Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Burendag in Middelwijck: oergezellig
Middenbeemster, 25 september 2016    
  Het was een oergezellige Burendag in Middelwijck op 24 september. Er werd ingehaakt op het koffieuurtje van alledag vanaf 10.00 uur. Dan zijn er al veel bewoners die hier een gezellig praatje met elkaar kunnen maken, maar op deze Burendag waas de belangstelling extra groot. Ja, zelfs burgemeester Joyce van Beek kwam er gezellig bij zitten om met nog meer Beemsterlingen dan totnutoe kennis te maken.
Intussen snorde het Rad van Avontuur en daartussendoor galmde de raddraaier de nummers van de gelukkige die een plankje met het gedraaide nummer in zijn/haar bezit bleek te hebben. Er waren heel wat prijsjes te winnen en animo om mee te doen bleek groot..
 
Op deze gezellige dag was ook Dieuw Metselaar aanwezig, die met de bewoners van Middelwijck wekelijks op woensdagmiddag prachtige handwerken maken. Er lag op haar kraampje een hele sortering gebreid, gehaakt of geburduurd handwerk tegen een leuk prijsje in de aanbieding, maar natuurlijk hoopt Dieuw dat er nog meer dames zin hebben in haar handwerkmiddagje.
Natuurlijk was ook weer de stand van de Zorgcirkel aanwezig om de aanwezigen die zo tegen lunchttijd een beetje knorrende maag kregen een voorproefje te geven voor wat er zoals bekookstoofd wordt bij de Cirkeldis. Heerlijk!
  Een andere gebruiker van de recreatiezaal van Middelwijck is Dameskoor Middelwijck. Het koor kon helaas niet voldoen aan het verzoek van de organisatie van de Burendag om te komen zingen. Wel werd door leden van het koor geflyerd: een oproep aan dames in de leeftijd van plm. 50-70 jaar, die van zingen om mee te komen repeteren voor het geplande kerstconcert voor bewoners van Middelwijck, Middelhof en de Dagopvang. Informatie: 683025.
Verder zorgden personeel en vrijwilligers op deze Burendag voor een goede verzorging van de aanwezige buren en op het terras werden weer pannenkoeken gebakken.
 
Dan kijk je eens rond wat er aan activiteiten zoal aanwezig is. Zo werd de jeugd bezig gehouden met een verfklusje en een bloemenworkshop werd gegeven door de firma Bartels.   Nel Worp zat er met haar schaapjesartikelen en die bleken in de smaak te vallen bij de aanwezigen. Middelwijck had zelf een tafeltje ingericht met allerlei heerlijke noten en knabbeltjes.
  Van buiten de Beemster waren er stands ingericht van mensen die blijkbaar graag hun kennis en artiekelen aan het oudere Beemster publiek wilden laten zien. Zo was er de tafel van de dame uit Purmerend, die de geur van etherische oliën uit Amerika onder de neus hield en iemand die geestrijke trillingen kon verklaren. Uit Alkmaar kwam iemand die een koekjesworkshop wil geven en natuurlijk was die goeie ouwe trouwe tupperware verkoopster aanwezig. Het is jammer dat verder weinig Beemster clubjes of hobbyïsten zich lieten zien; er zijn immers heel veel leuke en goede actieve Beemsterlingen die iets kunnen laten zien wat goed zou aansluiten aan de interesse bij de Burendag in Middelwijck.
 
De rommelmarkt was uitgebreid, divers en zoals het behoort een behoorlijk rommeltje waarin het goed snuffelen was. Het was goed te zien dat er heel veel bijzondere spullen bij zaten die wegens verhuizing naar een kleiner appartement opgeruimd zijn of door familie niet meer begeerd. Veel kijkers bleken daarom ook veel kopers op te leveren.