Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Zondagmarkt 2016, tussen de zonnestralen door een beetje nat
Middenbeemster, 4 september 2016
  De Operakids van Jan Maarten Koeman opende om 11.00 uur de Zondagmarkt en een half uurtje later daarna zette op het Tobias de Coeneplein een samengestelde jeugdfanfare met jonge muzikanten van orkesten uit Beemster, Purmerend en Ilpendam onder leiding van dirigent Wim Klaver de eerste vrolijke koperklanken voor de 29ste Beemster Zondagmarkt. Gelukkig liet het zich aanzien dat het niet de hele dag zou regenen, zoals voorspeld. Veel bezoekers hadden het zekere voor het onzekere genomen en hadden de paraplu bij zich gestoken. Soms vielen er inderdaad wat druppels, soms wat meer, maar het was het publiek dat langzaamaan begon toe te stromen.
Het aantal marktkramen leek wel iets minder. Frites- en poffertjeskramen waren behoorlijk goed vertegenwoordigd, alsook bijouterieën en tassen; voor Het Heerenhuis liet een behoorlijk aantal autodealers de nieuwste modellen zien.

Voor de Beemster Ondernemers is het elk jaar weer een ware krachtsinspanning om een leuke zondagmarkt te organiseren en ook nu hadden ze kosten noch moeite gespaard om het publiek naar de zin te maken. Helaas werden op deze 4de september ook in De Rijp en Purmerend grote activiteiten georganiseerd en wellicht was dat én de weersverwachting de oorzaak van wat minder kraampjes en publiek dan in voorgaande jaren.
 
 
Tijdens een rondje langs de marktkramen kon toch ook weer een aantal bekende gezichten worden gesignaleerd van Beemster verenigingen en particulieren. Zo nodigde Schaakvereniging Aris de Heer het publiek uit voor een potje schaak en Evaline de Lange, die weer prachtige handgemaakte keramiek op de kraam had geëtaleerd of -en dat misschien nog liever- namen noteerde voor een cursus in haar Boetserie.
 
Het dweilorkest de Damstampers uit Amsterdam zorgde langs de hele route van de markt voor het nodige vertier en stopten zo hier en daar om een paar pittige shownummers uit te voeren.
 
Bijzondere straatattracties waren onder meer de dames van de Liefdesbrigade, die een heleboel te kletsen hadden en natuurlijk was ook weer Abacus present met zijn wonderlijke voertuigen. Ook zij maakten diverse rondjes langs de kramen en vrolijkten de boel op, want hoewel het redelijk droog bleef, vielen er af en toe toch wel een paar buitjes waardoor de regenschermen zo af en toe nodig waren. Gelukkig liet de zon zich geregeld zien.
 
Dit jaar twee modeshows, die elkaar afwisselden: die van Patrice van In's en Out's en een nieuwe door Purple Present, die met een exotische 'man'nequin opende. Hoewel deze een zeer elegante presentatie gaf, ging het lopen op de hoge hakken wel een beetje wiebelig.   Voor de kinderen was er ook weer van alles te beleven, zoals de rommelmarkt die dit keer niet op 't Landje maar op het Marktplein werd gehouden. Ook vaders werden aan het werk gezet om te helpen bij een knipopdracht.
De krachtsinspanning van de Beemster Ondernemers om weer een leuke zondagmarkt te organiseren