Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Westbeemster, 27 april 2017  
Door Geert Heikens
Op enig moment was het zelfs een beetje dringen geblazen rond de tafel in de Kerkhaantuin. De plek waar de fietsspeurtocht uitgedeeld werd. Een prima combinatie voor jong en oud om mee te doen. Zeker een kleine vijftig bewoners heb ik tussen kwart over een en half twee zien vertrekken op hun fiets. Inclusief een toepasselijke oranje ballon op de bagagedrager. De sfeer zat er gelijk goed in. Maar dat kun je wel overlaten aan het Volksspelencomité.
Het was een pittig en koud windje. Maar ze zijn wel wat gewend in de West. Natuurlijk hadden velen zich in gepaste (oranje) outfit gestoken om  deze happening een extra Koningsdagaccent te geven.
 
  Zuidoostbeemster
Daarna heb ik me begeven naar het Buurthuis in Zuidoostbeemster. Daar had het Oranjecomité weer goed uitgepakt. Letterlijk en figuurlijk.
Op het schoolplan, in de hal en in de gymzaal stonden allerlei attributen waar vooral jong zich uitstekend kon vermaken. 
Enorme springkussens, schminktafels, suikerspinladies, behendigheidsspelen. En natuurlijk snacks.
En als jong zich vermaakt, gaat het met de (groot)ouders ook goed.
Je merkte dat het in de loop van de middag steeds drukker werd

Dit evenement begint een begrip te worden in de regio.  Dan is het heerlijk te weten dat er zoveel ruimte is om al die mensen een plek te geven. Zeker als het droog blijft.

De kinderen konden een strippenkaart kopen waarmee ze een keus konden maken uit een groot aantal op hun leeftijd toegespitste activiteiten. Inclusief een lekkere beker limonade.

Onder het genot van een bak patat met mayonaise heb ik op afstand genoten van al die vrolijkheid.  Klasse.