Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Echte Olympiade voor kinderen drie basisscholen in Beemster
Middenbeemster, 17 september 2016

Op het sportcomplex van s.v. Beemster, sportcomplex de Kloek en gymzaal bij de Blauwe Morgenster hebben vrijdag 16 september leerlingen van de groepen 7 en 8 van de drie basisscholen in de Beemster deelgenomen aan de eerste Beemster Olympiade
Om en nabij de 185 leerlingen konden vier onderdelen kiezen uit een aanbod van maar liefst dertien sporten.  Hockey, badminton, korfbal, squash, handbal, turnen, atletiek, dansen, judo, voetbal, tennis, volleybal en kickboksen.
 
 

Deze dag was tot stand gekomen door de inzet van BKB Beemster (Beemster Kinderen in Beweging) in nauwe samenwerking met de Kinderraad en tal van deelnemende sportverenigingen.

Uiteraard was ook de EHBO Beemster paraat. Samen met een grote groep vrijwilligers zorgden zij voor een zeer geslaagd evenement.

De professionele ondersteuning lag bij studenten van het Cios en de Academie Lichamelijke Opvoeding.

 
De opening werd klokslag half negen verricht door burgemeester van Beek. Met het aansteken van de vlam.  Zij werd daarbij ondersteund door de Leerlingenraad.    Tussen de diverse rondes was er uiteraard ook tijd voor een heerlijke versnapering in de vorm van limonade en fruit.
 
Daarna was het de beurt aan de leerlingen die in de loop van de dag onder leiding van Manon en Sharon Dels een pittige dans hadden ingestudeerd. De middenstip van het kunstveld was de toepasselijke plek voor dit dansspektakel.   Prima weersomstandigheden en een uitstekende organisatie zorgden voor een sportief en geslaagd geheel.  
De afsluiting was met recht spectaculair te noemen.
 
Verslag en foto's Geert Heikens   De drie scholen streden in viertallen in een estafetterace om de winst. Deze werd nipt gewonnen door de Blauwe Morgenster