Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Gemeente Beemster nodigde nieuwe inwoners uit voor kennismaking
Middenbeemster, 8 september 2016      

De Gemeente Beemster organiseerde op woensdagavond 7 september in het gemeentehuis in Middenbeemster een bijeenkomst voor nieuwe inwoners. Alle inwoners die zich tussen 1 december 2014 en 1 juli 2016 in de gemeente Beemster hebben gevestigd worden ontvingen daarvoor een een uitnodiging. Burgemeester Joyce van Beek, wethouders en raadsleden waren op deze avond aanwezigen om de nieuwe Beemsterlingen te verwelkomen.
De meeste nieuwe inwoners zijn zich er van bewust dat ze in een UNESCO werelderfgoed zijn komen wonen, maar Beemster heeft nog zoveel meer te bieden en speciaal daarover zal worden verteld.

   
   

Verenigingen en instanties
Om 19.00 uur werden de nieuwe Beemsterlingen uitgenodigd in de raadzaal, waar een boeiende Powerpoint presentatie over de geschiedenis van de Beemster en het werelderfgoed. Hoe is Beemster ontstaan en hoe zien wij de toekomst?
Om 19.30 uur stond in de kantine de koffie klaar en konden de genodigden op ongedwongen wijze kennis maken met een aantal geselecteerde verenigingen en instanties n de mogelijkheden die de Beemster samenleving biedt. Het was onmogelijk om alle verenigingen die de Beemster telt voor de kennismakingsbijeenkomst uit te nodigen. Beemster kent er wel 80 op verlerlei gebied.

Zo wees Geert Heikens op het tweewekelijks verschijnend Mededelingenblad Binnendijks. Daarin zullen de nieuwe Beemsterlingen veel informatie kunnen vinden over het bloeiende verenigingsleven. Ook waren aanwezig bestuursleden van Het Historisch Genootschap Beemster, het Hospice Thuis van Leeghwater en Jaap Dik, de PR man van Cultureel Centrum Onder de Linden, die ze een programma van het komende seizoen met veel cabaret, toneel en muziek, aanbood. Uiteraard was er ook een tafel met informatie van de Beemster Gemeenschap, de paraplu waaronder alle verenigingen in Beemster 'schuilen'. De redactie van deze site was eveneens aanwezig. Wellicht zullen de nieuwkomers al heel gauw deze website opzoeken voor de laatste nieuwtjes. over Beemster