Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Betoverend winterlandschap in etalage smidse
Ranonkel Arrangeurs slaan Sint Nicolaas over en richten zich op de Kerst

Middenbeemster, 27 november 2016    
Voor Ranonkel Arrangeurs Harry IJlst en Ronald Wagemaker is de tijd tussen Sinterklaas en Kerst te kort om zich voor te bereiden op beide feestelijke gelegenheden. Daarom straalt deze aardige bloemenzaak anno 2016 alleen kerstsfeer uit. "We zijn nu al alle dagen tot in de kleine uurtjes bezig met het maken van kerststukjes en het versieren van de winkel," zegt Harry. Ongetwijfeld zullen hij en Ronald weer publiek uitnodigen om de feestelijk ingerichte winkel weer te komen bewoneren. Maar dit jaar is achter de ramen van de smederijer iets heel bijzonders te zien: een landschap als een wintersprookje dat zich afspeelt tijdens de Friese Elfstedentocht.
"Wij kregen van de eigenaar, de heer Winter uit Noordbeemster toestemming om dit winterlandschap hier op te stellen en daar zijn vreselijk blij mee", aldus Harry. "Het is zo mooi gemaakt en ook zo fantastisch gedetailleerd, dat je er uren naar kunt kijken, zeker als alle lichtjes branden, de torenklok slaat en door een koor kerstliederen worden aangeheven. Dat allemaal in een Elfstedendecor, waar de gemeentehuizen van Workum en IJlst zijn neergezet, een verlichte kerk staat en een draaimolen met een koek- en sopie-kraam.
Aan de buitenkant alleen al is er veel te zien en voor de kinderen hebben Harry en Ronald sleetjes neergezet, opdat ze goed door de ruitjes naar binnen kunnen kijken.
 
 
Ook in de smederij biedt het winterlandschap een fantastisch aanzicht met groepjes miniatuurmensjes, die met iets bezig zijn: schaatsers die klunen, zangers die kersliedjes aanheffen en ach... het is te veel om allemaal op te noemen en elke keer zie je weer iets anders...
 
Daarom stellen Ranonkel Arrangeurs iedereen in de gelegenheid om even te komen kijken, maar natuurlijk ook naar de feestelijk ingerichte winkel in Kerstsfeer en de kerststukjes.