Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Italiaanse Burendag 2016 aan de Purmerenderweg
Middenbeemster, 29 september 2016  


 

Door Jan Dolf Abraham

Jaarlijks organiseert de Buurtvereniging Purmerenderweg in Zuidoostbeemster activiteiten in het kader van de landelijke Burendag. Het Oranjefonds financiert dit gedeeltelijk met een donatie van 175 euro.
Ons bestuur had wel 3 activiteiten georganiseerd.
Om 10.00 uur verzamelden zich de (bijna) vaste ploeg om de bermen te kuisen. 18 buren die gewapend met grijpertjes en harken de bermen afstroopten. 8 volle grote zakken was het resultaat van ruim 3 uur "jutten". Veel blikjes. Ook werd een autoband "geborgen".
's Middags startte het creatieve Italiaanse deel. 50 buren vertrokken op de fiets voor een recreatieve fietstocht.
De fietsers werden in 4 ploegen verdeeld zodat er geen grote klont fietsers in het verkeer werd gelost.

Mij was de activiteitenplek geduid dus ik was op tijd, om 15.00 uur, om de eerste ploeg fietsers te zien aankomen vanuit het fietstunneltje onder de N244. Richting Kwadijk.Daar stond een lange rij stoelen opgesteld, voorzien van elk een lessenaartje, met palet met verf, penselen, waterbakje  en schilderdoek. Een gigantische logistieke operatie.
Er moest geschilderd worden! Hebben de Italianen hun scheve toren van Pisa, wij hadden de watertoren van Kwadijk als voorbeeld. Die moest dus op het doek worden vastgelegd. Mooie creaties waren het resultaat en wellicht is hier de basis voor nieuwe talenten gelegd! Koffie en limonade als verfrissing. Om 16.00 uur kon de zaak weer ingepakt worden.
De dag werd afgesloten met een Italiaans buffet, opgediend in het clubhuis van ZOB.
Goed eten in een ontspannen sfeer, samen met 90 buren en voldoende gelegenheid om met elkaar te praten. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag!
Op de foto van mevrouw Groot enkele kunstenaars.