Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Spontaan bedankje van burgemeester van Beek
voor redders René Burggraaf en André Bink

Als verslaggever kun je natuurlijk niet altijd aanwezig zijn bij een bezoek dat burgemeester Joyce van Beek aflegt. Zo dus eventjes niet bij de aanbieding van een bloemrijke huldiging aan een persoon, die een pluim verdient.
Soms moet je het doen met een berichtje (plus foto) dat doorgezonden wordt. Floris Roos, communicatie medewerker bij de Gemeente zorgt er voor dat de Beemster Bengel toch op de hoogte wordt gehouden.

Floris stuurde op dinsdag 10 mei een berichtje, dat burgemeester Joyce van Beek spontaan een bezoek had gebracht aan de heren René Burggraaf en André Bink omdat ze in de ochtend van deze dag in eendrachtige samenwerking een te water geraakte bestuurder uit zijn auto hadden gered. Ze zocht de beide redders thuis meteen op om ze persoonlijk te bedanken voor dit knappe staaltje betrokken burgerschap.

Op z'n kop in de sloot
Het gebeurde op de Purmerenderweg. René en André zagen dat een auto op z'n kop in de sloot naast de weg belandde. Beiden reageerden zonder aarzelen.

Burggraaf is toevallig brandweerduiker en daarom wist hij snel te handelen, waarbij hij werd geholpen door Bink. Ze haalden de bestuurder uit de auto, waarna een inmiddels gearriveerde ambulance deze naar het ziekenhuis bracht.

foto boven: André Bink
foto rechts: René Burggraaf