Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Xander Meijers zoekt vrijwilligers voor Fort bij Spijkerboor.
Middenbeemster 30 januari 2016

Namens Vereniging Natuurmonumenten doet Fortwachter Xander Meijers een oproep aan geïnteresseerden om zich te melden als vrijwilliger voor Fort bij Spijkerboor.
Fort bij Spijkerboor, gelegen in Westbeemster, maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, een UNESCO werelderfgoed. Het fort is een indrukwekkend verdedigingswerk met een ruim 100 jaar oude authentieke inventaris, zoals het dubbelloops koepelkanon. Het gebouw biedt ook regelmatig gastvrij onderdak aan tijdelijke tentoonstellingen, bijzondere theater- voorstellingen en evenementen en is ook beschikbaar als trouwlocatie en pleisterplaats voor bv. tourtochten.
Het markante fort ligt in een prachtig groen gebied, bruist van de activiteiten en wil dat in toenemende mate blijven doen. Dit jaar wordt bijvoorbeeld gestreefd naar wekelijkse openstellingdagen tijdens de zomermaanden. Dit lukt echter niet zonder de inzet van vrijwilligers.

Lijkt het u leuk om bezoekers in kleine groepen door het fort te leiden en te vertellen over de ruim 100-jarige geschiedenis, of wellicht bent u handig en wilt u graag zorgen voor het onderhoud van dit culture erfgoed. Misschien ligt uw interesse wel in de unieke flora en fauna, zo apart en afwijkend van de originele Beemster polder en wilt u daar bezoekers enthousiast over vertellen.
U maakt deel uit van een leuke club vrijwilligers en bent bezig in een gezellige sfeer. Natuurmonumenten zorgt voor een vrijwilligerscontract met risicodekking en een onkostenregeling. Een keer per jaar gaan we met elkaar uit naar een ander fort of monument.
Bent u enthousiast en nieuwsgierig, neem contact op met de fortbeheerder, die dringend op zoek is naar enthousiaste mensen (dames en heren) uit de regio (liefst minder dan 25 km reisafstand).
Aanmelding of informatie: de fortbeheerder Xander Meijers, 075-6413691 of mail: info@fortspijkerboor.nl