Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Wooncompagnie bouwt 27 sociale huurwoningen
in het voormalige Sint Liduina Gasthuis
Middenbeemster, 20 september 2016    
Dit is eigenlijk geen Beemsternieuwtje, maar misschien is het wel interessant voor Beemsterlingen, die graag in een kleinere huurwoning met 2 of 3 kamers in Purmerend zouden willen gaan wonen: Wooncompagnie heeft namelijk binnenkort 27 nieuwe sociale huurwoningen van 41 tot 82 m2 in de aanbieding. De huur van deze woningen variëert rond de 400 tot 700 euro per maand. Deze woningen worden gerealiseerd in het voormalige St. Liduina Gasthuis aan de Emmakade 3 & 4. Het markante gebouw werd in 1912 gebouwd als 'roomskatholiek pension voor betalenden, met enkele kamers voor ouden van dagen'. In 1926 werd het pand onderdeel van het St. Liduina Gasthuis.  
  Het gebouw heeft nog de oorspronkelijke structuur van het oude ziekenhuis met lange gangen en aan weerszijden kamers.
Aan de buitenkant zal het monumentale gebouw volledig intact blijven, inclusief alle fraaie details, zoals de monumentale hoofdingang met geveldecoraties en het paneel met de naam St. Liduinastichting.
Het monumentale appartementengebouw zal toegankelijk zijn via het oude doktershuis, de voormalige ambulance-ingang en de hoofdingang waar ook de lift is.
Van binnen ondergaat het gebouw een complete vernieuwing. In het ontwerp worden de woningen gesitueerd op drie woonlagen.
Elk appartement krijgt een eigen ingang.

Elf appartementen hebben bovendien een buitenruimte.
Aan de achterzijde van het pand is extra parkeergelegenheid voor bewoners.
Het meer dan honderd jaar oude gebouw wordt geïsoleerd om zoveel mogelijk energie te besparen en geluidsoverlast te beperken.
De appartementen in het voormalige St. Liduina Gasthuis worden naar verwachting medio 2017 opgeleverd.
In het eerste kwartaal van 2017 start Wooncompagnie met het aanbieden van de woningen via Woonmatch Waterland. Belangstellenden die hier zijn ingeschreven kunnen dan direct reageren.