Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
In gesprek met
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Dameskoor Middelwijck zet het Beemsterlied op CD
Middenbeemster, 25 april 2017

Het Beemsterlied, in 1937 geïntroduceerd tijdens het 375 jaar bestaan van de Beemster, is na bijna honderd jaar nog steeds populair. Vaak wordt het gezongen bij bruiloften en feestelijke bijeenkomsten met een Beemster tintje maar ook is er veel vraag naar dit lied tijdens de uitvaart van een Beemsterling.
De ervaring leert dat het heel moeilijk is een goede opname van dit lied te vinden. Daarom heeft Dameskoor Middelwijck het initiatief genomen om het op een CD te laten opnemen.

De opname
Deze vond plaats op maandagavond 24 april 2017 in de recreatiezaal van Breidablick. De technische man was de heer Felix Croes uit Koedijk.  Croes liet het Beemsterlied  meerdere keren zingen voor hij echt tevreden was. Dirigent Marja Boerke, die natuurlijk de puntjes op de 'i' wilde was eveneens zeer kritisch bij het beluisteren van een opname. Na een paar keer was ze echter tevreden.
Ook pianist Niek Hartog en een koorlid mochten even luisteren en de laatste verklaarde, dat het 'hemels' klonk. Dat schept verwachtingen.  We zullen nog even moeten wachten totdat de beste versie van de opnames op de CD is gezet. 

Componist
Het Beemsterlied is gecomponeerd door de Oostenrijkse componist O.J.Weisskopf, over wie niets meer bekend is dan dit ene lied, dat oorspronkelijk de titel kreeg 'An die Heimat'. De partituur met persoonlijke opdracht van decomponist werd in 1937 ter hand gesteld aan de organisatie van de Beemster Feesten in dat jaar.  
De tekstdichter is de heer B.Sytsma. 

Wie meer over het ontstaan van het Beemsterlied wil weten, kan deze link aanklikken

De koorleden namen van de gelegenheid natuurlijk even gebruik om een groepsfoto te maken.