Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal gaven benefietconcert
Middenbeemster maandag 16 mei 2016    
In de grote zaal van Beidablick gaven Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Dobal (piano) op 18 mei een benefietconcert ten gunste van Dameskoor Middelwijck. Carel vertelde dat zijn schoonmamma, tevens voorzitter van het koor, Hetty Lourens, hem overtuigd had, dat hij wel een middagje voor wilde opofferen om het koor een financële steun in de rug te geven en Juan Pablo, een vriend des huizes, was het daarmee roerend eens. Ze kozen voor een ruim een uur durend optreden, waarbij zij putten uit hun programma 'Hotel Victoria'. Ze brachten met hun spel een volle zaal tot ontroering en werden beloond met een artistieke bloemenhulde.
  Het concert was ter afsluiting van een kortlopende tientjesactie, die het bestuur van Dameskoor Middelwijck op touw had gezet om de kas weer gezond te maken. Door diverse redenen was er sprake van verlies van leden en ook de kosten waren behoorlijk gestegen. De aktie is goed verlopen, net als de inkomsten van het benefiet concert waardoor het koor in 2017 als vereniging verder kan. Lourens vertrouwt er op, dat het ledental in de komende periode weer zal toenemen.
Dames die graag en onder uitstekende leiding van Marja Boerke willen zingen, zijn opde maandagenmiddag na de vakantie van harte welkom.
Maar nu, om nog even op het concert terug te komen: het was een heel wisselend programma, waarbij beide muzikanten iets over de achtergrond van hun muziekstuk vertelden. Zo speelden ze Ñata blanca (Witneus) over de kater, die bij Carel was komen aanlopen en zich hier zeer thuisvoelde. Helaas kwam hij op zijn weg een rattenval tegen en moest dat bekopen met de amputatie van een van zijn pootjes. hetgeen hem niet belet door de weilanden te hobbelen: "Alsof hij een zamba danst, die je ook in drieën telt...Vandaar"was Carels hommage aan die dappere kater. Bij elk uit te voeren stuk werd ook een bijbehorende foto of tekening getoond.  
 

Frieda's milonga was een prachtig ingetogen gespeld stuk, een ode aan Frieda Menco (90), die Carel verteld had over hoe ze Auschwitz had overleefd en hoe ze haar lange leven wijdt aan de wereldvrede, door met veel jonge mensen overal in de wereld in gesprek te gaan over discriminatie. En zo werden de muziekstukken met een Argentijns/Nederlands sfeertje aan elkaar geregen. Tot vreugde van het publiek besloten Carel en Juan Pablo hun optreden met het spelen van het welbekende Adiós Nonino. Het applaus daarna was niet van de lucht. Geweldig bedankt Carel en Juan Pablo dat jullie dit voor ons koor hebben gedaan!