Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Geslaagd optreden Beemster Accordeon Vereniging
Westbeemster, 27 november 2016  
Dat de concerten van de Beemster Accordeon Vereniging nog steeds hoog gewaardeerd worden, bleek wel weer uit de publieke belangstelling voor het najaarsconcert  op zaterdag 26 november. De Kerckhaen was goed vol.
Niet alleen in de zaal maar ook op het podium. Voorzitter Gerrit Hopman toonde zich in zijn openingswoord een tevreden mens. Waarbij hij zo af en toe een blik wierp op de weer rijkelijk gevulde ‘prijzenkast’ van de traditionele verloting in de pauze.
 
De prijsplanten dienden de gehele avond als aankleding van de podiumrand. Het programma, op  aangename wijze aan elkaar gesproken door Carla Roet als ladyspeaker, vertoonde een goede mix van diverse muziekstijlen.Van de tango in Sabiendas tot de Polka in Chodska Polka. Van de Wals in de Kaiserwalzer tot de Gospel in Rock my Soul. Tijdens de medleys van Doe Maar en BZN kreeg het orkest de zaal licht neuriënd mee.
   Het was elke keer weer verrassend als de zangsectie als ‘een duveltje uit een doosje’ op aangeven van dirigente Aaf Dekker opstond. Het enthousiasme straalde er vanaf.  
 Carla nam bij Always look on the bright side of life de solopartij op zich.Het Intermezzo na de pauze, waarin de loterijlichtjes rap van de hand gingen, werd verzorgd door het trio Jaye en John Vickers en Maisa van der Kolk.   Pittige Oosteuropese muziek  waarbij John afwisselend op de mandoline en de viool speelde.Maisa nam een drietal volksliedjes voor haar rekening. Zich verontschuldigend dat ze zong over de mooiste meisje die in Macedonië wonen. “Dat moet natuurlijk de Westbeemster zijn”.
De twee J’s openen begin volgend jaar een winkel in Edam in verkoop en reparatie van snaarinstrumenten.
Daarna was het weer de beurt aan onze accordeonisten. De Kaiserwalzer van Strauss was technisch een pittig werk. Niet in de laatste plaats door zijn lengte. Het bleek een goede keus om in dit deel van het programma vooral  het accent te leggen op ‘upnummers’ omdat de concentratie bij zowel spelers als publiek licht afnam. 
Al met al een geslaagde uitvoering. Waarbij het enthousiasme van de optreders hartverwarmend is. Niet voor niets klonk dikwijls de verzuchting “helemaal leuk” door de zaal.
 
Tekst en foto's: Geert Heikens