Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Zilver voor Beemster Karatekid Yannick Franke bij Open Nederlandse Kampioenschappen voor karateka's onder de 21

Zoetermeer 26 november

Op 26 november werden in de Oosterpoorthal in Zoetermeer de Open Nederlandse Kampioenschappen voor karateka's onder de 21 jaar gehouden. Ook vanuit de Beemster waren er weer meerdere deelnemers.
De 11 jarige Beemsterling Yannick Franke, in de categorie -12 jaar +43 kg had vorige week al een mooie 3e plaats behaald en ging dus vol goede moed ook vandaag van start met niet de slechtste loting. Hij was er op gebrand om hier gebruik van te maken... Dat deed hij en hoe! Ronde na ronde wist hij zich met een duidelijk plan door het toernooi te vechten. Helaas moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Utrechtste tegenstander in de finale. Dus ging er weer een hele mooie zilveren plak van het hoogste niveau mee naar de Middenbeemster. Waar zijn broer ooit Goud en Brons mee naar huis nam, nu dus ook een zilver plak voor de familie Franke.
In de categorie jongens -16 jaar -63kg was Nick Kaandorp goed voor een 5e plek. 
Vandaag zat het qua podium niet mee voor Steijn van Harlingen en Matthijs Franke die de scheidsrechters niet voldoende konden overtuigen van de gemaakte punten. Met een respectievelijke 7e en 5e plaats toch mooie prestaties op dit niveau.