Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
'Erika Nannings Muziek en Theater' draait op volle toeren
Middenbeemster,,, 11 oktober 2016    
Voor Erika Nannings was daags na 'Uit! aan het Marktplein' op 25 september wel enige sprake van ontspanning. Het was allemaal goed gelopen en ze had alleen maar lovende woorden gehoord over haar organisatie, planning en 'vliegende keep' van dit grootse Beemster muziekfestival dat zich helemaal op het Marktplein bij Onder de Linden en de Keijserkerk afspeelde. 
Dat betekende nog niet, dat haar taak als organisator van culturele activiteiten in Beemster er op zit. Integendeel: er staan haar nog veel activiteiten te wachten voor zowel de samenwerking tussen Onder de Linden en De Keijserin. Daartoe behoorde het uitbrengen van de flyer voor De Keijserin met maar liefst 10 voorstellingen het komend seizoen.
 
  Wat het aantrekken van artiesten betreft vindt Erika dat ze er in is geslaagd om daarvoor hele goede artiesten te contracteren. Zoals' The Anatomy of Frank' op 15 oktober. Deze jonge muzikanten uit Amerika maken een triomfale tour door Europa en wilden in hun agenda ook een optreden in de Beemster noteren. Beemster heeft in het verleden ook al kennis gemaakt met De Andersons en het is verheugend dat die op 12 november vernieuwd gaat worden. Het Zanzaretta Quintet zal op 18 december met madrigalen zeker kerstsfeer brengen. "Waar het betreft samenwerking met de twee partijen is bij het samenstellen van de programma's met elkaar rekening gehouden. Er is slechts één avond, die dubbel valt", aldus Erika.
Vooral over de opvoering van 'De Bruiloft' door Theater Groep Eenhoorn uit Hoorn op 17 maart 2017 koestert Erika hoge verwachtingen. Dit stuk wordt gespeeld door mensen met een beperking. "Cara Stolp is de regisseur en ik doe de productieleiding", zegt ze. "Hier zijn de bezoekers gasten op een bruiloft en ze zitten bij elkaar aan tafel met de spelers. De roem van dit stuk is blijkbaar al vooruitgesneld want de Keijserin is voor deze datum al bijna uitverkocht."
Dat alle artiesten die door Erika gecontracteerd worden bij het publiek zeer in de smaak vallen blijkt wel uit het feit, dat Buurthuis Zuidoost haar ook heeft gevraagd om drie muziekvoorstellingen aldaar te verzorgen.
 
  Erika, wijt haar succes als impresaria aan het feit dat ze een goede neus heeft voor kwaliteit en wat het publiek zal smaken. Ze bezoekt veel voorstellingen met aankomend talent. Daar pikt ze datgene uit, wat haar beroert of ontroert en heeft daardoor dus meestal de eerste keus om beginnende artiesten te engageren.
Ze heeft dit werk niet altijd gedaan maar na 23 jaar boekhoudster in het notariaat te zijn geweest begon ze in 2009 muzikanten en andere podiumkunstenaars te promoten ze startte met het geven van concerten in haar eigen huiskamer. Die hadden zoveel succes dat deze activiteit zich steeds meer uitbreidde en dat leidde tot het oprichten van Erika Nannings Muziek en Theater.
Haar inspanningen om artiesten te promoten blijken ook vaak de vraag op te leveren of ze wil optreden als manager voor een bepaalde groep of artiesten. Voorlopig wil ze dat nog even afhouden, want ze voelt zich heel fijn bij het ontplooien van haar activiteiten in de Beemster en de contacten met al die vele vrijwilligers.
Ze heeft gelukkig nog wel een beetje vrije tijd om te zingen en op te treden met “Café Chantant”, dat als sluitstuk van Uit! aan het Marktplein geprogrammeerd was. Café Chantant was een initiatief van Feico de Leeuw. "Hij wist daarin al die verschillende soorten van kleinkunst in te passen, zodat het min of meer een show werd met grappige, ontroerende en groteske elementen.
 
  Tja, Feico mist ze nog steeds heel erg. Met weemoed denkt ze terug aan de man met zoveel talenten en inspiratie: een troubadour een komiek en theaterman.
Zelf heeft ze zich gerealiseerd dat ze haar artistieke activiteiten beter in haar persoonlijke leven moet inpassen. "Meer harmonie inbrengen" is de term die ze daarbij bezigt. Tot dit inzicht is zij gekomen door een ongelukkige val van haar fiets, waarbij ze haar schouder ernstig blesseerde en nog niet geheel van hersteld is.
Ze heeft toen stoom moeten terug nemen en zich voorgenomen niet meer hooi op haar vork te nemen dan ze aan kan.