Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Breedband Beemster heeft nog maar 110 inschrijvingen nodig
Middenbeemster, 10 januari 2017
  Breedband Beemster heeft in het nieuwe jaar weer een Nieuwsbrief verstuurd aan alle Beemsterlingen, die inmiddels aangegeven hebben gebruik te willen maken van de mogelijkheid via glasvezelkabel te worden aangesloten.

Deze Nieuwsbrief januari 2017 wordt niet aan alle Beemsterlingen gestuurd en toch moeten die ook weten in hoeverre de onderhandelingen gevorderd zijn.
Daarom neemt www.beemsterbengel op deze site de inhoud maar even over.
Het is belangrijk genoeg.

Inhoud van de Nieuwsbrief
Afgelopen maanden zijn er strategische keuzes en financiële berekeningen gemaakt om de aanleg van ons eigen glasvezel netwerk door te zetten.
Er speelt op dit moment zo veel dat het bestuur de afgelopen maand en de komende maanden wekelijks bij elkaar zaten om de vaart er in te houden en besluiten te nemen.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste onderwerpen die spelen:

 
 

- Breedband Beemster is in voorbereiding om de Coöperatie Breedband Beemster op te richten. Wethouder economische zaken Dick Butter neemt regelmatig deel aan het bestuursoverleg.
Gekeken wordt of en wat de rol van de gemeente in het initiatief kan zijn.
- Er wordt momenteel onderzocht of er mogelijkheden zijn voor financiële ondersteuning zonder dat dit als marktverstoring gezien kan worden door met name KPN en/of Ziggo.

Zuiddijk
- Het hoogheemraadschap HHNK gaat zowel de Zuiddijk als de Oostdijk verstevigen. Netbeheerder Alliander zal dan tegelijk nieuwe hoogspanningskabels in de onderdijk aanleggen.
- Op dit moment wordt onderzocht of het haalbaar is om gelijktijdig een mantelbuis voor Breedband Beemster te leggen. Het idee hierbij is dat gezamenlijke uitvoering een kostenvoordeel oplevert.
De werkzaamheden in de Zuiddijk zullen waarschijnlijk al dit kwartaal beginnen. Als wij hieraan meedoen dan zou het eerste stukje van ons netwerk (mantelbuis) al heel snel in de grond kunnen zitten!
 
 

- De subsidie van Provincie Noord-Holland is voor de laatste keer met een jaar verlengd. Zodra het besluit is genomen dat ons netwerk wordt aangelegd, zullen we met het overgebleven subsidiegeld extra abonnees gaan werven om boven de 50% deelname te komen.
- Gekeken wordt naar de mogelijkheid van camerabewaking in onze gemeente. Bij de aanleg van ons netwerk hebben we eenmalig de kans om tegen "redelijke kosten" extra aansluitingen te maken voor camera's.
- Gekeken wordt naar locaties bij hangplekken, de industrieterreinen en de toegangswegen van de Beemster.

- Ons nieuwe financiële model is opgeleverd en door meerdere financieel specialisten gecontroleerd op de juiste berekening... en goed bevonden!
- Het model is gevuld met kosten voor zowel de investering als de jaarlijkse kosten. Het model laat zien dat we een goede, positieve businesscase hebben! Dit is een vereiste om de financiering rond te krijgen.

 

 

  Wie nog meer over Breedband wil lezen, kan voor alle informatie de breedbandbeemster.net bezoeken. Wie weet komen de nog gezochte Beemsterlingen dan tot de conclusie dat zij kunnen meewerken om 50% van alle woningen die in Beemster zijn, aangesloten te krijgen. Momenteel zijn er 1790 aanmeldingen binnen en nu komen er nog 110 te kort.