Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Zelf rozijnenbrood brood bakken met meel van
Korenmolen de Nachtegaal

Kant en klaar pakket met meel van Beemster akkers

Middenbeemster , 10 mei 2016    

Wie op zaterdag 14 mei van plan is om tijdens het Molenweekeind met de zendamateurs Molen de Nachtegaal van 10.00-16.00 uur te bezoeken, kan dan natuurlijk ook even in het winkeltje van Tineke Meinema rond snuffelen en inkopen doen.

Grote sortering meelsoorten

Daar ligt een grote sortering volkoren tarwemeel (grof of fijn gebroken), tarwebloem, speltbloem, griesmeel, zemelen, 5 granen mix en Betje pannenkoekmix.
Dat alles is op de Beemster akkers van agrariër Jan van Kempen geteeld. Van molen De Zandhaas in Santpoort komt:
EKO maismeel, rogge volkoren en vlokken, pompoenpitten, zonnepitten, lijnzaad, boekweit, kippenvoer en broodverbeteraar.

Rozijnenbroodrecept
Wie ooit van plan was zelf eens brood te bakken krijgt hier de kans! Als service geven de vrijwilligers van de molen er recepten bij voor het bakken van brood, bollen en koekjes en onlangs is een recept voor het bakken van rozijnen/krentbrood in de aanbieding, waarvoor een kant en klaar pakketje met ingrediënten is samengesteld voor de prijs van slechts € 1,95.

 
  Echt stevig Beemsterlands brood
De aanbieding was gewoon iets om te proberen en het lukte. Het leverde een flink brood op van bijna 1 kg en een stevige boterham, waarbij geen fiets nodig was om van de ene krent naar de andere rozijn te fietsen. Eerlijk gezegd, waren het er te veel om allemaal in het deeg te stoppen.
Om het extra lekker te maken werd ook een restje gebroken amandelen toegevoegd en een half appeltje.
Het beslag werd in de machine gemaakt en daarna in een bakblik in de oven. Het smaakte overheerlijk en in de vriezer bewaarde boterhammen behielden hun versheid.

De vrijwilligers
Overigens is Korenmolen De Nachtegaal elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdagmiddag van 12.00 tot 16.00 geopend voor publiek.
Het is een aangename ontmoeting zo'n bezoekje aan de molen waar de vrijwilligers de tijd nemen om hun klanten goed te bedienen. Alles wordt zorgvuldig gewogen en ingepakt en daarnaast hebben ze ook nog tijd om van alles over de molen te vertellen.

De vrijwilligers zijn: vlnr.: Kees Knijn (ass.molenaar), Ger Meinema (molenaar), Tineke Meinema (winkel), Sander Hupkes (molenaar),
Paul Buurmans(molenaar in opleiding)

 

www.nachtegaalbeemster.nl