Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
'We zijn er om mekaar...': De Nachtegaal ontving veel speltkopers
Middenbeemster, 26 september 2016    

Op donderdag 15 september publiceerde deze site na een bezoekje aan molen De Nachtegaal een artikel over een grote voorraad onverkoopbaar lijkend speltmeel. Daarin werd de vrees van de molenaars Sander Hupkes en Ger Meinema en diens vrouw Tineke geuit, dat deze grote stapel zakken meel wegens de houdbaarheidsdatum spoedig al niet meer verkocht zou kunnen worden.
Leerling-molenaar Kees Knijn wierp de gedachte op: "Kan je er niet een stukkie over schrijven voor de Beemster Bengel?", vroeg hij. "Die wordt toch door heel veel mensen gelezen. Wie weet komen er dan wel klanten voor"
Aan zijn wens werd dus voldaan en deze actie bleek succesvol te zijn.

 
 
Riet Cerpentier, uitgeefster van het weekblad Prettig Weekend werd bereid gevonden om De Nachtegaal ook een duwtje in de rug te geven door lezers in heel Waterland op dit probleem attent te maken.   Het artikel van deze site werd in haar huis-aan-huis verspreide familieblad met een oplage van 22.500 exemplaren in de editie van 23 september integraal opgenomen.
We zijn er om mekaar....    
Dagblad Waterland bleek de informatie over De Nachtegaal ook belangrijk genoeg te vinden om er op 23 september een artikel aan te wijden met een imposante foto en een gesprekje met voorzitter Bert Jaarsma. De Beemster tekenaar/cartoonist Frank Muntjewerff gooide er op zaterdag 24 september nog een schepje bovenop met een tekening waaronder stond dat de molenaar van De Nachtegaal in de Beemster zijn hippe speltmeel maar niet kwijt raakte.
Tot groot genoegen van de heer Jaarsma heeft alle publiciteit geleid tot grote animo om speltmeel te komen kopen tegen de zeer voordelige prijs van € 1,35 per kg. Hopelijk zal de speltberg nu snel een heel klein molshoopje zijn.