Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Rob Kölber zoekt vrijwilligers voor wederopbouw in Nepal

31 mei 2016    
Rob Kölber in Noordbeemster is nog altijd zeer betrokken bij Sponsortrek Nepal. Naast het verzorgen van veilige interessante bergtochten voor toeristen is deze stichting ook bezig met het bevorderen van het welzijn van de bevolking, onder meer door het bouwen en inrichten van de 'healthpost', de school en het centrum voor gehandicapte vrouwen.
Na de aardbeving in 2015 is het gebied waar Sponsortrek zich op richt ook heel erg getroffen en er wordt met man en macht gewerkt om de leefbaarheid te verbeteren en een nieuw gezondheidscentrum in Gairamudi te bouwen.
 
  Oproep mee te denken en te doen!
Sponsortrek wil de bevolking bij de wederopbouw betrekken, zodat ze ervaring kunnen opdoen. Deze ervaring kunnen ze dan gebruiken bij de herbouw van hun eigen woningen. De bouw moet dus simpel zijn en goedkoop en het liefst zoveel mogelijk met lokale materialen.
Het zou jammer zijn als er gewoon traditioneel gebouwd moet gaan worden met cement en steen. Deze bouwmaterialen zijn voor de lokale bevolking namelijk veel te duur. Er is dan wel een fraaie healthpost, maar men leeft nog in noodhutten. Daarom roept Kölber dringend mensen op, die mee willen denken en wellicht ook doen.

Lees ook de Nieuwsbrief
Meer over de situatie thans en de plannen voor de opbouw van de healthpost staat in de hierbij gesloten nieuwsbrief. Zijn er technici en vaklui, die samen in een werkgroepje willen gaan brainstormen en ideeën uitwerken?

Wie toch al van plan is om zelf een handje te helpen om de nood in Nepal te lenigen, kan dat op locatie doen. Een paar weken in een prachtige omgeving en ook nog mensen in nood helpen...

Rob zit aan de telefoon, nr.0299 690460 of mailen: robkolber@planet.nl

.
Door deel te nemen aan de georganiseerde bergtochten in Nepal geeft de toerist financiële steun en dat is natuurlijk ook onontbeerlijk. Daarom vestigt Kölber er de aandacht op dat zich voor diverse tochten nog deelnemers (uiteraard in goede conditie) kunnen inschrijven. Enkele tochtgenoten willen graag de Manaslu Round trek gaan doen met eventueel Tsum Valley. De meeste trekking routes in Nepal zijn weer open. Zie voor informatie ook de website van Iceland trekking en je kunt mij altijd bellen of mailen voor nadere informatie.
www.sponsortrek.nl