Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Iedereen blij met vervulde wensen van de Rabowensboom
Middenbeemster, 5 januari 2017    
Op woensdag 4 januari 2017 was er in het Hoofdkantoor van de Rabobank in Purmerend sprake van een ware instuif van bezoekers. Het waren afgezanten van verenigingen, verspreid over heel Waterland. Deze hadden aan de Rabobank laten weten dat ze voor hun vereniging graag iets heel bijzonders zouden willen aanschaffen door een kerstwens in te zenden voor de Rabowensboom. In totaal werden 61 van de 593 inzendingen verwezenlijkt. De Rabobank heeft namelijk een speciaal potje waarin een stukje van de winst wordt gestopt. Daarmee worden dan goede dingen kunnen gedaan en één daarvan is de Rabowensboom.

De uitgeloofde bedragen waren niet mis en variëerden zo van 500-1000 euro. Iedereen toonde zich bij het in ontvangst nemen van de cheque daarom ook erg blij.
Wegens het grote aantal uit te reiken cheques werden de prijswinnaars snel na elkaar opgeroepen, waarna ze in gezwinde vaart naar het fotohoekje werden gevoerd. Tijdens dat officiële fotomoment kon de fotograaf van deze site ook even een plaatje maken van alle Beemster Verenigingen. Beemster kwam er met de verdeling ook helemaal niet slecht van af met wel 7 verenigingen die meededen in dit prijzenfeest. Zeker Carnavalsvereniging 'De Leutige Kerckhaenen' zou met deze cheque in hun 44-ste jubileumjaar vrolijk huiswaarts keren.

 
Onder de foto's staat ook even in het kort wat de wens inhield.   Beemster Carnavalsvereniging De Leutige Kerckhaenen: capes en steken
 
Beemster Dameskoor Middelwijck: muziekstuk   Beemster Floralia; hout voor bar
 
Beemster Agrarisch Museum Westerhem: opknappen panelen   BEVOK: Nieuwe shirts
 
Beemster Lourdesschool: ballen en doeltjes   Beemster WBSV: bijdrage loungehoek
Geen Beemster Club, maar toch...
En nog twee foto's van gelukkige en nauw bij de Beemster betrokken verenigingsmensen.
 
De Vereniging Vervoer Ouderen Purmerend: hesjes voor de vrijwilligers. Deze zullen ook in Beemster veelvuldig worden gezien.   Korfbalclub Bep, die nieuwe shirtjes wenste voor het jeugdteam was voorheen een Beemster club, maar zetelt nu in Purmerend.
 

 

De prijzen werden uitgereikt door de heer Henny Maes, Directievoorzitter, Lea Sterenborg, Directeur Commercie en Communicatie en Mariëlle de Munnik, Adviseur Marketing

Zie ook: de uitslagen alle vereniging in Waterland