Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Beemster Kinderkoor bestaat in 2017 al weer 15 jaar
In verband met het komende jubileum wacht druk seizoen
Middenbeemster, 4 september 2016    
Elke vrijdagmiddag repeteert van 16.00-16.45 uur een deel van het Beemster Kinderkoor in de bovenzaal van de Keijserin in Middenbeemster. Dirigente is Minke Huisenga, die de jongens een meisjes in de leeftijd van 6-12 jaar niet alleen fijn laat zingen, maar ook leert hoe leuk ze op de muziek kunnen bewegen. Als ze er allemaal zijn, dan telt deze groep 12 koorleden.
Op woensdagmiddag repeteert het andere deel van het koor in de kapel van Zuidoost Beemster van 16.30-17.30 uur onder leiding van Jan Maarten Koeman, die met evenveel enthousiasme de kinderen liefde voor het zingen bijbrengt. Deze groep telt 14 kinderen.
 
  Al repeteren de groepjes apart, ze leren dezelfde liedjes en een uitvoering doen ze samen. Er wordt ook tweestemmig gezongen.

Vijftien jaar

Het Beemster Kinderkoor is na de vakantie begonnen met een uitgebreid programma in het vooruitzicht. Immers het koor bestaat in 2017 al vijftien jaar en dat gaat uitvoerig gevierd worden.
De eerste uitvoering is al op 13 november: een Stormdienst in de kapel van 11.00-12.00 uur. Marie Schroevers, die indertijd het initiatief voor het kinderkoor nam, vertelde dat deze dienst speciaal gericht is op kinderen en ze zingen dan hele leuke liedjes, zoals 'Let it shine'.
Druk programma
Daarna gaan de zangertjes zich weer voorbereiden op de Kerstmusical. Deze musical wordt twee keer uitgevoerd: op 18 december om 16.00 uur in de Kapel Zuidoost Beemster en op 24 december om 19.00 uur in de kerk.
Op zondag 20 mei 2017 wordt het 15 jarig bestaan gevierd met een jubileumconcert samen met de Beemster Jeugdfanfare in de Keijserkerk. In de tussentijd is er ook een bijzondere uitvoering te verwachten van de Carmina Burana op vrijdag 24 maart 2017. Voor deze uitvoering worden wel die zangertjes geselecteerd, die dit toch redelijk moeilijke muziekstuk onder leiding van Jan Maarten Koeman gaan instuderen.
 
  Het Beemster Kinderkoor is een initiatief van de kerk zingt dikwijls tijdens een kerkdienst, maar daarnaast treedt het regelmatig op bij andere openbare gelegenheden, zoals tijdens de Open Dag Beemster, de Zondagmarkt of op uitnodiging van een andere vereniging.
Iedereen kan zich er dan van overtuigen dat deelname aan dit koor, ook is hij/zij niet bij de kerk aangesloten, het toch voor de kinderen heerlijk is om mee te kunnen zingen onder de professionele directie van Minke en Jan Maarten. Het plezier straalt ervan af tijdens de repetities. Het is prachtig om te zien hoe de jongsten de kunst bij de meer ervaren koorleden afkijken.
Foto: archief B.Bengel van 2014, Zondagmarkt

De repetitie van het koor is altijd erg gezellig. Het laatste liedje dat op de repetitie van 4 november werd gezongen, was het uitbundige 'Doe de spot aan". Na afloop werd besloten op 11 november de lampions mee te nemen om ook hier een beetje Sintremaarten te vieren. Op een snoepje hoefden ze niet zo lang te wachten, want Marie presenteerde op deze middag al.

BOTT
Naast het Beemster Kinderkoor is voor de jongelui vanaf 10 jaar ook mogelijkheid om mee te doen aan Jongerenkoor BOTT. Deze groep is op vrijdagavond van 19.30 uur bezig met het instuderen van de musical 'Jesus Christ Super Star". Deze staat onder directie van Nico, Gerda en Minke.