moesten worden uitgenodigd.
Onder de gasten die de jarige Job kwamen feliciteren bevonden zich de dames Meijerink en Jansen. De laatste moest onlangs helaas naar Verzorgingshuis De Meermin in Edam verhuizen.
Het was een hele fijne en hartelijke ontmoeting tussen de beide dames, die elkaar al lange poos niet meer hadden gezien. Dochter Ellen Jansen had voor deze speciale gelegenheid haar moeder uit Edam opgehaald.