Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Korenfestival Beemster reikte ver over de Beemsterdijk B
Middenbeemster 28 me 2016    
Deze foto's zijn op groot formaat te zien: klik hier ;
Op 26 april 2006 werd het eerste Beemster Korenfestival gehouden in toen nog het Buurthuis Zuidoost aan het Verzetplein in ZOBeemster. Sindsdien zijn er tien jaar verstreken en de wens om dit Beemster Korenfestival weer eens te herhalen werd vele malen uitgesproken. Tenslotte pakten Marie en Nico Schroevers, Joep van der Oord en Sonja Tol de handschoen op en er werd een nieuwe datum geprikt op 28 mei 2016. In tegenstelling tot de puur lokale eerste versie met alleen Beemsterkoren, werd nu aanmelding mogelijk gemaakt voor koren van 'over de dijk'. De belangstelling om mee te doen was overweldigend.

Ja, er was zelfs een koor uit Duitsland dat zich aanmeldde. Het maximum aantal deelnemers was echter gesteld op 24 koren en daarom kregen veel koren helaas te horen, dat het festival volgeboekt was. Gelukkig konden de Beemster koren wel allemaal meedoen. Het waren in totaal vijf, maar de helft van het aantalkoren die in 2006 deelnamen.
Elk koor kreeg 20 minuten om op te komen en te zingen. Omdat verzocht werd om tijdens één van de blokken de zaal niet te verlaten, bleef iedereen netjes zitten en zo was de kerk de hele dag tot de allerlaatste plaats bezet. De niet bezette stoelen op deze foto waren voor het optredende koor.

 
  Nog meer lege stoelen waren voor het koor, dat gelegenheid kreeg om in te zingen. Aan de regie werd strak de hand gehouden. Als het ene koor het podium verliet, stond het andere alweer opgesteld om het te belklimmen. De organisatie liep op rolletjes.
Het zelf aankondigen van de uit te voeren werken was wegens dreigende tijdsoverschrijding geschrapt. Alle informatie was door de koren ingediend en die werd afwisselend verstrekt door ceremoniemeesters Nico Schroevers en Jessica de Vries.
Helaas waren de titels van de uit te voeren werken niet in de programmaboekjes opgenomen en bij het aankondigen ook minder goed te verstaan.
Daarom hieronder een foto van alle deelnemende koren van het eerste en het tweede blok met de uitgevoerde werken. Het is ondoenlijk om elk koor apart te beoordelen. Of een koor te hard of te zacht zong, wellicht alle frasering miste of zelfs wat onzuiver van toon klonk . Elke zanger(es) deed immers zijn/haar uiterste best en iedereen had er zin in om in deze heerlijke ruimte te kunnen zingen.
 
Het Seniorenkoor De Mare
o.l.v. Marja Boerke, pianist Ineke Verbaan: Cent milles chansons , Welcome spring, As Torrents, Waldesnacht, Komm holder Lenz
  Pop- en Musicalkoor Take it Easy
o.l.v. Guus Braakman, pianist Ronald van der Veen; Aquarius, La Mer, Just give me a reason, Sunrise sunset, Ameno, Un, deux, trois, Precious Lord, Love shine a light
 

Beemster Kinderkoor
o.l.v. Jan Maarten Koeman en Minke Huizinga, pianist Tiny Mol: Twee liedjes uit de musical Pinokkio, Hearts around the world, Een Klein lied, Diep in de zee, Waarheen leidt de weg (uit les choristes)

 

Het Duitse Koor Kirchspiel o.l.v. Sybille Schulze, aan de piano Mayumi Eguro:
Wohl mich, dass ich Jesu habe, Messe Breve nr. 7 - Kyrie en Gloria, Gib mir die richtigen Worte, Der Kuckkuck un der Esel, Kein Schöner Land, Modernes Quodlibet Singt dem Herrn

 
Het koor 'In Stemming' uit Ilpendam
o.l.v. Marjo van der Dol: Ubi Caritas, Nyne otpuscaesi , Adieu sweet amarillis. The three fishers, Als ick u Vinde, Mille regrets, Somebody loves me, Tourdion
  Dameskoor Evergreen uit Wormer
o.l.v. Joep van der Oord, pianist Lucas de Bruin: Syahimba, Fly me to the moon, S'vivon,
Electricity Welcome to the sixties, You raise me up.

Tot zover het optreden van zes koren in het eerste blok.
Voor het tweede blok waren ook zes koren ingeroosterd, maar het koor 'De Meeste stemmen' uit Heemskerk had zich helaas afgemeld.

 
Dameskoor Middelwijck uit Middenbeemster
o.l.v. Marja Boerke, pianiast Niek Hartog: Luci Care, luci belle, What a wunderful world, Im Walde, Suliko, Vem kan Segla, Sing and Rejoice.
  Het koor had een verrassing in petto: Simon Boerke, die What a wunderful world en Sing and rejoyce van speelse nootjes op de trompet voorzag
 
Pop en Musicalkoor Ladies Voice uit ZOBeemster, o.l.v. Koos Klok, pianist Lisette van Oosterom: The Lindentree, 60's partyline, Make you feel my love, California dreaming, Wings, Moon River, Water come a me eye   Het Volendams Vocaal Ensemble
o.l.v. Kathinka Bootsman, pianist Kathinka Bootsman:
La Mer, I am sailing, As long as I have music, Mijn Volendam
 
Sint Caeciliakoor uit Edam o.l.v. Joep van der Oord, pianist Mayumi Eguro: Write thy name, Ave Verum, Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus en Agnus Deï uit de Mis in E dur   De twee solisten in de Mis waren de sopraan WillyAnna Van den Hof en alt Rita Sanders
 
Het Nieuwe Koor uit Volendam, dirigent Juliette Besijn, Keybord Danny Molenaar, giarist Tom Plat: Whenever God, You're the voyce, Neverending love, Listen to the music, So happy together   Aan het slot van elk blok werd het gezamenlijk uit te voeren werk: Won't you play a simple melody' gezongen.
Deze foto's zijn op groot formaat te zien: klik hier ;
voor de foto's van blok 3 en 4, klik hier