Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Kinderen in nieuwbouwwijk De Keijser
hebben nu ook een fijne wensspeelvoorziening
Middenbeemster, 22 september 2016    
  Op 31 maart waren kinderen uit de nieuwbouwwijken in Zuidoost- en Middenbeemster op uitnodiging van wethouder Aafje Zeeman op het Gemeentehuis aanwezig om vertellen wat zij in de toekomstige speeltuin in hun buurtje graag als speeltoestellen wilden hebben. Er werden tekeningen bekeken en gediscussiëerd.
Er is goed naar hun voorkeur geluisterd. Reeds op 13 juli werd op feestelijke wijze in de Zuidoostbeemster in de Burgemeester Postmastraat en de Boerengroenstraat in Zuidoostbeemster zo'n wensspeeltuin geopend en op donderdag 22 september was het de beurt aan de nieuwe woonwijk De Keijser in Middenbeemster.
Zeepballonnen en knalbussen
In de Lucas Sinckstraat lag een uurtje voor de opening de speelvoorziening er nog stil bij. Maar om 16.00 uur waren er genoeg kinderen aanwezig. Ze stonden te popelen om hun eveneens toegestroomde ouders te laten zien hoe leuk ze de speelwerktuigen vonden. Maar ze moesten wel even wachten tot wethouder Aafje Zeeman van Welzijn en Openbare Ruimte hun opdracht gaf om het lint door te knippen. Sara en Daan assisteerde de wethouder en kregen ieder een uiteinde van de strik. Daarna werd met zeepballonnen en knalbussen de opening voltooid. En wát voor toestellen: een prachtige houten wip, een dito schommel, een springband en een draaitol.
 
  Natuurlijk was de Beemster Compagnie ook aanwezig in de persoon van Annie Boon. De Beemster Compagnie werkt samen met de Gemeente Beemster en bij het bouwen van nieuwbouwwijken wordt ook gezorgd dat er gelegenheid is voor de jeugd om er te spelen.
Tot slot van de in gebruik name van de nieuwe speeltuin werd een limonadetoast uitgebracht.
De plechtigheid duurde maar kort, maar het was een lust om de jeugd te zien genieten van hun speeltuin.

In nieuwbouwwijk De Keijser komt ook in de Jacob Stolpstraat een speelvoorziening.